Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Concert Pop Simfonic la Catedrala Greco-Catolică ,,Sfântul Nicolae” din Oradea

Joi, 25 august, ora 20.00,

Concert Pop Simfonic la Catedrala Greco-Catolică ,,Sfântul Nicolae” din Oradea

Episcopia Greco-Catolică de Oradea, Filarmonica de Stat și Enjoy Music organizează concertul: Pop Simfonic la Catedrală, ediția a II-a, sub bagheta dirijorului Andrei Tudor.

Orchestra Filarmonicii orădene și artiști ai muzicii pop: Nico, Monica Anghel, Luminița Anghel, Aurelian Temișan, Paula Seling, Ovidiu Anton, George Miron, Silvia Nagy, Ovidiu Lazăr, Natalia Bendre, Rebeca Moje, alături de Corul de copii Enjoy Music vor încânta joi, 25 august 2022, de la ora 20.00, publicul orădean cu un concert de excepție închinat Fecioarei Maria. Concertul se va desfășura în Curtea Catedralei Greco-Catolice ,,Sfântul Nicolae" și va cuprinde lucrări de inspirație sacră ale muzicii pop în aranjamentul orchestral al lui Andrei Tudor.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
 
În program (21 de puncte):
J.S. Bach - Jesu Joy of Man's Desire, aranjament Andrei Tudor - solist George Miron
 Th. O. Chisholm, Ramona Dărvășan - Credincioșia ta, aranjament Ionel Tudor - solistă Nico & Cor copii Enjoy Music
Alexandru Anghel - Ne iubește cineva - aranjament Ionel Tudor - solistă Monica Anghel
 Traducere Andrei Tudor - Nădejdea mea - aranjament Andrei Tudor - solist Ovidiu Lazăr
 Traducere Ionel Tudor - Isus al meu prieten drag - aranjament Ionel Tudor - solistă Luminița Anghel
V. Veselovski - Merit eu - aranjament G. Natsis - solist Aurelian Temișan
 Traducere - Ridica-voi ochii - aranjament E. Nastasie - solistă Paula Seling
 A. Malotte - The Lord's Prayer - aranjament Andrei Tudor - solistă Silvia Nagy
Andrei Tudor - A Tempo - Filarmonica de Stat Oradea & Andrei Tudor
C. Franck - Panis Angelicus, aranjament Andrei Tudor - Ovidiu Lazăr & Cor copii Enjoy Music
 ABBA - The Winner Takes It All - aranjament Andrei Tudor - solist George Miron
R. Lovaland - You Raise Me Up - aranjament Andrei Tudor - solistă Natalia Bendre
G. Long, D. A. Clark - Mercy Said No - aranjament Andrei Tudor - Luminița Anghel
Traducere - Azi - aranjament Andrei Tudor - solistă Monica Anghel
Rebeca Moje
 Dmitri Sostakovici - Dor în destin (Vals no. 2) - aranjament E. Nastasie - solistă Paula Seling
 J. Kerestely - Copacul, aranjament Ionel Tudor - solist Ovidiu Anton
 J. Johnson - Goodness of God - aranjament Andrei Tudor - solistă Nico & Cor copii Enjoy Music
M. Teicu - Oameni - aranjament G. Natsis - Aurelian Temișan
D. Foster - The Prayer - aranjament Ionel Tudor - Monica Anghel & Ovidiu Lazăr
Traducere - Te voi lăuda - aranjament Ionel Tudor - All Stars
    
Despre dirijorul Andrei Tudor
S-a născut în 2 decembrie 1983, la București.
A absolvit Liceul de Muzică „George Enescu" din Bucuresti și Universitatea Națională de Muzică din Bucuresti, secția pian (2006); este lect. univ. dr. la catedra de compozitie jazz-muzică ușoară din cadrul Universității Nationale de Muzică din București, cu doctorat în compozitie (2015); absolvent de Master în compozitie (2008) și de Master în dirijat orchestră (2021), la Universitatea Națională de Muzică Bucuresti; este membru în Consiliul Artistic al CREDIDAM, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, membru în UCMR-ADA.
 
Deține peste 30 de premii de creatie sau interpretare, dintre care:
-Premiul al II-lea la Festivalul International al Cantecului de la Cairo (Egipt ) 2003, sectiunea creatie ( cu piesa „I Ask You Why" interpretata de Luminita Anghel)
-Premiul Jazz 2003, pentru debut, alaturi de interpreta de jazz Irina Sarbu
-Trofeul Festivalului Cantecului de Dragoste 2004 ( „Cat de frumoasa esti " - Mihai Traistariu)
-Premiul I la Festivalul Mamaia 2005, sectiunea slagare (,,Cat de    frumoasa esti")
-Premiul Tanarului Compozitor, decernat de Revista Actualitatea Muzicala, 2004
-Premiul pentru cel mai bun compozitor la Belgrad - Eurovision 2008 - „The Composer Award Eurovision Song Contest 2008"
-Premiul ,,Cel mai bun compozitor"- pe anul 2008 la Gala Premiilor  Muzicale Radio Romania Actualitati (editia a VII-a,15 martie 2009)
-Premiul ,,Cel mai bun cantec pop al anului 2008" la Gala Premiilor Muzicale Radio Romania Actualitati (ed. a VII-a, 15 martie 2009).
-Premiul I - creatie - Mamaia 2009
-Premiul anual de creatie al UCMR pe anul 2007 și 2013
-Premiul ,,Matei Brancoveanu" la sectiunea pop-jazz, 2015
-Premiul UCMR pentru muzicalul Parcul de distractii, 2020
-Premiul de jazz Muzza, 2021 
Discografie: Angela Gheorghiu - Eternamente (The Verismo Album) (Warner Calssics) Angela Gheorghiu  - „Guardian Angel", Monica Anghel - XXI, Mihai Traistariu  - „Altceva" (Discul de aur), Andra - „Vis de iarna" (Discul de aur), Marcel Pavel - „De dragul tau", Marcel Pavel - „Nu te mai am", Marcel Pavel - „Very Classic", și multe alte compilații
Colaborează în calitate de compozitor, orchestrator, pianist sau dirijor cu: Angela Gheorghiu, Andrea Bocelli, CeCeWinans, Matteo Bocelli, Pia Toscano, Mario Frangoulis, Dulce Pontes, Edvin Marton, Goran Bregovici, Walter Ricci, Ally Brooke, Maria Jose,  Andra, Brad Vee Johnson, B&B Gospel Choir, Boney M Experience, Beverly Glenn Sundel, Aura Urziceanu, Monica Anghel, Nico, Luminita Anghel, Andra, Gabriel Cotabita, Vlad Mirita, Teodor Ilincai, Marcel Pavel, Cezar Ouatu, Cristi Minculescu, Adrian Enache, Paula Seling, Pinky, Berti Barbera, Cristina Haios, George Miron & Acapella, Smiley, Irina Sarbu, Orchestra Simfonica Bucuresti, Bucharest Pops Orchestra, Romanian National Orchestra, Big Band Radio Romania, „George Enescu" Philarmonic, Bucharest Symphonic Orchestra, Andrei Tudor Orchestra, Opera Comica pentru Copii, Opera Nationala Romana Cluj, Filarmonica de Stat Sibiu, Filarmonica Pitesti, Opera Brasov, Budapest Primarius Orchestra, Prague Philharmonia, Royal Philharmonic Orchestra, Saarbruken Radio Symphony Orchestra.

Trimite email
luni, 2 decembrie 2024, 12:26:24 Ora standard a Europei de Est