Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

36 de elevi și-au primit rezultatele la examenele susținute

Vineri, la Școala Gimnazială ,,Dacia”, s-au împărțit certificate Cambridge

36 de elevi și-au primit rezultatele la examenele susținute

De peste un deceniu, Școala Gimnazială ,,Dacia" din Oradea colaborează cu foarte bune rezultate cu Consiliul Britanic. ,,Anual, motivăm și încurajăm elevii din școala noastră să se pregătească temeinic la limba engleză, susține doamna profesor de engleză Sarca-Crișan Raluca.

O bună cunoaștere a limbii engleze, confirmată de un certificat Cambridge, oferă numeroase oportunități pe plan profesional și personal. Examenele Cambridge sunt complexe și testează toate competențele lingvistice. Participarea la un astfel de examen reprezintă un obiectiv atins, o motivație suplimentară pentru învățare și o satisfacție deosebită, care dă elan pentru eforturi viitoare și ajută la creșterea stimei de sine. Ne bucură enorm rezultatele excelente obținute de elevii noștri, deoarece dincolo de acest certificat recunoscut internațional, se află sute de ore de muncă, emoții, reușite, progres, încredere, zâmbete și mândrie", conchide Raluca.
Iar doamna prof. Mada Claudia-Ioana, colega sa de catedră, ține să adauge: ,,Examenele Cambridge nu mai sunt o noutate în zilele noastre. A ajuns un ,,trend" ca elevii pasionați de limba engleză să susțină examene Cambridge. De unde această ,,modă"? Eu consider că promovarea unui examen cu recunoaștere internațională, precum testul Cambridge, este un ,,boost" pentru încrederea în sine și aduce o doză mare de motivație pentru a continua învățarea pe viitor, ajutând elevii să-și dezvolte competențele lingvistice și să-și îmbunătățească limba engleză pas cu pas, e de părere Claudia.
Alături de cele două profesoare de engleză, la festivitate a participat și directorul adjunct, doamna profesor Carmen Diana Cosman, care a înmânat elevilor certificatele Cambridge.
Au primit certificate Cambridge: Roșu Emma Anastasia și Nistor Carina Elena (nivelul Starters); Micula Alesia Anya, Buz Patric George, Tirla Diana, Lasca Mara Ana, Ruge Sofia Elena, Erdei Casian Ștefan, Crestici Ada Maria, Hava Bogdan Andrei Tudor, Praja Darian Luca, Pataki Sebastian Andrei, Gheorghe Labău Patricia, Lazăr Răzvan Bogdan, Popovici Dragoș Andrei, Doboș Lucas Ionuț, Zbârcea Luca Ștefan, Matei Sarah Maria, Simuț Ana Sofia, Buibaș Adrian Antoniu, Codre Flavius, Mada Carina Ioana (nivelul Flyers); Ciceu Elias Jerom, Dronca Ariana Maria, Sotoc Sânziana Nicole, Mlendea Carla, Mlendea Sara, Nagy David Andrei, Petrică Andrei Alexandru, Sava Alexandru Mihai (examenul Key for Schools); Jurjuț Bogdan, Câmpan Ayanna Daria, Popa Maria Valentina, Tunduc Tania, Hadade Diana Marina și Toma Aida Maria (examenul Preliminary for Schools).
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: 36 de elevi și-au primit rezultatele la examenele susținute.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:24:22 Ora de vară a Europei de Est