Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

A fost sărbătorită Ziua Națională a României

Astăzi, la Școala Primară Americano Română,

A fost sărbătorită Ziua Națională a României

Marți (29 noiembrie 2022), colectivul de elevi și cadre didactice al Școlii Americano Române din Oradea a sărbătorit 1Decembrie - Ziua Națională a României.

Sala de sport a fost gătită ca un adevărat muzeu etnografic în care nota dominantă a fost atmosfera unei case țărănești pregătite să-și primească oaspeții la o șezătoare. Patul din camera stătătoare era gătit cu pernele de zestre. La loc de cinste era expus costumul popular de la bunica, iar bucătăria era plină de bunătăți îmbietoare: slănina cu ceapă și usturoi, castraveții murați, brânza de oaie, cârnatul, cartaboșul și jumările, cozonacul și brânzoicile, pâinea caldă și rumenă, scoasă de curând din cuptor, mămăliguța și oala de lut plină cu sarmale și smântâna de alături îți trăgeau cu ochiul și îți opreau respirația...
De la arcul peste timp la actul istoric
Comesenii, elevi și dascăli, dar și părinți, erau însă atenți la doamna profesor Domnica Popa, (ajunsă să suplinească învățătoarea de la clasa a III-a) a luat asupra sa plăcuta misiune a unui profesor de istorie în a lansa un arc peste timp în prezentarea evenimentelor istorice, adaptate la nivelul de înțelegere al copiilor, evenimente care au condus la înfăptuirea actului istoric de la 1 Decembrie 1918 - Unirea cea Mare, și Ziua Națională a României...
La toate acestea, atmosfera de sărbătoare era dată de costumația elevilor și cadrelor didactice, cu toții îmbrăcați în costume populare și cu multe stegulețe tricolor în mâini, iar în jur, multe prosoape țărănești țesute în război, preșuri și covoare de perete, farfurii țărănești decorative, toate completau ,,arsenalul  muzeului". Am admirat organizarea impecabilă, disciplina, recuzita bogată, imaginația, originalitatea și creativitate în amenajarea spațiului ambiental, atmosfera degajată și bucuria care domneau în sala devenită festivă, la ceas de sărbătoare!
Una peste alta, dacă ar fi să acordăm calificative sau note, acestea ar fi de mare cinste, la toate capitolele!
Ovidiu Dan
Pe Facebook, veți putea urmări, în secvențe video, ,,lecția de istorie", Hora Unirii și La mulți ani, României și tuturor românilor.
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: A fost sărbătorită Ziua Națională a României.  

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:57:24 Ora de vară a Europei de Est