Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

A fost inaugurat primul traseu educativ din pădurile administrate de D.S. Bihor

Vineri,

A fost inaugurat primul traseu educativ din pădurile administrate de D.S. Bihor

Vineri, 29.04.2022, în pădurea din Băile Felix am trăit emoția inaugurării primului traseu educativ din pădurile administrate de către Direcția Silvică Bihor.

Trupul de pădure din Băile Felix are o suprafață de 132 ha și are în componentă multe specii de arbori (stejar, cer, carpen, fag, cireș, pin, jugastru), fiind brăzdat de multe linii parcelare care oferă un acces facil în pădure. Aceasta este gospodărită prin aplicarea tratamentelor de conservare, din cuprinsul ei fiind extrași doar arborii la care declinul fiziologic este evident.
Particularitățile acestei păduri o fac atractivă pentru turiștii din stațiune și copiii din împrejurimi care se plimba frecvent prin pădure, grupuri de copii fiind adesea întâlnite în toate anotimpurile .
Ținând cont de aceste considerente, corelate cu necesitatea igienizării pe liniile parcelare frecventate de către turiști, am considerat oportună crearea unui traseu educativ în această pădure, un traseu care pe lângă recreerea conferită de natură,  să ofere celor interesați câteva informații despre Romsilva ca administrator al fondului forestier și mai ales despre arborii și vietățile din pădure.
Am apreciat ca fiind interesantă și atractivă mai ales pentru tineri varianta unui dialog scris între turiști și arbori prin scanarea unor coduri QR - dat fiind apetitul copiilor și al tinerilor pentru utilizarea device-urilor mobile, amplasate în 10 stații de pe traseu, fiecare având un specific aparte (Ex: în stația 1 sunt informații generale despre economia forestieră, în stația 3 un cer explică despre viața lui ș.a.m.d ).
Sper că prin operaționalizarea acestui traseu educativ să facem și mai interesante și plăcute interacțiunile cu pădurea și mediul, mizăm pe creșterea responsabilității în materie de curățenie în pădure a celor ce se plimbă și nu în ultimul rând sperăm ca maniera gospodării fondului forestier de către Regia Națională a Pădurilor prin Direcția Silvică Bihor să fie apreciată pozitiv de către vizitatorii trupului de pădure din Băile Felix.
Mulțumesc pe această cale colaboratorilor noștri care ne-au sprijinit la implementarea acestui proiect, respectiv Fundației Grund School, reprezentată de către d-na Dora Aczel și d-na Zsofia Szabo, precum și Primăriei Sînmartin pentru asigurarea golirii coșurilor de gunoi amplasate pe traseu.
Mulțumesc pentru prezentă și invit pe cei interesați la cât mai multe vizite prietenoase în pădure.
Director,
ing. Suciu Teodor Ioan

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 14:05:22 Ora de vară a Europei de Est