Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Pace pe pământul verde!

În Săptămânii Educației Globale,

Pace pe pământul verde!

În cadrul proiectului educativ - inovativ „Pace pe pământul verde!", desfășurat în săptămâna 14-20 noiembrie 2022, cu ocazia „Săptămânii Educației Globale", motivați de motto-ul „Este lumea noastră, să acționăm împreună!", preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 52 din Oradea, împreună cu cadrele didactice, personalul auxiliar, și invitații săi au desfășurat activități educative din domeniul cultural, civic și ecologic, punând accent pe obiectivele Dezvoltării Durabile.

Scopul proiectului a fost dezvoltarea armonioasă a copilului și a personalității acestuia printr-un program structurat care a conținut activități pentru cunoașterea, respectarea și promovarea drepturilor copilului; activități pentru priceperea și utilizarea principiilor privind cele trei concepte: reducere, refolosire, reciclare în vederea adoptării unui comportament grijuliu față de planetă și activități pentru cultivarea unor atitudini bazate pe toleranță, respect față de sine și de alții prin dialog constructiv.
Partenerii implicați în implementarea acestui proiect au fost: Asociația Viitor Plus, în calitate de organizație independentă, care a pus la dispoziție în format electronic materialul despre reducere și reutilizare cu scopul de a transpune în practică conceptul de dezvoltare durabilă și Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria" - Filiala Bihor, reprezentată de col. r. ing. Dan Nicolae Poinar care prin activitățile desfășurate cu micii preșcolari a sădit sentimente patriotice, de recunoștință și cinstire a eroilor căzuți în luptă și a contribuit la conștientizarea importanței păcii pe acest pământ.
 O altă componentă a proiectului a fost abordarea unui subiect complex cu privire la drepturile și responsabilitățile copilului, conținutul materialului prezentat fiind simplificat și adaptat prin exemple și imagini sugestive pentru ca fiecare copil să înțeleagă valoarea drepturilor care le asigură protecția în acord cu Convenția Națiunilor Unite.
În contextul educației globale, participarea cadrelor didactice la Cercul pedagogic a permis dezvoltarea abilităților acestora pentru crearea unui mediu educațional care să motiveze copilul în procesul de cunoaștere a lumii ce-i înconjoară, precum și familiarizarea cu metode noi de stimulare a cercetării și gândirii critice a copilului;
Am apelat și în cadrul acestui proiect la parteneriatul grădiniță - familie lansând copiilor provocarea de a alege și a practica acasă împreună cu părinții lor, cel puțin una dintre măsurile învățate care salvează planeta prin reducerea consumului, refolosirea produselor și reciclarea acestora.
Date fiind reacțiile pozitive cu privire la activitățile din cadrul proiectului, venite de la copii, părinți și comunitate, considerăm că acest proiect aduce un plus de valoare educației ecologice, culturale și civice, astfel că intenționăm să-i asigurăm continuitatea și în anii următori.
Cadrele didactice implicate în desfășurarea acestui proiect sunt: director prof. Sala Ioana, Aurelia Liana Ardelean, Raluca Ardelean, Costea Anca, Dimény  Iuliana - Éva, Druța Valeria - Ioana, Hus Ramona, Juhász Katalin, Laza Georgiana, Matei Ioana, Micu Camelia, Nan Maria, Nicoraș Geanina, Pașcalău Liliana, Petre Liana, Petruț Lavinia, Popa Claudia, Săcădat Adriana, Săcădat Alina, Șora Marta, Szilagyi Monika.
Prof. Aurelia Liana Ardelean
Vedeţi mai multe poze în Galeria foto: Pace pe pământul verde!

Trimite email
vineri, 2 mai 2025, 08:40:41 Ora de vară a Europei de Est