Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Munca eficientă în echipă a fost răsplătită cu locul I la Concursul național ,,Alege! Este dreptul tău”!

Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta

Munca eficientă în echipă a fost răsplătită cu locul I la Concursul național ,,Alege! Este dreptul tău”!

,,Lucrurile mărețe din business nu sunt niciodată făcute de o singură persoană; ele sunt realizate de o echipă de oameni" - Steve Jobs.

 În ceea ce privește procesul didactic, munca în echipă este o tehnică care eficientizează învățarea individuală, stimulează spiritului competițional;  facilitează schimbul de experiență și cunoștințe; fiecare elev devine conștient de propriul său comportament și stil de învățare; învață din noile provocări, dezvoltă abilități de comunicare, sunt activate punctele forte ale tuturor membrilor echipei, formând un cumul de cunoștințe în  scopul atingerii rezultatelor.
 La Eforie Nord, în perioada 13-17 iunie 2022, a avut loc Concursul național ,,Alege! Este dreptul tău", cu tema: ,,Influența practicilor comerciale incorecte asupra deciziei tânărului consumator", ediția a XVIII-a, concurs organizat de Ministerul Educației, în colaborare cu  Autoritatea Națională pentru Drepturile Consumatorilor.
În competiție au intrat cele opt regiuni din România, constituite din peste 90 de elevi din toate județele țării, din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a liceu, câștigători ai etapelor județene, însoțiți de profesorii coordonatori.
Concursul a fost o provocare, o încercare a limitelor, abilităților, competențelor și încadrare în timp limitat, constând din patru probe: Întrebare cu răspuns deschis, Interpretare Spot publicitar; Studiu de caz - Scenetă de teatru și Construire poster, precum și prezentarea regiunii județelor participante.
Regiunea Nord-Vest a obținut locul I la finalul competiției, regiune din care a făcut parte și județul Bihor,  reprezentat de două eleve, Ciurar Angela, clasa a IX-a A, economic, Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta, profesori coordonatori, Anton Florica și Neaga Florica și eleva Șchiop Amalia din clasa a X-a B, economic de la Colegiul Economic ,,Partenie Cosma" Oradea, profesor coordonator Kalmar Monica.
Felicitări elevelor și profesorilor coordonatori!
 Elevele au fost însoțite de doamna profesor Anton Florica, de la Liceul Tehnologic Nr. 1, Salonta, reprezentat de către doamna director, prof. Florica Neaga.
Mulțumim Inspectoratului Școlar Județean Bihor, domnului inspector școlar general, prof. dr. Horea Abrudan, și domnului inspector școlar pentru educație permanentă și activități extrașcolare, prof. Alin Serafim Ștefănuț, precum și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Bihor, domnului comisar-șef  Bura Giani Cătălin.
Un proverb românesc spune ,,Unde-i unul nu-i putere, unde-s doi puterea crește"; iar rezultatele s-au văzut și de această dată, pe litoralul Mării Negre, un succes de echipă!
Prof. Neaga Florica & Anton Florica
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Munca eficientă în echipă a fost răsplătită cu locul I la Concursul național ,,Alege! Este dreptul tău”!

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:32:54 Ora de vară a Europei de Est