Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Viceprimarul Antonia Nica a primit vizita unei delegații de profesori din Italia

Doamna viceprimar a însoțit apoi delegația în Turnul Primăriei

Viceprimarul Antonia Nica a primit vizita unei delegații de profesori din Italia

Viceprimarul Antonia Nica a primit miercuri, 16 noiembrie 2022, vizita unei delegații de profesori din orașul Gravina, Italia.

Aceștia se află la Oradea în cadrul unui proiect Erasmus - „Open to the future", respectiv a unui schimb de experiență cu Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu".
Delegația, însoțită de Radu Rus, directorul Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu" din Oradea, a fost formată din directorul școlii „Instituto Comprensivo Don Eustachio Montemurro" din Gravina, dl. Michele Loglisci  și profesorii Annamaria Colonna, Arcangela Cicolecchia și Vittoria Squeo.
Cadrele didactice din Italia au fost însoțite în vizita la Primărie de un grup de elevi și profesori de la Liceul Ortodox.
Viceprimarul Antonia Nica i-a primt în sala de ședințe ,,Traian Moșoiu", unde le-a adresat un cuvânt de bun venit: „Ne bucurăm să vă avem azi ca oaspeți la Primăria Oradea, clădire monument istoric, recent reabilitată. Așa cum știm cu toții, Programul Erasmus aduce cu sine multe perspective de dezvoltare pentru tineri. O perspectivă poate mai puțin importantă, la prima vedere, este: mobilitatea - călătoria a milioane de tineri și dascăli dintr-o țară în alta, dintr-o cultură în alta. În Oradea, oraș multietnic și multiconfesional, ne bucurăm de existența a șase licee teologice, școli în care, poate mai mult decât în altele, pe lângă o educație de calitate, se promovează valorile creștine încă atât de necesare pentru vremurile prezente. (...) În același timp, în aceste școli, dovadă fiind și ziua de astăzi, se întreprind parteneriate extrem de utile copiilor și dascălilor noștri".
Aflați pentru prima dată la Oradea, italienii au fost impresionați de frumusețea orașului și a clădirilor sale monument istoric.
Totodată, în cadrul activităților educaționale specifice proiectului Erasmus, profesorii din Gravina au apreciat condițiile foarte bune de studiu de la Liceul Ortodox, clădirea școlii de pe str. Aluminei, nr. 88 fiind recent reabilitată de administrația locală pe fonduri UE. Aceasta este a șasea unitate de învățământ din municipiul Oradea reabilitată energetic pe fonduri europene.
În cadrul vizitei, oaspeții au putut afla mai multe lucruri despre construcția clădirii Primăriei, a reabilitării monumentului istoric și a funcțiunii palatului administrativ.
La finalul întâlnirii, elevii de la Liceul Ortodox i-au dăruit viceprimarului Antonia Nica un tablou pictat chiar de ei, cu imaginea Primăriei Oradea.
Viceprimarul a însoțit apoi delegația în Turnul Primăriei, pentru a le arăta cea mai frumoasă panoramă a orașului.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:12:53 Ora de vară a Europei de Est