Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Trofeul Crișana Decathlon, ediția a doua (18-21 august)

Turneul Internațional de Box

Trofeul Crișana Decathlon, ediția a doua (18-21 august)

Sub egida Centrului de Excelență Județean pentru Box Bihor, în perioada 18-21 august 2022, la Oradea și Holod, se va desfăşura cea de-a doua ediție a Trofeului Crișana Decathlon. Turneul va aduna la start peste 140 de pugilişti din cinci ţări.

Din pasiune pentru nobila artă box, ne-am dorit ca acest turneu care va avea loc în Oradea să devină o competiţie de tradiţie în oraşul de pe Crişul Repede.
Primul gong va bate vineri, de la ora 18.00
Trofeul se va desfăşura în Sala polivalentă a Colegiului Tehnic ,, Traian Vuia" Oradea (Strada Constantin Brâncoveanu 12/A) unde, cu ajutorul copiilor şi tinerilor care practică această frumoasă artă, a fost amenajat un ring de box.
Cântarul oficial va avea loc vineri, de la ora 8.00, în timp ce deschiderea oficială este programată să se desfăşorare de la ora 17.00, tot în cursul zilei de vineri, 19 august.
Preliminariile din cadrul Trofeului Crişana Decathlon vor avea loc vineri, de la ora 18.00, atunci când este programată prima confruntare. Sâmbătă, de la ora 13.00, vor avea loc semifinalele în timp ce finalele sunt programate să se desfăşoare duminică, la Sala polivalentă a comunei Holod, cu începere de la ora 10.00.
Federația Română de Box susține Trofeul Crișana Decathlon, turneu internațional, și îl consideră ca un pionierat în vederea dezvoltării campionatelor universitare și pe echipe.
Pe ring, vom avea și campioni naționali, dar și europeni
Competiţia se anunţă a fi una puternică, la startul întrecerii urmând a fi prezenţi reprezentanţii a mai multor cluburi din cinci ţări: Azerbaidjan- Zenith Baku; Polonia- Mielec, Korona Walcz, Slovacia- Kamenica, Ucraina- Ivano Frankivsk, Cernăuți; Ungaria - Eger, Budapesta, Szeged, Vecses şi România- Centrul Olimpic Brăila, CSM Drobeta Turnu Severin, Universitatea Cluj, Lps Banatul Timișoara, CSm Lugoj, Baia Mare, Box Club Holod, CS Benea Oradea, CS Oșvat Crișul Oradea, CS Boxing Club Aleșd și clubul gazdă CS Basti Box.
Vor boxa peste 140 de sportivi bine cotaţi printre care se vor afla şi campioni naționali și europeni precum: Hamza Roxana (50 kg) Basti Box, Moisă Georgiana (60 kg) Basti Box, Andor Daiana (57 kg) Basti Box, Gogan Ciprian (40 kg) Basti Box, Stegari Darius (50 kg) Basti Box, Otvos David (54 kg) Basti Box, Chirică Mark (66 kg) Basti Box, Ile David(67 kg) Basti Box, Szucs Istvan (70 kg) Basti Box, Robert Jitaru (67 kg, seniori, Steaua Bucureşti).
,,Doresc să mulţumesc tuturor sponsorilor pentru sprijin, fara ajutorul lor ne-ar fi fost imposibil să organizăm acest turneu de o asemenea anvergură,. Sunt Oameni care înţeleg că tinerii trebuie sprijiniţi astăzi pentru ca mâine să poată deveni sportivi valoroși. Tot cu acest prilej ţin să le mulţumesc sportivilor pentru implicarea în organizare (montarea ringului etc.), aceştia arătându-se a fi neobosiţi în condiţii de caniculă, a ținut să precizeze Sebastian Silaghi, antrenorul și președintele C.S.Basti Box.
Trofeul Crișana Decathlon va aduce un plus de valoare Municipiului Oradea și județului Bihor câtă vreme aici vor fi prezenţi mai mulţi cetăţeni străini. Basti Box va avea 24 de reprezentanţi, 11 dintre aceştia fiind medaliaţi naţionali și internaționali în diverse competiţii.
Centrul de Excelenţă Județean pentru Box Bihor beneficiază de suportul a șase antrenori, care fac voluntariat pregătindu-i pe copii. Aceştia sunt: Forian Ioan, Mărcuț Adrian, Delamarian Florin, Sala Gabriel, Brad Gheorghe şi Sebastian Silaghi.
Delegatul tehnic al acestei competiţii va fi arbitrul olimpic Mihai Ion, din Timişoara.
„Susţinem orice înseamnă sport şi activitate sportivă"
„Misiunea noastră este aceea de a face sportul accesibil pentru toţi. În ceea ce priveşte strategia, ne dorim să ne implicăm în comunitatea locală şi în sportul bihorean. Este foarte important pentru tinerii sportivi să aibă parte de competiţii pentru a-şi pune în valoare antrenamentele. În acelaşi timp îmi doresc să subliniez că sportul şi cultura fac parte din identitatea unei comunităţi. Susţinem orice înseamnă sport şi activitate sportivă, încercăm să creăm contextul în care fiecare client să-şi desfăşoare activitatea cu echipamentul achiziţionat de la noi sau măcar să îi sprijinim pe cei care o fac. Mă bucur că acest turneu devine unul de tradiţie, iar peste ani, chiar dacă drumurile mă vor duce în alte zări, să îl regăsesc la Oradea cu plăcere. În final îmi doresc să mai spun doar că, în concepţia noastră, este mult mai important să dăm unui copil o mănuşă de box decât o sumă de bani", a spus Armando Bungău, directorul Decathlon Oradea.
Magazinul de echipamente sportive este cel care a sprijinit dotarea Centrului de Excelenţă în Box Bihor cu cele necesare, ne-a mai spus Sebastian Silaghi.

Trimite email
joi, 25 aprilie 2024, 06:59:20 Ora de vară a Europei de Est