Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 martie 2023

Simulare Evaluarea Națională 2023, proba scrisă la Limba română. Elevii de clasa a VIII-a susțin luni repetiția pentru examenul din iunie – procedură și modele de subiecte
...................................
Luni, 20 martie, încep simulările pentru Evaluarea Națională la clasa a VIII-a, cu proba la Limba și literatura română. Accesul în sălile de examen se face între 8.00 și 8.30, conform procedurii transmise de Ministerul Educației în țară zilele trecute, iar elevii trebuie să aibă cu ei un document de identitate: certificat de naștere ori carte de identitate, potrivit informațiilor transmise în școli.
Calendarul complet și modele de subiecte, mai jos în articol.
Joi, 16 martie, Ministerul Educației a publicat, pe edu.ro, ghidul simulării pentru examenele naționale. Potrivit acestuia, repartizarea elevilor se realizează astfel încât aceștia să fie așezați câte unul în bancă în ordine alfabetică pe fiecare clasă, astfel încât colectivele să nu fie amestecate. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Rezultatele obținute la simulările naționale nu sunt afișate și nu sunt făcute publice, conform documentului. În procedură se arată că „rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor”. Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați, scrie pe edu.ro.

”Timpul de lucru pentru completarea casetei de identificare este de 15 minute; timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute și începe după completarea casetei de identificare”, conform informării de la Minister din 8 februarie.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 martie

România, țara cu cei mai puțini copii de peste 4 ani care merg la grădiniță, din Uniunea Europeană – raport / Peste 17% nu sunt înscriși în învățământ / Din toamnă, grupa mijlocie devine obligatorie
..........................................

România are cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar din UE pentru copiii între 4 ani și vârsta oficială de înscriere în învățământul obligatoriu, potrivit raportului privind starea învățământului pe anul 2021-2022, publicat de Ministerul Educației recent. Practic, peste 17% dintre copiii de peste 4 ani nu sunt înscriși în grădiniță.
În prezent, doar grupa mare de la grădiniță este obligatorie, urmând ca cea mijlocie să devină obligatorie până cel mai târziu în 2023, iar grupa mică până în anul 2030, potrivit legii Educației nr. 1/2011.
Datele care plasează România alături de Bulgaria, ultimele în clasamentul țărilor cu cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar – 82,4% – sunt preluate de la Eurostat în raportul Ministerului Educației...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
5 martie 2023

30 de burse de câte 5.000 de lei pe an școlar, acordate elevilor de clasa a VIII-a din mediul rural pentru a merge la liceu. Printre criterii: nota la Evaluarea Națională 2023, performanța școlară și veniturile familiei
.......................................................
30 de elevi de clasa a VIII-a care provin din mediu rural pot fi susținuți prin burse de câte 5.000 de lei în fiecare an de liceu, în funcție de nota de la Evaluarea Națională 2023 și câteva condiții precum notele din gimnaziu, participarea la concursuri și veniturile părinților, potrivit unui comunicat al Fundației Rădăcini Group, primit de EduPedu.ro.
Pentru a fi eligibil, o condiție este ca aplicantul să fie elev în clasa a VIII-a în anul școlar 2022-2023 la o școală gimnazială din mediul rural, în județele din programul fundației organizatoare: Argeș, Buzău, Brăila, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman, Tulcea, Vaslui și Vrancea.
Bursele ,,pot acoperi cheltuieli privind cazarea elevilor, cheltuielile de deplasare, cheltuielile de întreținere: hrană, îmbrăcăminte, rechizite sau parte din taxa școlară în cazul unui liceu privat, pentru toți cei patru ani de liceu. Nu sunt necesare documente justificative pentru modul cum au fost cheltuite sumele de bani primite ca bursă”, scrie în comunicatul de presă primit de EduPedu.

Cinci titluri de campioni județeni la fotbal și handbal

Sportivii de aur ai Gr. Șc. Ind. din Șuncuiuș

Cinci titluri de campioni județeni la fotbal și handbal

Profesorii de sport de la Grupul Școlar Industrial din Șuncuiuș, Virgil Matei și Ionel Ardeleanu, mențin ștacheta ridicată și continuă tradiția rezultatelor de excepție obținute în cadrul Olimpiadei naționale a sportului școlar, elevii dumnealor câștigând toate titlurile de campioni județeni la categoriile la care au participat: la fotbal (gimnaziu și ciclul primar) și la handbal fete (gimnaziu și liceu) și băieți (liceu) – mediul rural.

 Echipa de fotbal (de la gimnaziu), alcătuită din: Florinel Lup, Nicu Bolojan, Ovidiu Cozma, Paul Toderaș, Robert Rusu, Constantin Hendre (golgeterul echipei), Iulian Voinea, Dănuț Groze, Samuel Minea și Bodan Ogbarschi) a câștigat etapa județeană, dar și etapa zonală (de la Bistrița), elevii dlui prof. Virgil Matei calificându-se pentru etapa națională (de la Suceava).
 Handbalistele gimnaziste (Ancuța Ianc, Florina Ianc, Adina Ianc, Manuela Meșter, Lavinia Popa, Ilinca Straton, Șover Edith, Iuliana Roșian, Sonia Rusu, Flavia Haniș, Bianca Iancu și Cosmina Petruș) au ocupat primul loc pe județ și locul III la etapa zonală (de la Nușfalău -  județul Sălaj, „unde e foarte greu să câștigi”, după cum recunoaște dl prof. Virgil Matei).
 Echipa de handbal fete (de la liceu), pregătită de prof. Ionel Ardeleanu, a câștigat etapa județeană, după un baraj susținut în compania echipei Colegiului Tehnic „Transilvania” din Oradea, iar la etapa pe zonă de la Baia Mare (unde a întâlnit numai echipe care participă în divizia școlară) s-a situat pe locul IV. Lotul campionilor județeni este alcătuit din: Sanda Bulzan, Bianca Ungur, Semida Gaje, Florina Popovici, Raluca Haniș, Kocsis Annamaria, Cseri Anca, Daniela Ianc, Roxana Petruș, Raluca Ianc și Bogdana Marc.
 Fotbaliștii ciclului primar (mediul rural) sunt campioni județeni (Andrei Bot, Cosmin Manea – Martin, Mădălin Dungău, Florin Marușca, Alex Bodea, Raul Gavriluț și Paul Iancu calificându-se pentru etapa zonală de la Bistrița.
 Cel de-al cincilea titlu de campioni județeni (mediul rural) a fost adus de handbaliștii de la liceu: Laurențiu Brîndaș, Florin Fărcuța, Vlad Coroiu, Sergiu Brîndaș, Cristian Matiaș, Adrian Borodan, Tarr Alexis, Radu Toderaș, Szodrai Ionuț, Dumitru Șvab și Sorin Șvab. Ei au pierdut însă meciul de baraj pe care l-au susținut în compania reprezentanților Colegiului Tehnic „Alexandru Roman” din Aleșd – câștigătorii mediului urban.
 Noua salbă de titluri de campioni județeni la fotbal și handbal sporește astfel palmaresul și așa impresionant al elevilor de la Grupul Școlar Industrial din Șuncuiuș. (Ov. DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Cinci titluri de campioni județeni la fotbal și handbal.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

Monday, 5 June 2023