Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Experimente și lecții inedite, organizate de polițiștii bihoreni pentru cei mici și cei mari, în Piața Unirii din Oradea

Proiectul Roadpol Safety Days,

Experimente și lecții inedite, organizate de polițiștii bihoreni pentru cei mici și cei mari, în Piața Unirii din Oradea

Experimente și lecții inedite au fost organizate de polițiștii bihoreni pentru cei mici și cei mari, cu simulatoare de accidente rutiere, un covor rutier special, ochelari care simulează efectele psihomotorii ale consumului de alcool sau droguri și laboratorul mobil de siguranță rutieră, în cadrul unei ample acțiuni preventive, menită să responsabilizeze toate categoriile de participanți la traficul rutier.

Vineri, 16 septembrie 2022, în intervalul orar 17.00 - 19.00, în Piața Unirii din municipiul Oradea, polițiștii Serviciului Rutier, împreună cu polițiștii Compartimentului de Analiză a Criminalității și cu cei de la Biroul Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au desfășurat o amplă activitate dedicată siguranței rutiere.
Activitățile preventive și de educație rutieră desfășurate de polițiștii bihoreni au avut o dublă semnificație, fiind organizate cu ocazia debutului evenimentului „Săptămâna Europeană a Mobilității" și pentru a marca proiectul ROADPOL Safety Days în județul Bihor, organizat, în perioada 16 - 22 septembrie a.c., de Rețeaua Europeană a Polițiilor Rutiere, în vederea conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.
În cadrul acțiunii desfășurate, polițiștii bihoreni au pus la dispoziția celor mai mici participanți la eveniment un amplu covor rutier, destinat, în special, pietonilor și bicicliștilor, cu ajutorul căruia, copiii prezenți au învățat, prin exemple practice oferite de polițiști, cum să circule corect și care este semnificația principalelor indicatoare rutiere.
Covorul rutier pus la dispoziție de polițiștii bihoreni reproduce fidel situațiile care pot fi întâlnite în trafic, fiind prevăzut cu treceri de pietoni, carosabil, intersecții în sens giratoriu, piste pentru biciclete, acostament etc.
Prin intermediul covorului rutier și cu ajutorul unor mini indicatoare rutiere, polițiștii bihoreni au susținut lecții aplicate în care au fost implicați copiii prezenți, explicându-le modul în care trebuie să se deplaseze corect în trafic și riscurile la care se supun dacă nu respectă legislația rutieră.
Covorul rutier a reprezentat o adevărată atracție pentru copii, unii dintre ei aducându-și de acasă, special pentru eveniment, mini mașinuțe, motociclete sau biciclete, cu ajutorul cărora au parcurs traseul de pe covorul rutier, sub directa îndrumare a polițiștilor bihoreni, dovedind că și-au însușit cunoștințele despre circulația rutieră transmise de polițiștii bihoreni de-a lungul timpului, în cadrul activităților preventive organizate.
Tot în Piața Unirii din municipiul Oradea, polițiștii bihoreni au pus la dispoziția publicului laboratorul mobil de siguranță rutieră, menit să susțină activitatea polițiștilor rutieri în campaniile pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, prin responsabilizarea cetățenilor, în calitate de participanți la trafic, fie că sunt pietoni sau conducători auto.
În interiorul laboratorului mobil de siguranță rutieră au fost proiectate materiale video cu recomandări preventive, destinate tuturor categoriilor de participanți la trafic, dar, în special, copiilor.
Polițiștii rutieri le-au explicat celor prezenți că, după viteza excesivă, următoarele două cauze de producere a accidentelor rutiere pe drumurile publice din județul Bihor sunt traversările neregulamentare ale pietonilor și abaterile comise de bicicliști.
Publicul prezent la activitatea preventivă a polițiștilor bihoreni a avut la dispoziție și un simulator de accidente rutiere, care reproduce impactul frontal în cazul unui accident rutier produs la o viteză de deplasare de maximum 20 de km/h, în cazul în care conducătorul auto sau ocupanții vehiculului nu poartă centura de siguranță.
Experimentul a fost bine primit de conducătorii auto prezenți, care au avut ocazia astfel să verifice, prin propriile simțuri, forța unui astfel de impact, chiar dacă viteza de deplasare este, aparent, una redusă.
Polițiștii rutieri le-au explicat conducătorilor auto prezenți faptul că, din șapte accidente rutiere grave produse pe drumurile publice din județul Bihor, în cinci dintre acestea cauza secundară a fost nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, subliniind, astfel, importanța utilizării centurii de siguranță în deplasările rutiere.
Totodată, polițiștii bihoreni le-au amintit părinților conducători auto despre importanța folosirii sistemelor de siguranță pentru copiii pasageri în autoturisme.
În cadrul aceluiași eveniment, polițiștii bihoreni au interacționat cu adolescenții și tinerii prezenți și i-au informat cu privire la evenimentele negative în care ar putea fi implicați ca urmare a consumului de droguri.
Cei prezenți au avut ocazia să participe la un experiment, care presupunea parcurgerea unui traseu cu obstacole, purtând ochelari speciali, ce distorsionează realitatea și simulează efectele psihomotorii ale consumului de alcool sau droguri.
Menționăm faptul că proiectul ROADPOL Safety Days continuă, și în județul Bihor, până în 22 septembrie a.c. și își propune ca ziua de 21 septembrie 2022 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa.
În cadrul acestui proiect, polițiștii rutieri bihoreni continuă activitățile informativ - preventive, în vederea conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la importanța respectării normelor rutiere, în special a celor cu privire la conducerea sub influența alcoolului sau substanţelor psihoactive, respectarea regimului legal de viteză, traversarea neregulamentară, utilizarea telefonului mobil sau portul centurii de siguranță.
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Experimente și lecții inedite, organizate de polițiștii bihoreni pentru cei mici și cei mari, în Piața Unirii din Oradea.

Trimite email
miercuri, 8 mai 2024, 07:50:24 Ora de vară a Europei de Est