Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

,,Noi credem că acest proiect ne va face mai buni, cel puțin din trei perspective”

,,Împărtășesc cu dumneavoastră bucuria unei întâlniri”, a spus directorul Departamentului Pedagogic, doamna prof. univ. dr. Florica Orțan

,,Noi credem că acest proiect ne va face mai buni, cel puțin din trei perspective”

Cu aceste cuvinte și cu toată dragostea și-a primit oaspeții din Polonia, Belgia și Croația, luni (5 decembrie 2022), în Aula Magna, doamna prof. univ. dr. Florica Orțan, directorul Departamentului Pedagogic din cadrul Universității din Oradea.

În alocuțiunea rostită, directorul D.P.P.D. și-a exprimat optimismul și încrederea că proiectul Educatore derulat alături de partenerii din Polonia, Belgia și Croația, prezenți în aceste zile la Oradea ,,ne va face mai buni, din perspectiva bunelor practici, din perspectiva activităților de optimizare a învățării și din perspectiva că vom fi mai buni profesional în viitor".
Dintru început, domnia sa a transmis mesajul de salut, de Bun venit în România, în județul Bihor, în Oradea și la Universitatea din Oradea, mesaj de mulțumire și felicitare pentru proiectul Educatore, mesaj transmis din partea conducerii Universității din Oradea, a domnului rector, prof. univ. dr. habil. Constantin Bungău.
În continuare, doamna director s-a referit la proiectul Educatore, un proiect cu suport solid care ține de depășirea unei crize și care anticipează efectele pozitive în cazul altor crize, concluzionând că ,,împreună putem fi mai buni".
Au urmat mesajele transmise de reprezentanții Poloniei, Belgiei și Croației, prezenți în prezidiul conferinței, doamna profesor Anna Odrowaz-Coates, de la Maria Grzegorzewska University din Polonia, manager de proiect Educatore, doamna profesor Lieve Bradt, de la Ghent University din Belgia și doamna profesor Adrijana Visnjic-Jevtic de la University of Zagreb, din Croația.
În zilele următoare (marți, miercuri, joi și vineri), sunt programate prelegeri în cadrul conferințelor (voluntariat), atât în Aula Magna, cât și la Muzeul Țării Crișurilor (joi).
În data de 7, respectiv 8 decembrie, va avea loc Conferința internațională ,,Educația pentru voluntariat" în cadrul căreia doamna prof. univ. dr. Florica Orțan, director al Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic, își va lansa cartea ,,Educația pentru voluntariat".
La finalul manifestării de luni, în onoarea distinșilor oaspeți (45 de profesori și studenți din Polonia, Belgia și Croația), membrii corului Facultății de Arte, Departamentul de Muzică, cor dirijat de dr. Carmen Rus, au prezentat un moment artistic, parte dintr-un concert pe care studenții acestei facultăți și departament urmează să-l susțină în 9 decembrie, 16 și 20 decembrie, pe scena Filarmonicii de Stat din Oradea, la Marghita, la evenimentul organizat de Clubul Rotary, respectiv la Catedrala Sfântul Nicolae din Oradea, în cadrul Concertului tradițional de colinde, concert cuprinzând colinde tradiționale românești și din repertoriul internațional (soliști: Hadade Melisa, Teodorescu Alex, Jurjuț Dariana, cu Oros Andrada, la pian).
Momentul artistic de luni din Aula Magna îl veți putea savura, integral (cu bis, cu tot) pe Facebook, pe pagina de EDUCAȚIE Facebook OviDan.
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: ,,Noi credem că acest proiect ne va face mai buni, cel puțin din trei perspective”.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 16:55:38 Ora de vară a Europei de Est