Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Concert Pop Simfonic la Catedrala Greco-Catolică ,,Sfântul Nicolae” din Oradea

Joi, 25 august, ora 20.00,

Concert Pop Simfonic la Catedrala Greco-Catolică ,,Sfântul Nicolae” din Oradea

Episcopia Greco-Catolică de Oradea, Filarmonica de Stat și Enjoy Music organizează concertul: Pop Simfonic la Catedrală, ediția a II-a, sub bagheta dirijorului Andrei Tudor.

Orchestra Filarmonicii orădene și artiști ai muzicii pop: Nico, Monica Anghel, Luminița Anghel, Aurelian Temișan, Paula Seling, Ovidiu Anton, George Miron, Silvia Nagy, Ovidiu Lazăr, Natalia Bendre, Rebeca Moje, alături de Corul de copii Enjoy Music vor încânta joi, 25 august 2022, de la ora 20.00, publicul orădean cu un concert de excepție închinat Fecioarei Maria. Concertul se va desfășura în Curtea Catedralei Greco-Catolice ,,Sfântul Nicolae" și va cuprinde lucrări de inspirație sacră ale muzicii pop în aranjamentul orchestral al lui Andrei Tudor.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
 
În program (21 de puncte):
J.S. Bach - Jesu Joy of Man's Desire, aranjament Andrei Tudor - solist George Miron
 Th. O. Chisholm, Ramona Dărvășan - Credincioșia ta, aranjament Ionel Tudor - solistă Nico & Cor copii Enjoy Music
Alexandru Anghel - Ne iubește cineva - aranjament Ionel Tudor - solistă Monica Anghel
 Traducere Andrei Tudor - Nădejdea mea - aranjament Andrei Tudor - solist Ovidiu Lazăr
 Traducere Ionel Tudor - Isus al meu prieten drag - aranjament Ionel Tudor - solistă Luminița Anghel
V. Veselovski - Merit eu - aranjament G. Natsis - solist Aurelian Temișan
 Traducere - Ridica-voi ochii - aranjament E. Nastasie - solistă Paula Seling
 A. Malotte - The Lord's Prayer - aranjament Andrei Tudor - solistă Silvia Nagy
Andrei Tudor - A Tempo - Filarmonica de Stat Oradea & Andrei Tudor
C. Franck - Panis Angelicus, aranjament Andrei Tudor - Ovidiu Lazăr & Cor copii Enjoy Music
 ABBA - The Winner Takes It All - aranjament Andrei Tudor - solist George Miron
R. Lovaland - You Raise Me Up - aranjament Andrei Tudor - solistă Natalia Bendre
G. Long, D. A. Clark - Mercy Said No - aranjament Andrei Tudor - Luminița Anghel
Traducere - Azi - aranjament Andrei Tudor - solistă Monica Anghel
Rebeca Moje
 Dmitri Sostakovici - Dor în destin (Vals no. 2) - aranjament E. Nastasie - solistă Paula Seling
 J. Kerestely - Copacul, aranjament Ionel Tudor - solist Ovidiu Anton
 J. Johnson - Goodness of God - aranjament Andrei Tudor - solistă Nico & Cor copii Enjoy Music
M. Teicu - Oameni - aranjament G. Natsis - Aurelian Temișan
D. Foster - The Prayer - aranjament Ionel Tudor - Monica Anghel & Ovidiu Lazăr
Traducere - Te voi lăuda - aranjament Ionel Tudor - All Stars
    
Despre dirijorul Andrei Tudor
S-a născut în 2 decembrie 1983, la București.
A absolvit Liceul de Muzică „George Enescu" din Bucuresti și Universitatea Națională de Muzică din Bucuresti, secția pian (2006); este lect. univ. dr. la catedra de compozitie jazz-muzică ușoară din cadrul Universității Nationale de Muzică din București, cu doctorat în compozitie (2015); absolvent de Master în compozitie (2008) și de Master în dirijat orchestră (2021), la Universitatea Națională de Muzică Bucuresti; este membru în Consiliul Artistic al CREDIDAM, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, membru în UCMR-ADA.
 
Deține peste 30 de premii de creatie sau interpretare, dintre care:
-Premiul al II-lea la Festivalul International al Cantecului de la Cairo (Egipt ) 2003, sectiunea creatie ( cu piesa „I Ask You Why" interpretata de Luminita Anghel)
-Premiul Jazz 2003, pentru debut, alaturi de interpreta de jazz Irina Sarbu
-Trofeul Festivalului Cantecului de Dragoste 2004 ( „Cat de frumoasa esti " - Mihai Traistariu)
-Premiul I la Festivalul Mamaia 2005, sectiunea slagare (,,Cat de    frumoasa esti")
-Premiul Tanarului Compozitor, decernat de Revista Actualitatea Muzicala, 2004
-Premiul pentru cel mai bun compozitor la Belgrad - Eurovision 2008 - „The Composer Award Eurovision Song Contest 2008"
-Premiul ,,Cel mai bun compozitor"- pe anul 2008 la Gala Premiilor  Muzicale Radio Romania Actualitati (editia a VII-a,15 martie 2009)
-Premiul ,,Cel mai bun cantec pop al anului 2008" la Gala Premiilor Muzicale Radio Romania Actualitati (ed. a VII-a, 15 martie 2009).
-Premiul I - creatie - Mamaia 2009
-Premiul anual de creatie al UCMR pe anul 2007 și 2013
-Premiul ,,Matei Brancoveanu" la sectiunea pop-jazz, 2015
-Premiul UCMR pentru muzicalul Parcul de distractii, 2020
-Premiul de jazz Muzza, 2021 
Discografie: Angela Gheorghiu - Eternamente (The Verismo Album) (Warner Calssics) Angela Gheorghiu  - „Guardian Angel", Monica Anghel - XXI, Mihai Traistariu  - „Altceva" (Discul de aur), Andra - „Vis de iarna" (Discul de aur), Marcel Pavel - „De dragul tau", Marcel Pavel - „Nu te mai am", Marcel Pavel - „Very Classic", și multe alte compilații
Colaborează în calitate de compozitor, orchestrator, pianist sau dirijor cu: Angela Gheorghiu, Andrea Bocelli, CeCeWinans, Matteo Bocelli, Pia Toscano, Mario Frangoulis, Dulce Pontes, Edvin Marton, Goran Bregovici, Walter Ricci, Ally Brooke, Maria Jose,  Andra, Brad Vee Johnson, B&B Gospel Choir, Boney M Experience, Beverly Glenn Sundel, Aura Urziceanu, Monica Anghel, Nico, Luminita Anghel, Andra, Gabriel Cotabita, Vlad Mirita, Teodor Ilincai, Marcel Pavel, Cezar Ouatu, Cristi Minculescu, Adrian Enache, Paula Seling, Pinky, Berti Barbera, Cristina Haios, George Miron & Acapella, Smiley, Irina Sarbu, Orchestra Simfonica Bucuresti, Bucharest Pops Orchestra, Romanian National Orchestra, Big Band Radio Romania, „George Enescu" Philarmonic, Bucharest Symphonic Orchestra, Andrei Tudor Orchestra, Opera Comica pentru Copii, Opera Nationala Romana Cluj, Filarmonica de Stat Sibiu, Filarmonica Pitesti, Opera Brasov, Budapest Primarius Orchestra, Prague Philharmonia, Royal Philharmonic Orchestra, Saarbruken Radio Symphony Orchestra.

Trimite email
joi, 25 aprilie 2024, 23:26:36 Ora de vară a Europei de Est