Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Cea de-a IX-a ediția a International Conference on Computers Communications and Control ICCCC 2022, 16-20 mai 2022 - ediție dedicată în memoria Prof. univ. dr. habil. Ioan Dzițac

Marți, la Universitatea ,,Agora” și în Băile Felix, s-a desfășurat

Cea de-a IX-a ediția a International Conference on Computers Communications and Control ICCCC 2022, 16-20 mai 2022 - ediție dedicată în memoria Prof. univ. dr. habil. Ioan Dzițac

Marți, 17 mai 2022, la Universitatea ,,Agora" din Oradea și în Băile Felix, s-au desfășurat lucrările celei de-a IX-a conferințe internaționale International Conference on Computers Communications and Control ICCCC 2022, programate pentru prima zi; astăzi, în cea de-a doua zi, lucrările conferinței vor continua doar la Băile Felix.

Aula Albastră a Universității ,,Agora" a găzduit, ieri dimineață, ceremonia de deschidere a conferinței care s-a transmis și on-line pentru colaboratorii și prietenii din țară și străinătate.
După momentul solemn al imnurilor și perfectarea legăturilor, rectorul Universității ,,Agora", domnul prof. univ. dr. ing. Mișu-Jan Manolescu, a anunțat deschiderea conferinței internaționale dedicate fostului nostru rector, regretatul Profesor univ. dr. habil. IOAN DZIȚAC, căruia i-am păstrat un moment de reculegere. În semn de înaltă cinstire a memoriei celui înălțat la ceruri, domnul rector i-a înmânat doamnei profesor Simona Dzițac un buchet de flori, anunțând că de-acum, Biblioteca Universității ,,Agora" poartă numele Prof. univ. dr. habil. IOAN DZIȚAC.
Doamna Simona Dzițac (General Chair al conferinței) a mulțumit pentru flori și onorantul gest făcut de conducerea Universității, a salutat distinșii invitați și participanți la conferință, după care a delegat-o pe Ioana Domnica Dzițac, urmașa profesorului IOAN DZIȚAC, să modereze, în calitate de organizator (Organizing Committee Chair al ICCCC 2022 & Technical and Operational Coordinator la New York University Abu Dhabi) lucrările conferinței. Am ascultat alocuțiunile rostite de domnul rector prof. univ. dr. ing. Mișu-Jan Manolescu (Organizing Committee Chair al ICCCC 2022) și domnul academician Florin Gheorghe Filip, urmate de Keynote lecture cu titlul AI-enabled decision support systems: an effective and efficient solution for complex problems? susținută de acad. Janusz KACPRZYK, de la Polish Academy of Sciences, Polonia.
Au fost acordate titlurile de Doctor Honoris Causa și Profesor Honoris Causa al Universității ,,Agora"
Senatul Universității ,,Agora" a acordat, cu prilejul acestei conferințe internaționale, două înalte titluri onorifice: titlul de Doctor Honoris Causa al Universității ,,Agora", acordat Profesorului Enrique Hererra-VIEDMA de la Universitatea din Granada, Spania, respectiv titlul de Profesor Honoris Causa al Universității ,,Agora", acordat Profesorului Gaston LEFRANC H. de la Pontificia Universidad Católica de Valparaíso, Chile. După înmânarea diplomelor, cei doi distinși invitați au rostit discursurile de recepție: ,,On Fuzzy and Linguistic Decision-Making:Scenarios and Challenges" (Prof. Enrique Hererra-VIEDMA), respectiv ,, Review of trends in Manufacturing Systema based on Industry 4.0: The Opportunities"(Prof. Gaston LEFRANC H.).
Să mai consemnăm un moment emoționant care s-a consumat în sala alăturată, Aula Verde, unde elevi ai Școlii Internaționale ,,Agora", coordonați de d-na manager Alina Angela Manolescu, au prezentat un momentul artistic dedicat regretatului Prof. IOAN DZIȚAC - fost director al Școlii Internaționale ,,Agora"; elevii au interpretat melodiile Amazing Grace și Hallelujah... Programul dimineții a mai cuprins turul ghidat al orașului Oradea.
După-amiază, la Băile Felix, a avut loc o secțiune de lucrări invitate susținute, în sistem hibrid, de: acad. Gintautas Dzemyda de la Lithuanian Academy of Sciences & Vilnius University, Lithuania, care a susținut lucrarea cu titlul: Geometric Multidimensional Scaling: A New Approach for Data Dimensionality Reduction; prof. Alfred M. Bruckstein de la Technion University, Israel, care a susținut lucrarea Guiding Swarms with Pheromone Gradients or Broadcast Signals; prof. Valentina Balaș de la Universitatea ,,Aurel Vlaicu" din Arad, care a susținut lucrarea ,,Advances in Soft Computing and Applications; prof. Valeriu Beiu de la Universitatea ,,Aurel Vlaicu" din Arad, cu lucrarea Reflective Optics from Stars to Dust; prof. Yezid Donoso de la Universidad de los Andes, Colombia, cu lucrarea Methodologies for Solving Complex Multi-Objective Combinatorial Problems in Engineering: An Evolutionary Approach Applied to Computer Networks; prof. Răzvan Andonie de la Central Washington University, USA, cu lucrarea Computational Semiotics in Deep Learning.
Seara s-a lăsat cu o cină românească, asezonată cu cântece și dansuri tradiționale românești, protagoniști: Larisa Chindriș, elevi ai Școlii Internaționale Agora, Asociația Folclor fără frontiere...
Astăzi, miercuri, 18 mai, a doua zi de conferință
Astăzi, 18 mai, lucrările vor fi susținute pe secțiuni paralele; după-amiază, va fi organizată o masă rotundă dedicată regretatului Profesor IOAN DZIȚAC, cu decernarea ,,Premiului IOAN DZIȚAC", acordat de Simona și Ioana Dzițac; seara se va încheia cu o cină internațională la care vor fi înmânate diplome de excelență pentru cele mai bune lucrări prezentate la ICCCC 2022.
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze (134 de poze) în Galeria foto: Cea de-a IX-a ediția a International Conference on Computers Communications and Control ICCCC 2022, 16-20 mai 2022 - ediție dedicată în memoria Prof. univ. dr. habil. Ioan Dzițac.

Trimite email
joi, 25 aprilie 2024, 20:13:25 Ora de vară a Europei de Est