Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Expoziție, lansare de carte şi spectacolul „Sunt un orb”

Horațiu Mălăele - One Man Show

Expoziție, lansare de carte şi spectacolul „Sunt un orb”

,,Tot ce face Horaţiu Mălăele, atunci când nu e pur şi simplu excepţional, e de-a dreptul genial"! (Radu Beligan)

 Muzeul Ţării Crişurilor Oradea - Complex Muzeal, în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, deschide seria de manifestări culturale de toamnă cu o seară eveniment, ce îl are ca protagonist pe actorul şi regizorul Horaţiu Mălăele, în primul solo-show al artistului la Muzeul Țării Crișurilor.
Evenimentul va avea loc marți, 6 septembrie 2022, ora 19.00, în sala de conferințe de la sediul instituției muzeale (Str. Armatei Române, nr. 1/A).
„Horațiu Mălăele, artistul-spectacol, care mânuiește cu aceeași ușurință și expresivitate creionul, pensula și cuvintele, este unul dintre cei mai importanți actori și regizori români. Și actorul, și regizorul, și poetul, și graficianul cred deopotrivă, că arta reprezintă cea mai profundă expresie a creativității umane. 
Recunoscut ca actor sau regizor, Horatiu Mălăele este membru al Uniunii Artistilor Plastici, cu peste 50 de expoziţii personale atât în ţară, cât şi peste hotare. Paris, München, Buenos Aires, Toronto şi New York sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute oraşe în care au fost expuse desenele şi caricaturile sale. Sub semnul artistic distinct al unui nume deja încredințat artei, în diferitele ei forme de manifestare, arta lui Horaţiu Mălăele este rezultatul unei nevoi irepresibile de a comunica, de a dărui celor din jur frumusețe,  iubire, o nesfârşită semantică de simboluri şi înţelesuri! Pentru că atunci când nu joacă, Horaţiu se gândeşte la o pagină de desen, iar când a terminat o caricatură, se pregăteşte să intre într-un nou rol sau trasează imaginar liniile unui nou spectacol. În teatru sau în film, este apanajul marilor creatori de artă!
De la portrete dintr-o singură linie, până la nuduri atent construite, lucrările prezente în expoziţie ascund în esenţa lor simboluri dintre cele mai profund umane. Rafinate şi de o simplitate aproape suavă, lucrările surprind același farmec etern al frumuseţii feminine. Inepuizabil şi perpetuu fascinant! Pentru că, în artă, forma nu e niciodată perfectă prin ea însăşi, ci prin ceea ce izbuteşte să exprime!
Aşa s-au născut şi cele trei cărţi a căror lansare va avea loc în cadrul aceluiaşi spectacol-eveniment: Tehomir, O poveste cam ciudată și alte două povestiri și Poezii și vorbe-n vânt. <>, mărturisea Horațiu despre Tehomir. O poveste cam ciudată și alte două povestiri adună între coperţi trei întâmplări inedite, alegorice, cu tâlc, în speranţa autorului că, citindu-le, vom deveni mai bogați și mai buni. Cea de-a treia carte, Poezii și vorbe-n vânt este un haos bine ordonat de desene, caricaturi, grafică satirică, vorbe, gânduri şi poezii. În spatele simplității lor atent orchestrate și al ironiei inconfundabile specifice lui Horațiu Mălăele, poeziile, aforismele și desenele incluse în acest volum ascund o bogăție de sensuri, înţelesuri, emoții și culori.
Conceput sub forma unui monolog, alcătuit din poezii și proză scurtă, semnate de Emil Brumaru, Marin Sorescu, Nichita Stănescu și diferite momente de teatru memorabile, spectacolul One Man Show - Sunt un orb pune în valoare întreaga măiestrie și carismă a unuia dintre dintre cei mai iubiți artiști ai scenei românești. <>.
Un Artist cât o lume! Despre care cineva afirma: <>" (Adina Rențea, curator al evenimentului).
Moderatorul manifestării: prof. univ. dr. Gabriel Moisa, manager al Muzeului Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal.
Accesul la eveniment se face pe bază de bilet, în valoare de 25 lei, cu care se vor putea vizita spațiile expoziționale ale Muzeului Țării Crișurilor în perioada 6 septembrie-31 decembrie a.c. și care se poate obține de la casieria instituției muzeale sau pe site-ul acesteia, on-line. Publicul va putea achiziționa facsimile ale lucrărilor din expoziție, precum și exemplare din cărțile lansate.
Vă așteptăm cu drag!

Trimite email
joi, 25 aprilie 2024, 11:37:50 Ora de vară a Europei de Est