Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Copilăria de ieri și de azi în Clasa Junglei

O apariţie ,,satelit” și un reportaj nou în peisaj!

Copilăria de ieri și de azi în Clasa Junglei

Iată-ne ajunși și la finele primului modul din anul școlar 2022-2023. Mă simt plină de recunoștință, deoarece am creat împreună cu elevii mei și nu numai, niște momente remarcabile, momente de care ne vom aduce aminte cu drag multă vreme.

Am dori să împărtășim și cu dumneavoastră câteva dintre ele, în ideea că vor fi o sursă de inspirație și pentru alte cadre didactice.
Unul dintre scopurile pe care vreau să le promovez printre copii este menținerea unui stil de viață sănătos. Astfel am integrat armonios în cadrul orei de istorie, jocul și mișcarea. Fiind la lecția „Copilăria de ieri și de azi" am organizat cu elevii clasei a IV-a E competiție de sărit coarda și de sărit elasticul. Spre marea mea uimire, în urma unei întrebări adresate în clasă: Cine știe să sară elasticul?, mi-am dat seamă că elevii mei nu știau acest lucru, așa că am luat hotărârea să învățăm împreună. Bucuria pe chipurile lor a fost mare, mai ales atunci când și doamna învățătoare le arăta câte o săritură nouă. Astfel am îmbinat armonios lecția de istorie cu mișcarea. La final provocarea a fost ca pe ora viitoare fiecare copil sa improvizeze o săritură nouă la coardă sau la elastic.
Dacă am vorbit de un stil de viață sănătos din punct de vedere fizic, promovând mișcarea, acum aș vrea să descriu succint și un stil de viață sănătos din punct de vedere psihic. În cadrul orei de Educație civică, pornind tot de la ideea mișcării, l-am avut ca invitat special pe marele fotbalist, Mihai Neșu. Am petrecut câteva momente remarcabile împreună, și am devenit mult mai puternici din punct de vedere emoțional și psihic. Ne-am reamintit că lucrurile mărunte conduc la rezultate mărețe, alături de super-oameni.
Am explorat și Salina Turda, am învățat și despre comunități ale minorităților pe teritoriul de azi al României și am plantat un copăcel în „Clasa Junglei".
Acestea sunt doar câteva dintre cele mai semnificative momente pe care am dorit să le împărtășim cu voi. Suntem nerăbdători să explorăm în continuare lumea din jurul nostru și să ne dezvoltăm armonios din punct de vedere: emoțional, fizic și psihic și în următorul modul.
Prof. Claudia Mândru,
Școala Gimnazială „Dacia" Oradea
Vedeți mai multe în Galeria foto: Copilăria de ieri și de azi în Clasa Junglei.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:01:44 Ora de vară a Europei de Est