Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
7 noiembrie 2023

Prima de carieră didactică – informații importante, detalii utile / Cum pot cadrele didactice să obțină rapid creditele profesionale transferabile pentru educație nonformală (P)

Prima de Carieră Didactică a fost oferită în timpul grevei profesorilor ca o soluție pentru cheltuielile legate de activitatea pe care cadrele didactice o desfășoară, dar informațiile oferite până acum nu sunt foarte bine organizate și nu există un rezumat util.
Nu este foarte clar, de exemplu, de ce s-a oferit pe un card diferit de cel de salariu, cum se utilizează cardul primit, de ce sunt atât de mulți furnizori acceptați (deși activitatea lor n-are nicio legătură cu restricțiile privind cheltuirea sumelor de către profesori).
În acest material veți afla:
De unde vin banii;
De ce s-a utilizat un card separat;
De ce sunt atât de mulți furnizori în lista care acceptă cardul;
Care sunt regulile cu privire la cheltuirea banilor;
Care sunt cheltuielile sigur eligibile;
Care sunt beneficiile acestei prime;
Ce cursuri se pot achiziționa.
Răspunsurile au fost elaborate de echipa Docentix https://www.docentix.com/ – (The e-Learning Company este una dintre firmele afiliate care oferă exclusiv cursuri online în limba română).

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 octombrie 2023

Conferință pentru profesori și învățători la Cluj – Universitatea Babeș-Bolyai – FSEGA, pe 19 octombrie: Școala de Bani începe școala – discutăm despre educație financiară într-un context transdisciplinar / Înscrieri deschise pentru cadrele didactice

Conferința Școala de bani începe școala...

A treia conferință regională din seria „Școala de bani începe școala: resurse educaționale transdisciplinare de educație financiară”, este organizată pe 19 octombrie 2023, de la ora 13.30, la UBB – Aula FSEGA, de Edupedu.ro cu sprijinul Școala de Bani – BCR, alături de partenerul instituțional Universitatea Babeș-Bolyai – FSEGA (Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor). Înscrierile sunt deschise pentru participanți, prin completarea acestui formular.
Noțiunile de educație financiară, dar și mai important, cum să le aplice și să afle despre bani în cât mai multe contexte, în cât mai multe și variate împrejurări, exact ca în viață, sunt foarte importante pentru elevi. Care este valoarea banilor, cum să-și gestioneze veniturile și cheltuielile, cum să economisească și să investească, cum să împrumute bani în mod responsabil și cum să se protejeze de fraude financiare, toate aceste chestiuni trebuie să găsească răspunsuri și explicații și de la oamenii care aduc cunoașterea în viața lor, de la cadrele didactice.
Se organizează în total o serie de patru conferințe regionale. Prima dintre ele a avut loc la Timișoara, la Universitatea de Vest, pe 21 septembrie 2023, iar cea de-a doua la București, pe 19 octombrie, la Academia de Studii Economice din Bucureșt, care a fost și partener instituțional alături de Inspectoratul Școlar al Municipiului București. În cadrul acestor evenimente, peste 250 de profesori participanți au interacționat și în cadrul unui atelier de educație financiară și au avut ocazia de a discuta cu experții și organizatorii din proiect. La final, s-au acordat diplome de participare semnate atât de reprezentanții Școala de Bani, cât și de partenerii din inspectoratele școlare și universități. Seria de conferințe regionale se încheie la Iași, pe 16 noiembrie. Înscrierile sunt deschise pentru participanți atât pentru evenimentul de la Cluj-Napoca cât și pentru cel de la Iași, prin completarea acestui formular.
Școala de Bani și BCR au lansat în 2022 proiectul LifeLab, care, după ce a fost pilotat în două școli din sistemul de învățământ preuniversitar, urmează să fie extins la nivel național. Primul an de LifeLab a însemnat peste 50 de profesori, 1.200 de elevi, 15 cursuri de pregătire pentru profesori și 100 de materiale educaționale dezvoltate de profesorii LifeLab. La sfârșitul programului, cunoștințele de educație financiară ale elevilor s-au îmbunătățit considerabil: de la 46% la 65% (pentru elevii din ciclul gimnazial) și de la 40% la 55% (pentru elevii din ciclul liceal). Totodată, 93% dintre elevi și-au exprimat dorința să învețe cât mai multe noțiuni financiare practice și aplicabile.
Pentru profesori sunt esențiale formarea, sprijinul și resursele, în orice demers didactic. LifeLab a pregătit resurse multiple. În plus, Școala de Bani a susținut CCD Prahova pentru a implementa un program de formare gratuit, acreditat de Ministerul Educației.
Participarea este gratuită, dar locurile sunt limitate, se acordă diplome de participare. Sunt invitați să participe în principal profesorii din mediul preuniversitar, pentru care au fost create resursele educaționale cu o abordare transdisciplinară, prin care noțiunile de educație financiară pot fi introduse în predarea mai multor materii, pe toate ciclurile de învățare din preuniversitar: preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
27 septembrie

Ai peste 16 ani, ești la liceu și ești creativ?
Înscrie-te până pe 31 octombrie la competiția de inovație Solve for Tomorrow / Poți participa individual sau cu prietenii și colegii, în echipe, iar cei selectați vor beneficia de sesiuni de mentorat, workshop-uri și ateliere pentru a-și pune în practică proiectele (P)…

Concert Pop Simfonic la Catedrala Greco-Catolică ,,Sfântul Nicolae” din Oradea

Joi, 25 august, ora 20.00,

Concert Pop Simfonic la Catedrala Greco-Catolică ,,Sfântul Nicolae” din Oradea

Episcopia Greco-Catolică de Oradea, Filarmonica de Stat și Enjoy Music organizează concertul: Pop Simfonic la Catedrală, ediția a II-a, sub bagheta dirijorului Andrei Tudor.

Orchestra Filarmonicii orădene și artiști ai muzicii pop: Nico, Monica Anghel, Luminița Anghel, Aurelian Temișan, Paula Seling, Ovidiu Anton, George Miron, Silvia Nagy, Ovidiu Lazăr, Natalia Bendre, Rebeca Moje, alături de Corul de copii Enjoy Music vor încânta joi, 25 august 2022, de la ora 20.00, publicul orădean cu un concert de excepție închinat Fecioarei Maria. Concertul se va desfășura în Curtea Catedralei Greco-Catolice ,,Sfântul Nicolae" și va cuprinde lucrări de inspirație sacră ale muzicii pop în aranjamentul orchestral al lui Andrei Tudor.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
 
În program (21 de puncte):
J.S. Bach - Jesu Joy of Man's Desire, aranjament Andrei Tudor - solist George Miron
 Th. O. Chisholm, Ramona Dărvășan - Credincioșia ta, aranjament Ionel Tudor - solistă Nico & Cor copii Enjoy Music
Alexandru Anghel - Ne iubește cineva - aranjament Ionel Tudor - solistă Monica Anghel
 Traducere Andrei Tudor - Nădejdea mea - aranjament Andrei Tudor - solist Ovidiu Lazăr
 Traducere Ionel Tudor - Isus al meu prieten drag - aranjament Ionel Tudor - solistă Luminița Anghel
V. Veselovski - Merit eu - aranjament G. Natsis - solist Aurelian Temișan
 Traducere - Ridica-voi ochii - aranjament E. Nastasie - solistă Paula Seling
 A. Malotte - The Lord's Prayer - aranjament Andrei Tudor - solistă Silvia Nagy
Andrei Tudor - A Tempo - Filarmonica de Stat Oradea & Andrei Tudor
C. Franck - Panis Angelicus, aranjament Andrei Tudor - Ovidiu Lazăr & Cor copii Enjoy Music
 ABBA - The Winner Takes It All - aranjament Andrei Tudor - solist George Miron
R. Lovaland - You Raise Me Up - aranjament Andrei Tudor - solistă Natalia Bendre
G. Long, D. A. Clark - Mercy Said No - aranjament Andrei Tudor - Luminița Anghel
Traducere - Azi - aranjament Andrei Tudor - solistă Monica Anghel
Rebeca Moje
 Dmitri Sostakovici - Dor în destin (Vals no. 2) - aranjament E. Nastasie - solistă Paula Seling
 J. Kerestely - Copacul, aranjament Ionel Tudor - solist Ovidiu Anton
 J. Johnson - Goodness of God - aranjament Andrei Tudor - solistă Nico & Cor copii Enjoy Music
M. Teicu - Oameni - aranjament G. Natsis - Aurelian Temișan
D. Foster - The Prayer - aranjament Ionel Tudor - Monica Anghel & Ovidiu Lazăr
Traducere - Te voi lăuda - aranjament Ionel Tudor - All Stars
    
Despre dirijorul Andrei Tudor
S-a născut în 2 decembrie 1983, la București.
A absolvit Liceul de Muzică „George Enescu" din Bucuresti și Universitatea Națională de Muzică din Bucuresti, secția pian (2006); este lect. univ. dr. la catedra de compozitie jazz-muzică ușoară din cadrul Universității Nationale de Muzică din București, cu doctorat în compozitie (2015); absolvent de Master în compozitie (2008) și de Master în dirijat orchestră (2021), la Universitatea Națională de Muzică Bucuresti; este membru în Consiliul Artistic al CREDIDAM, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, membru în UCMR-ADA.
 
Deține peste 30 de premii de creatie sau interpretare, dintre care:
-Premiul al II-lea la Festivalul International al Cantecului de la Cairo (Egipt ) 2003, sectiunea creatie ( cu piesa „I Ask You Why" interpretata de Luminita Anghel)
-Premiul Jazz 2003, pentru debut, alaturi de interpreta de jazz Irina Sarbu
-Trofeul Festivalului Cantecului de Dragoste 2004 ( „Cat de frumoasa esti " - Mihai Traistariu)
-Premiul I la Festivalul Mamaia 2005, sectiunea slagare (,,Cat de    frumoasa esti")
-Premiul Tanarului Compozitor, decernat de Revista Actualitatea Muzicala, 2004
-Premiul pentru cel mai bun compozitor la Belgrad - Eurovision 2008 - „The Composer Award Eurovision Song Contest 2008"
-Premiul ,,Cel mai bun compozitor"- pe anul 2008 la Gala Premiilor  Muzicale Radio Romania Actualitati (editia a VII-a,15 martie 2009)
-Premiul ,,Cel mai bun cantec pop al anului 2008" la Gala Premiilor Muzicale Radio Romania Actualitati (ed. a VII-a, 15 martie 2009).
-Premiul I - creatie - Mamaia 2009
-Premiul anual de creatie al UCMR pe anul 2007 și 2013
-Premiul ,,Matei Brancoveanu" la sectiunea pop-jazz, 2015
-Premiul UCMR pentru muzicalul Parcul de distractii, 2020
-Premiul de jazz Muzza, 2021 
Discografie: Angela Gheorghiu - Eternamente (The Verismo Album) (Warner Calssics) Angela Gheorghiu  - „Guardian Angel", Monica Anghel - XXI, Mihai Traistariu  - „Altceva" (Discul de aur), Andra - „Vis de iarna" (Discul de aur), Marcel Pavel - „De dragul tau", Marcel Pavel - „Nu te mai am", Marcel Pavel - „Very Classic", și multe alte compilații
Colaborează în calitate de compozitor, orchestrator, pianist sau dirijor cu: Angela Gheorghiu, Andrea Bocelli, CeCeWinans, Matteo Bocelli, Pia Toscano, Mario Frangoulis, Dulce Pontes, Edvin Marton, Goran Bregovici, Walter Ricci, Ally Brooke, Maria Jose,  Andra, Brad Vee Johnson, B&B Gospel Choir, Boney M Experience, Beverly Glenn Sundel, Aura Urziceanu, Monica Anghel, Nico, Luminita Anghel, Andra, Gabriel Cotabita, Vlad Mirita, Teodor Ilincai, Marcel Pavel, Cezar Ouatu, Cristi Minculescu, Adrian Enache, Paula Seling, Pinky, Berti Barbera, Cristina Haios, George Miron & Acapella, Smiley, Irina Sarbu, Orchestra Simfonica Bucuresti, Bucharest Pops Orchestra, Romanian National Orchestra, Big Band Radio Romania, „George Enescu" Philarmonic, Bucharest Symphonic Orchestra, Andrei Tudor Orchestra, Opera Comica pentru Copii, Opera Nationala Romana Cluj, Filarmonica de Stat Sibiu, Filarmonica Pitesti, Opera Brasov, Budapest Primarius Orchestra, Prague Philharmonia, Royal Philharmonic Orchestra, Saarbruken Radio Symphony Orchestra.

Trimite email
Thursday, 7 December 2023