Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Oana Petrișor Mateuț, directorul de departament, și studenții de la Științe Economice ne-au oferit un spectacol total!

Astă-seară, pe scena Universității ,,Agora

Oana Petrișor Mateuț, directorul de departament, și studenții de la Științe Economice ne-au oferit un spectacol total!

Nicicând până în astă-seară, în opt ani, pe Oana Petrișor Mateuț nu am cunoscut-o atât de energică și sufletistă. Directorul de Departament al Facultății de Științe Economice de la Universitatea ,,Agora" din Oradea a făcut minuni într-o săptămână cu o mână de studenți-artiști și sufletiști ca și ea: Carina Vârci, Marta Gherlea, Sidonia Monenciu, Dana Pașcalău, Mario Marian, Alex Bușe, Dan Mateescu, Ionel-Florin Suciu (la saxofon), toți din anul I Științe Economice, dimpreună cu Larisa Marc din anul II Drept, Melania Rus, din anul I Poliție Locală și Florin Bogdănel Timos, anul III Management, avându-l alături pe Ioan Popa (zis Ioane Dubașu), instructor al Ansamblului ,,Zestrea Buduresii".

Acești ,,copii minunați", vorba Oanei, ne-au prezentat, astă-seară (joi, 8 decembrie 2022), pe scena Universității ,,Agora", un spectacol total.
Puterea dragostei!
În prezentarea momentelor artistice, doamna director a pornit cu mesajul de la 1 Decembrie, Ziua Națională a Românie, ziua cea mai dragă a tuturor românilor de pretutindeni, iar Melania Rus, acompaniată de Ionel-Florin Suciu (la saxofon) și Ioan Popa (zis Ioane Dubașu) și mai apoi de întreg grupul colindătorilor a interpretat ,,Sunt copil de România" și au cântat împreună ,,Noi suntem români. Aflați în Postul cel Mare al Nașterii Pruncului Sfânt, Domnul nostru Iisus Hristos, Melania Rus, dimpreună cu cealaltă solistă binecuvântată de bunul Dumnezeu cu o voce de aur, Larisa Marc, și cu întreg grupul de colindători, cu toții au vestit în colinde frumoase, cu mult drag cântate, Nașterea Ta, Hristoase (Deschide ușa, creștine; Noi umblăm a co(r)inda; În Cetatea Împărătească; Viflaime; Ciucur verde de mătase; Florile dalbe...)! Au vestit apropierea Crăciunului Sfânt, colindând așa cum s-au priceput ei mai bine, din tot sufletul și cu tot sufletul, împărtășindu-ne bucuria pe care o simt toți părinții, fericirea pe care o trăiesc toți copiii la auzul acestor colinde sfinte.
A fost o seară magică de care ne-am bucurat toți cei prezenți în Aula Galbenă, iar ascultându-i și vizionând secvențele video pe care le-am postat pe pagina de EDUCAȚIE Facebook OviDan, vă veți emoționa, cu siguranță, și Dumneavoastră, dragii noștri cititori și colaboratori, truditori și cugetători, buni creștini și dragi români!
Felicitări, Oana, și toți cei dragi care ți s-au alăturat în regalul prezentat, joi seara, cu toată dragostea pe scena Universității ,,Agora"!
Ovidiu Dan
Vedeți mai multe poze în Galeria foto: Oana Petrișor Mateuț, directorul de departament, și studenții de la Științe Economice ne-au oferit un spectacol total!

Trimite email
vineri, 2 mai 2025, 06:43:26 Ora de vară a Europei de Est