Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Ministrul Educației a vizitat Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, recent reabilitat

Astăzi, 26 iulie,

Ministrul Educației a vizitat Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, recent reabilitat

Aflat în vizită de lucru la Oradea, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, însoţit de primarul Florin Birta, a vizitat Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul". Unitatea de învățământ a fost supusă unor ample lucrări de reabilitare termică, dar şi de refacere a reţelelor de apă, canalizare, încălzire şi curent electric.

În cadrul întâlnirii, au avut loc discuții cu privire la dotarea atelierelor şi laboratoarelor cu infrastructură educaţională specifică, modernă, pentru formarea unor deprinderi practice, prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Ministrul Cîmpeanu s-a arătat plăcut impresionat de dotările unității de învățământ și de modul prin care se dorește menținerea, dar și creșterea numărului de elevi înscriși în învățământul dual, prin oferirea unui proces educațional la standarde europene.
Valoarea lucrărilor de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul" este de 4.960.831,72 lei, fără TVA, acestea fiind executate de către SC Constructorul Sălard SRL, în cadrul proiectului: „Reabilitarea infrastructurii educaţionale pentru învățământul profesional și tehnic și învățarea pe tot parcursul vieții în cadrul: Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul", str. Poieniţei nr. 25, municipiul Oradea, jud. Bihor".
„Municipalitatea este interesată să continue investițiile în unitățile de învățământ, iar în ce privește învățământul dual avem o bună colaborare între primărie, școală și părinți. Firmele sunt parte din susținerea acestui sistem și sunt interesate când văd că lucrurile funcționează. Continuăm să asigurăm o masă caldă, în fiecare zi, atât elevilor care vin din județ, cât și celor din Oradea, încercând astfel să sprijinim cât mai mult învățământul dual", a punctat primarul Florin Birta.
La Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul" au fost executate lucrări de reabilitare a infrastructurii educaționale, pentru șase corpuri de clădire, urmând să fie dotate corespunzător trei ateliere, necesare desfășurării activităților specifice învățământului profesional și tehnic.
S-au realizat următoarele lucrări:
Corp C 1: s-au amenajat grupuri sanitare; au fost executate rețelele interioare, finisajele interioare, placări cu gresie și dotarea lor cu obiecte sanitare necesare; tencuielile exterioare; anveloparea clădirii; trotuarele de protecţie au fost refăcute; sistemul de colectare a apelor pluviale a fost înlocuit; s-a realizat instalația de curenţi slabi.
Corp C 5: dotarea spațiilor destinate cursurilor de coafură.
Corp C 8: au fost reamenajate grupurile sanitare de la parter; s-a recompartimentat spațiul în vederea amenajării unui grup sanitar pentru persoane cu dizabilități, placarea cu gresie și faianță, reparații la tencuieli și refacerea finisajelor, inclusiv dotarea cu obiecte sanitare și radiatoare; a fost închis accesul din exterior și se va deschide alt acces din interiorul clădirii; tencuielile exterioare; anveloparea clădirii cu polistiren expandat de 15 cm; refacerea trotuarelor de protecție; s-a înlocuit sistemului de colectare a apelor pluviale.
Corp C 9:  acoperișul tip terasă necirculabilă a fost reabilitat integral; pardoselile calde de la nivelul parterului au fost desfăcute și refăcute; tâmplăria a fost înlocuită integral; tencuielile exterioare au fost desfăcute, respectiv s-a executat anveloparea clădirii; sistemul de colectare a apelor pluviale a fost înlocuit; instalația electrică interioară, instalația sanitară și instalația de încălzire au fost refăcute.
Corp C 10: s-a executat anveloparea clădirii; trotuarele de protecție au fost executate; sistemul de colectare a apelor pluviale a fost înlocuit; instalația de curenți slabi și finisajele din zonele de intervenție au fost refăcute; învelitoarea din țiglă a fost înlocuită.
Corp C 11- C 12: au fost amenajate grupuri sanitare; acoperișul a fost reabilitat integral; s-a executat anveloparea clădirii; pardoseala de la nivelul parterului a fost refăcută; a fost înlocuită învelitoarea integrală; a fost înlocuită instalația electrică; au fost înlocuite instalațiile sanitare și instalațiile de încălzire.
Dotări ateliere: osciloscop digital; generator de funcții; sursa reglabilă; posturi de lucru (scaun coafor/frizer); elevator tip foarfecă; tester diagnoză; compresor cu șurub. (B.P.)
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Ministrul Educației a vizitat Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul", recent reabilitat.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 23:24:59 Ora de vară a Europei de Est