Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Concert Pop Simfonic la Catedrala Greco-Catolică ,,Sfântul Nicolae” din Oradea

Joi, 25 august, ora 20.00,

Concert Pop Simfonic la Catedrala Greco-Catolică ,,Sfântul Nicolae” din Oradea

Episcopia Greco-Catolică de Oradea, Filarmonica de Stat și Enjoy Music organizează concertul: Pop Simfonic la Catedrală, ediția a II-a, sub bagheta dirijorului Andrei Tudor.

Orchestra Filarmonicii orădene și artiști ai muzicii pop: Nico, Monica Anghel, Luminița Anghel, Aurelian Temișan, Paula Seling, Ovidiu Anton, George Miron, Silvia Nagy, Ovidiu Lazăr, Natalia Bendre, Rebeca Moje, alături de Corul de copii Enjoy Music vor încânta joi, 25 august 2022, de la ora 20.00, publicul orădean cu un concert de excepție închinat Fecioarei Maria. Concertul se va desfășura în Curtea Catedralei Greco-Catolice ,,Sfântul Nicolae" și va cuprinde lucrări de inspirație sacră ale muzicii pop în aranjamentul orchestral al lui Andrei Tudor.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
 
În program (21 de puncte):
J.S. Bach - Jesu Joy of Man's Desire, aranjament Andrei Tudor - solist George Miron
 Th. O. Chisholm, Ramona Dărvășan - Credincioșia ta, aranjament Ionel Tudor - solistă Nico & Cor copii Enjoy Music
Alexandru Anghel - Ne iubește cineva - aranjament Ionel Tudor - solistă Monica Anghel
 Traducere Andrei Tudor - Nădejdea mea - aranjament Andrei Tudor - solist Ovidiu Lazăr
 Traducere Ionel Tudor - Isus al meu prieten drag - aranjament Ionel Tudor - solistă Luminița Anghel
V. Veselovski - Merit eu - aranjament G. Natsis - solist Aurelian Temișan
 Traducere - Ridica-voi ochii - aranjament E. Nastasie - solistă Paula Seling
 A. Malotte - The Lord's Prayer - aranjament Andrei Tudor - solistă Silvia Nagy
Andrei Tudor - A Tempo - Filarmonica de Stat Oradea & Andrei Tudor
C. Franck - Panis Angelicus, aranjament Andrei Tudor - Ovidiu Lazăr & Cor copii Enjoy Music
 ABBA - The Winner Takes It All - aranjament Andrei Tudor - solist George Miron
R. Lovaland - You Raise Me Up - aranjament Andrei Tudor - solistă Natalia Bendre
G. Long, D. A. Clark - Mercy Said No - aranjament Andrei Tudor - Luminița Anghel
Traducere - Azi - aranjament Andrei Tudor - solistă Monica Anghel
Rebeca Moje
 Dmitri Sostakovici - Dor în destin (Vals no. 2) - aranjament E. Nastasie - solistă Paula Seling
 J. Kerestely - Copacul, aranjament Ionel Tudor - solist Ovidiu Anton
 J. Johnson - Goodness of God - aranjament Andrei Tudor - solistă Nico & Cor copii Enjoy Music
M. Teicu - Oameni - aranjament G. Natsis - Aurelian Temișan
D. Foster - The Prayer - aranjament Ionel Tudor - Monica Anghel & Ovidiu Lazăr
Traducere - Te voi lăuda - aranjament Ionel Tudor - All Stars
    
Despre dirijorul Andrei Tudor
S-a născut în 2 decembrie 1983, la București.
A absolvit Liceul de Muzică „George Enescu" din Bucuresti și Universitatea Națională de Muzică din Bucuresti, secția pian (2006); este lect. univ. dr. la catedra de compozitie jazz-muzică ușoară din cadrul Universității Nationale de Muzică din București, cu doctorat în compozitie (2015); absolvent de Master în compozitie (2008) și de Master în dirijat orchestră (2021), la Universitatea Națională de Muzică Bucuresti; este membru în Consiliul Artistic al CREDIDAM, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, membru în UCMR-ADA.
 
Deține peste 30 de premii de creatie sau interpretare, dintre care:
-Premiul al II-lea la Festivalul International al Cantecului de la Cairo (Egipt ) 2003, sectiunea creatie ( cu piesa „I Ask You Why" interpretata de Luminita Anghel)
-Premiul Jazz 2003, pentru debut, alaturi de interpreta de jazz Irina Sarbu
-Trofeul Festivalului Cantecului de Dragoste 2004 ( „Cat de frumoasa esti " - Mihai Traistariu)
-Premiul I la Festivalul Mamaia 2005, sectiunea slagare (,,Cat de    frumoasa esti")
-Premiul Tanarului Compozitor, decernat de Revista Actualitatea Muzicala, 2004
-Premiul pentru cel mai bun compozitor la Belgrad - Eurovision 2008 - „The Composer Award Eurovision Song Contest 2008"
-Premiul ,,Cel mai bun compozitor"- pe anul 2008 la Gala Premiilor  Muzicale Radio Romania Actualitati (editia a VII-a,15 martie 2009)
-Premiul ,,Cel mai bun cantec pop al anului 2008" la Gala Premiilor Muzicale Radio Romania Actualitati (ed. a VII-a, 15 martie 2009).
-Premiul I - creatie - Mamaia 2009
-Premiul anual de creatie al UCMR pe anul 2007 și 2013
-Premiul ,,Matei Brancoveanu" la sectiunea pop-jazz, 2015
-Premiul UCMR pentru muzicalul Parcul de distractii, 2020
-Premiul de jazz Muzza, 2021 
Discografie: Angela Gheorghiu - Eternamente (The Verismo Album) (Warner Calssics) Angela Gheorghiu  - „Guardian Angel", Monica Anghel - XXI, Mihai Traistariu  - „Altceva" (Discul de aur), Andra - „Vis de iarna" (Discul de aur), Marcel Pavel - „De dragul tau", Marcel Pavel - „Nu te mai am", Marcel Pavel - „Very Classic", și multe alte compilații
Colaborează în calitate de compozitor, orchestrator, pianist sau dirijor cu: Angela Gheorghiu, Andrea Bocelli, CeCeWinans, Matteo Bocelli, Pia Toscano, Mario Frangoulis, Dulce Pontes, Edvin Marton, Goran Bregovici, Walter Ricci, Ally Brooke, Maria Jose,  Andra, Brad Vee Johnson, B&B Gospel Choir, Boney M Experience, Beverly Glenn Sundel, Aura Urziceanu, Monica Anghel, Nico, Luminita Anghel, Andra, Gabriel Cotabita, Vlad Mirita, Teodor Ilincai, Marcel Pavel, Cezar Ouatu, Cristi Minculescu, Adrian Enache, Paula Seling, Pinky, Berti Barbera, Cristina Haios, George Miron & Acapella, Smiley, Irina Sarbu, Orchestra Simfonica Bucuresti, Bucharest Pops Orchestra, Romanian National Orchestra, Big Band Radio Romania, „George Enescu" Philarmonic, Bucharest Symphonic Orchestra, Andrei Tudor Orchestra, Opera Comica pentru Copii, Opera Nationala Romana Cluj, Filarmonica de Stat Sibiu, Filarmonica Pitesti, Opera Brasov, Budapest Primarius Orchestra, Prague Philharmonia, Royal Philharmonic Orchestra, Saarbruken Radio Symphony Orchestra.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 21:44:36 Ora de vară a Europei de Est