Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Zi de sărbătoare pentru L.T.B. ,,Emanuel”

Ziua școlii - 32 de ani de har și binecuvântări

Zi de sărbătoare pentru L.T.B. ,,Emanuel”

Și în acest an școlar, comisia de promovare a imaginii școlii a organizat activități menite să marcheze atât Ziua școlii - 32 de ani de har și binecuvântări, cât și Ziua Națională a României, 1 decembrie - 104 ani de la Marea Unire din 1918. Manifestările s-au înscris într-un proiect local intitulat „Europa văzută prin ochii elevilor", aflat la a doua ediție.

Prin activităţile propuse organizatorii au urmărit să trezească interesul elevilor pentru cercetarea unor momente şi personalităţi care au creat România Mare și Europa Unită, adevărate exemple de moralitate, tenacitate, caracter şi civism, demne de urmat. Totodată, descoperirea valorilor naţionale care ne individualizează în cadrul familiei europene, îi ajută pe elevi să se integreze mai ușor în marea familie europeană.
Ca și profesori creștini, avem misiunea de a modela caractere în acord cu standardele morale ale lui Dumnezeu, să oferim elevilor noștri o educaţie creştină din perspectivă evanghelică, dar şi o pregătire ştiinţifică în conformitate cu standardele învăţământului preuniversitar din această ţară. Am ales să marcăm Ziua școlii printr-o acțiune caritabilă, urmând astfel învățăturile biblice. În acest sens, elevii claselor primare s-au mobilizat, cu ajutorul părinților și sub îndrumarea învățătorilor lor, organizând un târg cu produse tradiționale dulci și sărate, dar și o multitudine de obiecte handmade. Toți banii strânși în urma acestei actiuni vor fi donați famiilor de ucrainieni refugiați în Oradea, dar și altor persoane aflate în dificultate. De asemenea, d-na prof. Faur Tabita a organizat o expoziție de lucrări realizate de elevii de gimnaziu și liceu, având ca sursă de inspirație motivele decorative tradiționale românești dar și elementele de patrimoniu național imobil și mobil. În cadrul expoziției a putut fi admirată o colecție de ii desenate și decorate în tehnică mixtă, farfurii și linguri de lemn decorate cu motive de inspirație folclorică, o colecție de vederi lucrate în tehnică grafică reprezentând clădiri aparținând patrimoniului național dar și patrimoniului mondial UNESCO din România și o serie de desene realizate de elevii claselor a V-a cu tema "România văzută prin ochi de copil".  Elevii clasei a XI-a B au susținut în fața colegilor o prezentare despre un obiectiv architectural cu valoare de patrimoniu din țara noastră având ca scop promovarea siturilor arhitecturale cu potential turistic.
Arta populară românească e o sursă nesecată de inspirație, de frumos, fapt pentru care am încercat să reaprindem pasiunea pentru tradiție și folclor, sărbătorind ziua școlii și ziua națională îmbrăcați în ie. Elevii care au ales să poarte ia și portul popular au fost scutiți de purtarea uniformei școlare. A fost o reală delectare să ne admirăm elevii și colegii pe coridoarele școlii și în clase  purtând frumoasele straie încărcate de tradiție și valoare. Cei mai mândri de ținutele lor au fost elevii din ciclul primar care au realizat adevărate defilări de grup în pauze pentru a admira și pentru a li se putea admira vestimentația, nesfiindu-se să facă remărci și dezbateri pro și contra la adresa straielor preferate.
Pentru a marca și mai solemn Ziua de 1 Decembrie, catedra de istorie-geografie a avut un invitat special, pe domnul lector universitar dr. Radu Romînașu, care a avut o prelegere de suflet pentru mai multe clase de gimnaziu și liceu în cadrul căreia a accentuat ideea că au existat mai multe momente istorice care au fost pietre de temelie în împlinirea idealului național la 1 decembrie 1918, amintind astfel de: acțiunea lui Tudor Vladimirescu de la 1821, Revoluția Pașoptistã, participarea României la războiul ruso-turc din 1877-1878, iar încununarea acestor acțiuni a fost participarea României la Primul Rãzboi Mondial încheiat cu întregirea naționalã. De asemenea, elevii au fost îndemnati prin vocea profesorului Radu Romînașu că istoria nu trebuie învățată din obligație, ci din respect și de dragul sacrificiilor făcute de către înaintași. Cu această ocazie, în deschiderea manifestării, d-nul prof. Florin Iștoc i-a îndemnat pe elevi să fie mândri că sunt români, să prețuiască jertfa înaintașilor noștri pentru ca noi să fim, în prezent, o națiune liberă și unită, într-un stat independent, iar d-na prof. Adriana Silaghi a prezentat un scurt istoric al zilei de 1 decembrie 1918.
      În final, dorim să mulțumim din suflet tuturor celor care s-au implicat, într-un fel sau altul, în desfășurarea cu succes a acestor activități.
Dumnezeu să binecuvinteze pe mai departe L.T.B.E. Oradea!
Dumnezeu să binecuvinteze România!
Prof. Iștoc Ramona, Faur Tabita, Moțoc Mariana, Silaghi Adriana
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Zi de sărbătoare pentru L.T.B. ,,Emanuel”.

Trimite email
marți, 23 aprilie 2024, 09:19:23 Ora de vară a Europei de Est