Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Impactul activităților extracurriculare derulate în cadrul proiectelor educaționale asupra devenirii copiilor”

Joi, la Șc. „Avram Iancu” din Oradea – Simpozionul național

„Impactul activităților extracurriculare derulate în cadrul proiectelor educaționale asupra devenirii copiilor”

Joi, 28 mai 2009, la Școala cu clasele I-VIII „Avram Iancu” din Oradea, s-a desfășurat prima ediție a Simpozionului național „Impactul activităților extracurriculare derulate în cadrul proiectelor educaționale asupra devenirii copiilor”, manifestare cuprinsă pe agenda „Zilelor școlii” care s-au derulat în perioada 25-29 mai.

 Simpozionul a fost organizat de Școala cu clasele I-VIII „Avram Iancu”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al județului Bihor, Casa Corpului Didactic Bihor, Școala cu clasele I-VIII „Nicolae Bălcescu” și Biblioteca județeană „Gheorghe Șincai”.
 Prof. Gheorghina Bîrlădeanu, directorul școlii, a invitat reprezentanții partenerilor să ia loc în prezidiu (din partea C.C.D. Bihor – profesorii metodiști Adelina Iacob și Rodica Popa, de la Biblioteca „Gheorghe Șincai” – dna Mariana Barna, iar de la Școala „Nicolae Bălcescu” – directorul Ioan Mocan).
 În plenul adunării, și-au prezentat lucrările dna prof. Gheorghina Bârlădeanu și dl prof. Ioan Mocan, iar dna Mariana Barna a prezentat (în power point) aspecte relevante din cele mai importante activități de parteneriat găzduite de bilioteca județeană. La pupitrul tehnic, s-a aflat prof. Cosmin Velimirovici – directorul adjunct al școlii.
 După o pauză de cafea, manifestarea a continuat cu prezentarea lucrărilor pe secțiuni (începând cu prof. Szatmari Dorina, Domnica Nan și Elena Gabor...). Pe adresa organizatorilor simpozionului au sosit lucrări din toate colțurile țării și județului Bihor (din Rebrișoara, județul Bistrița-Năsăud, Zalău, Oradea, Focșani, Cluj-Napoca, Pișcolt – Satu Mare, Giurgiu, Baia Mare, Lazuri de Beiuș, Sânmartin, Roman, Craiova, Ștei, Sâncel – jud. Alba, Bretea Română – jud. Hunedoara, Târgoviște, Mărăști – Cluj, Dorohoi, Timișoara, Ploiești și Constanța), în total 83 de lucrări.
 La finalul manifestării, directorul școlii, prof. Gheorghina Bîrlădeanu, a reamintit programul de a doua zi (de vineri) a manifestărilor prilejuite de „Zilele școlii” - Festivitatea de marcare a 75 de ani de existență a școlii, festivitate care avea să încheie acțiunile desfășurate în săptămâna 25-29 mai, sub genericul „Zilele școlii” la Școala cu clasele I-VIII „Avram Iancu” din municipiul de pe Crișul Repede. (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Impactul activităților extracurriculare derulate în cadrul proiectelor educaționale asupra devenirii copiilor”.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 14:34:46 Ora de vară a Europei de Est