Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Zeci de premii la olimpiade și concursuri județene și naționale

Roadele binecuvântării la LTBE Oradea în 2022

Zeci de premii la olimpiade și concursuri județene și naționale

Ne bucurăm să vă putem prezenta un palmares impresionant, zeci de premii și mențiuni cucerite de elevii noștri la olimpiadele și concursurile școlare la care ne-au reprezentat cu cinste în acest an școlar.

CATEDRA DE MATEMATICĂ
Prof. Necea Gabriela - eleva Pantiș Bianca, din clasa a 12-a A a obținut mențiune la Olimpiada Națională de Matematică, etapa județeană, aceeași elevă obținând mențiune și la Concursul de matematică ,,Viorel Sadoveanu", etapa județeană.
Felicitări și elevilor Abrudan Gloria și Dan Marius, din clasa a V-a A, pentru că au obținut mențiune la Olimpiada Națională de Matematică 2021-2022, la etapa județeană - prof. Pușcaș Florina.
Prof. Modog Andrei - elevul Negru Ștefan, din clasa a V-a C, a obținut mențiune la etapa județeană a Olimpiadei de Matematică.
CATEDRA DE INFORMATICĂ
Prof. Gal-Chiș Călin - elevul Joshua Fazecaș, din clasa a X-a a luptat de la egal la egal cu,,arme" inegale și a obținut mențiune la etapa județeană a Olimpiadei de Informatică. Joshua îmbină în informatică inteligența cu pasiunea și perseverența ,,to infinity and beyond", realizând o performanță rarisimă pentru școala noastră.
Prof. Buleandra Constantin și prof. Gal-Chiș Călin - elevul Somogyi Brian a participat la Concursul județean ,,Viorel Sadoveanu", obținând mențiune la disciplina informatică.
CATEDRA DE BIOLOGIE
Sub îndrumarea dnei prof. Magyar Ana, eleva Cifor Sara, din clasa a X-a A, a obținut mențiune la etapa județeană a Olimpiadei de Biologie.
CATEDRA DE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ
Prof. Burcă Alina - eleva Cifor Sara,din clasa X-a A, a participat la Olimpiada de lingvistică - etapa națională, obținând mențiune. Eleva Cojan Loriana, din clasa a X-a B, a obținut premiul III la Concursul ,,Citesc, călătoresc, descopăr!", organizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor. Tot Loriana a obținut și mențiune la Olimpiada ,,Lectura ca abilitate de viață", etapa județeană. Eleva Domocoș Luiza, din clasa a X-a A, a obținut mențiune la etapa județeană a Olimpiadei naționale interdisciplinare de limba și literatura română și religie „Cultură și spiritualitate românească".
La Concursul național ,,Spațiul îți ghidează pașii. Femei în spațiu", eleva Burcă Ana, din clasa a VII-a A a obținut mențiune, iar eleva Suciu Hannah, din clasa a V-a A, a obținut premiul III.
Prof. Popa Dorina - eleva Pantiș Bianca a obținut premiul I la etapa județeană a Olimpiadei de Limba și Literatura Română și a participat la etapa națională,  iar Maier Damaris a obținut premiul II la etapa județeană a aceleiași olimpiade, ambele din clasa a 12-a A. Bogdan Riana din clasa a 6-a B a obținut premiul I la etapa județeană a aceleiași olimpiade, participând la etapa națională,  unde a obținut punctaj maxim la proba orală. Hercuț Karisa din 6B a obținut mențiune la aceeași olimpiadă, etapa județeană.
Prof. Fildan Mihaela: ,,Sunt recunoscătoare Domnului pentru binecuvântările Sale revărsate peste munca mea și a copiilor cărora le predau. Reveniți din pandemie, în ciuda faptului că majoritatea oamenilor se așteptau la copii frustrați și la rezultate mediocre, la limba și literatura română, la clasele la care predau, în anul școlar 2021-2022, elevii mei talentați și minunați au obținut  performanțe remarcabile. Am muncit și au muncit foarte mult! Țin să subliniez acest aspect! Nu m-am așteptat la asemenea rezultate, nici la atâtea, dar le-am spus întotdeauna elevilor mei că omul e dator să își facă partea lui cum poate el mai bine, iar Cel care îngăduie binecuvântarea e Unul singur, Dumnezeu! În fond, ne-am tot repetat anul acesta: NIHIL SINE DEO! Ce simt? RECUNOȘTINȚĂ!
I. Olimpiada de limba și literatura română- etapa județeană: Cun Ariana, clasa a V-a C - premiul al II-lea, Galea Raisa, clasa a V-a B -mențiune, Filipaș Nadia, clasa a V-a B -mențiune, Demeter Iunia, clasa a V-a B -mențiune, Brândaș Iulia, clasa a VIII-a A - mențiune, Ciurdar Carla, clasa a IX-a A -mențiune, Petricău Priscila, clasa a XI-a B -mențiune, Cuciula Anamaria, clasa a XI-a B - mențiune.
II. Olimpiada națională interdisciplinară de limba și literatura română și religie „Cultură și spiritualitate românească"- etapa județeană: Marc Alexia, clasa a VIII-a A - premiul I, Cioară Alexia, clasa a IX-a A - premiul I, Ungur Andreea, clasa a VIII-a A - premiul al II-lea, Petricău Priscila, clasa a XI-a B - premiul al II-lea, Blaga Anais, clasa a V-a B -mențiune, Iancu George, clasa a XI-a B - mențiune
III. Olimpiada națională interdisciplinară de limba și literatura română și religie „Cultură și spiritualitate românească"- etapa națională: Marc Alexia, clasa a VIII-a A - Premiul Muzeului Bucovina, Cioară Alexia, clasa a IX-a A - premiul special al juriului
IV. Olimpiada de lingvistică - etapa națională: Benea Renata, clasa a IX-a A - mențiune, calificare și participare la etapa internațională, ASIA PACIFIC LINGUISTICS OLYMPIAD, locul 13, o performanță extraordinară, Blaga Cristian, clasa a V-a C - medalia de bronz, Coroiu Fineas, clasa a V-a C - medalie onorabilă
V.Concursul național de lectură și interpretare transcurriculară „Ionel Teodoreanu"/atelierul de creație copilărie-lectură-fantezie: Cun Ariana, clasa a V-a C - premiul al II-lea
VI. Concursul național de jurnalism sportiv/ un condei numit fairplay proză 15-18 ani: Petricău Priscila, clasa a XI-a B - mențiune
VII. Concursul național „Fiecare viață e un dar"/sops 19 -martie 2022: Negru Rebeca, clasa a V-a C - premiul al III-lea, Cun Ariana, clasa a V-a C -mențiune, Zegrean Melissa, clasa a V-a B - mențiune
VIII. Concursul național Tinere condeie/secțiunea eseu: Cioară Alexia, clasa a IX-a A - premiul I, calificare la etapa națională, Petricău Priscila, clasa a XI-a B - premiul al II-lea, calificare la etapa națională, Marc Alexia, clasa a VIII-a A -premiul al III-lea,  calificare la etapa națională.  De asemenea, elevele Ungur Andreea și Brândaș Iulia, din clasa a VIII-a A, au obținut mențiune (secțiunea proză).
CATEDRA DE LIMBI STRĂINE
Prof. Ocoș Andreia - elevul Iambor Laurențiu, din clasa a X-a B, a obținut mențiune 1(91 de puncte) la Olimpiada de limba engleză, etapa județeană.
Prof. Moțiu Rodica - la Concursul național de traduceri Upitrad, organizat de Universitatea din Pitești, eleva Goga Raluca a obținut locul II și Ardelean Andreea - mențiune, ambele fiind din clasa a XII-a B. La Olimpiada de limba franceză, etapa județeană, elevul Buhaș Marcus, din clasa a XI-a A, a obținut mențiune.
Prof. Simona Ienciu - eleva Gal-Chiș Naomi, din clasa a VII-a A, a obținut premiul al lll-lea la Olimpiada de limbi moderne, secțiunea Limba franceză,etapa județeană.
Concursul „Căutarea de comori Art Nouveau" a fost organizat de Departamentul de limba franceză-germană al Facultății de Litere a Universității din Oradea în parteneriat cu Institutul Francez, Agenția Universitară a Francofoniei şi clubul Rotary Oradea Art Nouveau.
Echipa Liceului Teologic Baptist ,,Emanuel" Oradea formată din: Bodog Gianina, Lazăr Eliza, Cifor Sara, Toma Iunia, Domocoș Luiza și Kiss-Roth Samuel, coordonată de dna prof. Simona Ienciu, s-a clasat pe locul l, reușind să găsească în timp util toate indiciile și să răspundă la toate provocările, reconstituind piesă cu piesă puzzle-ul care a trebuit prezentat juriului la sfârșit, un tablou de Henri Matisse. A fost un maraton memorabil în care s-au îmbinat armonios limba lui Molière, istoria, dar și rezistența fizică.
CATEDRA DE ISTORIE-GEOGRAFIE
La Olimpiada de Istorie, etapa județeană, elevul Sava Sebastian, din clasa a XII-a B, a obținut premiul I, calificându-se astfel și la etapa națională, organizată la Târgu Mureș. Sub îndrumarea profesorilor Florin și Ramona Iștoc, Sebi a participat, în mai mulți ani, la etapele naționale ale Olimpiadei de Istorie, precum și la alte concursuri în domeniu, obținând premii și mențiuni, care îi asigură și intrarea la Academia de Poliție. Tot la etapa județeană a Olimpiadei de Istorie, elevul Baciu Paul, din clasa a IX-a B, a obținut mențiune.
La Concursul județean de eseuri Trăiesc, gândesc,ÎMI PASĂ cu titlul Țara Crișurilor ieri, azi și mâine, organizat de Muzeul Țării Crișurilor Oradea-Complex Muzeal în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Universitatea Oradea și cu sprijinul Jurnal Bihorean, eleva Cioară Alexia, din clasa a IX-a A, coordonată de dna prof. Ramona Iștoc, a obținut premiul I.
La Concursul Interjudețean ,,Pe urmele Unirii", ediția I, 2021-2022, organizat de Colegiul Național ,,Mihai Viteazul" din Ploiești, Șc. Gimnazială ,,Nicolae Iorga" Ploiești și Șc. Gimnazială Specială Târgoviște, au participat doi elevi, Moraru Iulia, din clasa a VIII-a A care a obținut mențiune și Miclea Bogdan, din clasa a VIII-a B, care a obținut premiul I, coordonați de către profesorii Ramona și Florin Iștoc.
La Concursul Național Treasure Hunt-Istoria din casa mea, ediția a II-a, organizat de Facultatea de Istorie din București, Societatea de Științe Istorice din România, Editura Humanitas, Contemporana.ro și Asociația Istoria din casă-n casă, eleva Brândaș Iulia, din clasa a VIII-a A, îndrumată de dna prof. Ramona Iștoc, a obținut mențiune.
La Concursul Național ,,Micii exploratori-Istorie", organizat în parteneriat cu Ministerul Educației,din 15 elevi participanți, șapte elevi au reușit să obțină peste 85 de puncte: din clasa a V-a C - Moțoc David (90 puncte), Blaga Cristian (87 puncte), Stokker Denis (85 puncte); din clasa a VI-a B, Ilisie Tudor (90 puncte),Hercuț Karisa (87 puncte), Sabo Cristina (85 puncte) și Bottyan Brianna (90 puncte), din clasa a VII-a B. Conform regulamentului, toți elevii care au obținut peste 85 de puncte vor primi premii și diplome din partea organizatorilor, pentru rezultatele obținute la etapa națională.
La Concursul Național de eseuri ,,Adevăr și memorie. Antisemitism și Holocaust în România", organizat de Fundația Magna cum Laude-Reut/Complex Educațional Laude-Reut din București, cu sprijinul Ambasadei Germaniei la București, Ambasadei Statului Israel la București, Ambasada S.U.A. la București, Institutul Național de Studierea Holocaustului Elie Wiesel, eleva Domocoș Luiza, din clasa a X-a A, îndrumată de dna prof. Ramona Iștoc, s-a aflat printre cei 20 de câștigători, din peste 700 de participanți, obținând Premiu de Excelență. Eseul Luizei a fost introdus într-un volum amplu, coordonat de E.S. Emil Hurezeanu și prof. univ. dr. Adrian Cioroianu, intitulat ,,Copacul cu rădăcini de 1700 de ani".
La Concursul Internațional ,,Diversitate Culturală în Spațiul Geografic European2022, eleva Cojan Loriana, din clasa a X-a B, coordonată de dnul prof. Florin Iștoc, a obținut premiul I, la secțiunea eseu, cu lucrarea ,,Grecia antică-leagănul civilizației europene".
La Concursul Național de Geografie ,,Terra", organizat în parteneriat cu Ministerul Educației, au participat doi elevi pasionați de geografie, cu mult potențial și dispuși să își depășească limitele. Elevul Dorog Fineas, din clasa a V-a A, a obținut mențiune la etapa județeană, fiind pe locul 5, calificându-se astfel la etapa națională unde a obținut premiul al III-lea. La același concurs, elevul Chifor David, din clasa a VII-a A, a obținut premiul al III-lea, iar la etapa națională a obținut mențiune, ambii fiind îndrumați de dna prof. Ramona Iștoc.
CATEDRA DE RELIGIE
Sub îndrumarea domnului profesor Pop Marius, elevii din clasele de gimnaziu și liceu au redescoperit în anul școlar 2021 - 2022 frumusețea și importanța Cuvântului lui Dumnezeu pentru viața personală. Dintre aceștia, următorii elevi au participat la Olimpiada de Religie - Alianța Evanghelică, etapa județeană, ce s-a desfășurat la Colegiul Național ,,Onisifor Ghibu" din Oradea, în luna martie 2022, obținând premii și mențiuni: Abrudan Gloria Anamaria (clasa a 5-a A) - premiul I, Chiș Felix Ionatan (clasa a 6-a B) - mențiune, Sas Matias Cristian (clasa a 7-a B) - mențiune și Corba Darius Ciprian (clasa a 8-a A) - mențiune.
Eleva Abrudan Gloria Anamaria (clasa a 5-a A) a participat la Olimpiada de Religie - Alianța Evanghelică, etapa națională, ce s-a desfășurat la Liceul Teologic Penticostal ,,Betel" din Oradea, în perioada 27 aprilie - 1 mai 2022, obținând premiul II.
Sub îndrumarea dnului prof. Tamaș Nelu, mai mulți elevi au reușit să obținută rezultate deosebite: Teședan Marcus, din clasa a IX-a A, a obținut locul I la etapa județeană a Olimpiadei de Religie, Alianța Evanghelică și participare la etapa națională; eleva Buhaș Hadasa Estera,  din clasa a IX-a B, a obținut locul II la etapa națională la Discipline Teologice -Studiul Vechiului Testament, iar elevul Lupșan Marian a obținut mențiune, la etapa națională Discipline Teologice-Doctrine Biblice.
Elevul Iancu George, din clasa a XI-a B, a obținut locul I la etapa națională Discipline Teologice -Istoria Crestinismului, prof coordonator Varan Sabin.
CATEDRA DE EDUCAȚIE FIZICĂ ȘI SPORT
Sub îndrumarea dnului prof. Fiter Ciprian, elevul Ovari Alexandru, din clasa a XII-a B, a obținut locul II la Olimpiada Națională a Sportului Școlar - tenis de masă liceu băieți, etapa județeană.
CATEDRA DE ARTE
În data de 21.05.2022, Liceul Teologic Baptist ,,Emanuel",  Oradea a fost reprezentat la Concursul județean de artă plastică „Pictați cu noi!", organizat la Colegiul Național  „Onisifor Ghibu" Oradea de trei eleve foarte talentate: Cuciula Alexandra, clasa a V-a A, a obținut mențiune, Gal-Chiș Naomi, clasa a VII-a A, a obținut premiul I și Cosma Amelia Carla, clasa a XI-a B, a obținut premiul I, prof. coordonator Faur Tabita.
Desenele fetelor vor fi expuse pe un tramvai decorat special cu lucrările premiate din cadrul Concursului Județean ,,Pictați cu noi". Felicitări fetelor pentru talentul pus în valoare!
La Festivalul-concurs județean de ,,Tradiții pe Valea Crișului Repede. Din vatra satului", au participat mai mulți elevi, obținând rezultate frumoase: din clasa a V-a B, Negruțiu Jasmine, premiul II și Costache Sara, mențiune I; din clasa a VI-a B, Hercuț Karisa-premiul I, Rus Sofia-premiul II, Benea Titus-premiul II, Gliția Sara-mențiune I, Capotă Paul-mențiune și Mereuță Sabin-mențiune; din clasa a VIII-a A, Marc Rebeca-mențiune I și din clasa a X-a B, Iegar Sara-mențiune I, prof. îndrumător, dna Faur Tabita.
Impresionant palmares, trebuie să recunoaștem, mai cu seamă, după perioada tulbure parcursă în pandemie și cu învățământ online. Totuși, munca, seriozitatea pregătirii, responsabilitatea și valoarea și-au spus cuvântul. Felicitări artizanilor, deopotrivă, elevi și profesori, rezultatele, multe și frumoase, confirmă locul de cinste pe care și l-a câștigat Liceul Teologic Baptist ,,Emanuel" în rândul școlilor reprezentative ale învățământului bihorean.
Ramona Iștoc & Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Zeci de premii la olimpiade și concursuri județene și naționale.

Trimite email
marți, 23 aprilie 2024, 23:59:27 Ora de vară a Europei de Est