Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Să-i cunoaștem pe cei care au preluat ștafeta singurei structuri de reprezentare

Consiliul Județean al Elevilor Bihor are o nouă conducere

Să-i cunoaștem pe cei care au preluat ștafeta singurei structuri de reprezentare

1 septembrie 2022, data la care președintele Oliviu Codrean și secretarul executiv Lorena-Clara Rus și-au încheiat cel de-al doilea mandat în cadrul Biroului executiv al Consiliului Județean al Elevilor Bihor. După 2 ani productivi, în care aceștia au fost vocea a peste 95.000 de elevi bihoreni, a sosit timpul să predea ștafeta colegilor lor. Cei doi veterani ai mișcării de reprezentare vor continua cu funcția de membru în Comisia de Etică Județeană a structurii.

Trei luni de interimat
Conform calendarului elaborat de Consiliul Național al Elevilor, alegerile ordinare pentru funcțiile vacante au loc în luna noiembrie, astfel încât se impune numirea în funcții interimare pentru un interval de trei luni, decizie care a fost adoptată în unanimitate de către Biroul executiv al Consiliului Județean al Elevilor Bihor.
Iată noua echipă care promite cel puțin la fel de multă implicare, pasiune, devotament și multe schimbări prospere pentru sistemul educațional din județ.
Cătălin-Nicolae Gherman (președintele interimar al structurii)
Este elev în clasa a XI-a la profilul de turism și alimentație intensiv engleză la Colegiul Tehnic ,,Traian Vuia" Oradea. Acesta a avut un parcurs impresionant în mișcarea de reprezentare, activând în Consiliul Județean al Elevilor Bihor de la sfârșitul anului 2020 din postura de grafician, ulterior director pe relații publice și comunicare, iar din luna iunie 2021, acesta a preluat funcția de vicepreședinte. Experiența dobândită, abilitățile și determinarea îl fac un lider pregătit să ridice, împreună cu echipa sa, structura județeană atât pe plan academic, cât și extrașcolar, precum și să soluționeze problemele existente în unitățile de învățământ.
Ioana-Călina Butaru (secretarul executiv interimar al Consiliului Județean al Elevilor Bihor)
Este elevă în clasa a XI-a la profilul filologie bilingv intensiv engleză la Colegiul Național ,,Mihai Eminescu" Oradea. Aceasta a început experiența de elev reprezentant anul trecut, în prezent intrând în al doilea mandat pe funcția de secretar executiv în conducerea Consiliului Școlar al Elevilor din liceul ei, mai apoi ocupând-o pe cea de director pe relații publice și comunicare din cadrul Consiliului Județean al Elevilor Bihor, iar din luna iunie a acestui an, pe cea de vicepreședinte. În ceea ce privește următoarele luni, Ioana este nerăbdătoare să contribuie la dezvoltarea consiliilor școlare ale elevilor și să asigure organizarea eficientă a întregii structuri.
Emanuel-Claudiu Negru (vicepreședinte interimar)
Este elev în clasa a XII-a la profilul matematică-informatică intensiv informatică la Colegiul Național ,,Onisifor Ghibu" Oradea. Emanuel are la rândul lui o experiență vastă, anul acesta intrând în al doilea mandat în calitate de președinte al Consiliului Școlar al Elevilor liceului său, mandat în care elevii ghibiști au evoluat enorm prin demersurile și inițiativele implementate de către acesta și echipa sa. În continuare, deși se află la finele vieții de elev care implicit aduce multe provocări, el este hotărât să se dedice și să militeze la fel de activ pentru colegii săi de la nivel județean.
Patricia Nicola Elthes (vicepreședinte interimar)
Este elevă în clasa a XI-a la profilul științe ale naturii la Colegiul Național ,,Iosif Vulcan" Oradea. Ea are în spate un mandat de președinte în cadrul Consiliului Școlar al Elevilor liceului său, pe care îl continuă și în acest an și în care a demonstrat prin răbdare și efort că elevii au nevoie de reprezentanți care să aducă o schimbare pozitivă. Dorința de a transforma mediul de învățământ într-unul care se pliază pe drepturile și nevoile elevilor o motivează să ducă mai departe misiunea de reprezentare județeană, în ciuda timpului relativ scurt la conducerea CJE BH.
Maria Giulia Miclea (tot vicepreședinte)
Este elevă în clasa a XI-a la profilul de turism și alimentație la Liceul Tehnologic ,,Felix" Sânmartin. În prezent, Maria intră în ultimul mandat ca președinte al Consiliului Școlar al Elevilor din liceul său și în al doilea mandat ca vicepreședinte al Consiliului Județean al Elevilor Bihor, precedat de un mandat în calitate de director al departamentului pentru învățământul profesional, tehnic și vocațional. În viitor, aceasta își propune să afle dificultățile puțin discutate pe care le întâmpină colegii ei și să creeze, alături de echipa sa, soluții gândite temeinic și pe termen lung.
Un nou început pentru elevii bihoreni
Cu toate că au în față un timp limitat sub această formulă de conducere, Biroul Executiv al Consiliului Județean al Elevilor Bihor transmite tuturor elevilor următorul mesaj:
,,Suntem aici pentru voi 24/7! Începem un an cu o structură școlară nouă, radical diferită, care știm că aduce controverse și incertitudine, însă și noi venim cu forțe proaspete, gata să intervenim atunci când este nevoie. Ne propunem să aducem schimbările pe care voi ni le-ați semnalat și schimbările pe care noi le considerăm necesare: de la o nouă identitate vizuală a Consiliului Județean al Elevilor Bihor, la îmbunătățirea comunicării dintre consilii, la numeroase proiecte, respectiv demersuri deja în lucru, la cuvinte precum incluziune și unitate, la modificări interne și nu numai.
În aceste trei luni ne dorim să arătăm pasiunea și implicarea noastră ca mândrii elevi reprezentanți, dar pentru a face acest lucru posibil, apelăm la încrederea voastră și vă îndemnăm să abordăm acest mandat interimar cu o atitudine deschisă unii față de ceilalți!
Doar împreună facem vocea colegilor noștri auzită"!
Ioana-Călina Butaru

Trimite email
joi, 25 aprilie 2024, 23:23:23 Ora de vară a Europei de Est