Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

„Duminica părinților și copiilor”

Ieri, a fost sărbătorită, pentru prima oară,

„Duminica părinților și copiilor”

În organizarea Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei, Inspectoratului Școlar și a Liceului Teologic Ortodox „episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, duminică (7 iunie 2009), la noua Catedrală Ortodoxă Română „Învierea Domnului” din Oradea, a fost sărbătorită, pentru prima oară, „Duminica părinților și copiilor”.

 „Prin hotărârea din luna februarie 2009 a sfântului Sinod, în prima duminică după 1 Iunie, se sărbătorește „Duminica părinților și copiilor”, ca un omagiu pe care biserica îl aduce familiei creștine, în general, părinților și copiilor, în special”, după cum a ținut să precizeze preotul profesor Radu Rus, consilierul pe învățământ al eparhiei, directorul Liceului Teologic Ortodox „episcop Roman Ciorogariu”.
 Evenimentul a fost adus la cunoștința creștinilor ortodocși prin pastorala PS Sale Sofronie Drincec, episcop al Eparhiei Ortodoxe Române a Oradiei, care a fost citită, duminică, în toate bisericile ortodoxe, ca un cuvânt de învățătură la slujba duminicală.
 „Dedicăm acest spectacol tuturor copiilor și părinților orfani”
„A fost o duminică specială, în care m-am simțit copil pe parcursul întregului program. Mi-am adus aminte de când eram copil. Toți am fost odată copii. Mama mea m-a crescut singură. Sunt ceea ce sunt datorită ei. Sunt mulți copii și părinți orfani. Dedicăm acest spectacol tuturor copiilor și părinților orfani...”
  L-am citat pe episcopul Oradiei, PS. Sa Sofronie Drincec, care a ținut să se destăinuiască la finalul spectacolului, în fața asistenței, și a mamei sale.
  Omagiu părinților și copiilor
  Programul de cântece și versuri prezentat în fața altarului de către grupuri de copii și soliști vocali s-a constituit, așa după cum a subliniat preotul profesor Radu Rus, organizatorul principal și moderatorul manifestării, într-un omagiu adus părinților și copiilor.
  Și-au dat concursul: un grup de copii de la Grădinița nr. 10, condus de educatoarea Mimi Elvira Vancea, Carla Florian și Alexandra Neag (soliste vocale, elevele profesoarei Anamaria Gal, de la Palatul Copiilor și Elevilor din Oradea), grupul vocal al claselor a IV-a A și C, îndrumat de înv. Șandor Traier, prof. Mirela Rus și Ioana Șandor (acompaniament chitară), Măriuca Popa, de la Liceul de Artă din Oradea (eleva profesoarei Angela Popescu), prof. Anamaria Gal (cu o priceasnă – „Lângă salcia înaltă”) și un grup de elevi de la Liceul Teologic Ortodox „episcop Roman Ciorogariu”, condus de părintele diacon Ștefan Lakatos. 
60 de premii pentru câștigătorii olimpiadei județene și naționale de religie
Dl Florin Negruțiu, inspector școlar de specialitate în cadrul Inspectoratului Școlar al județului Bihor, a făcut cunoscute numele câștigătorilor olimpiadei de religie, etapa județeană și națională, iar PS Sa episcopul Sofronie Drincec și părintele profesor Radu Rus au înmânat diplomele și premiile.
 Iată câștigătorii, pe clase:
 La clasa a V-a: Perneș Tudor, de la Șc."Dacia" din Oradea - premiul  I, Cireap Gabriel, de la Șc. "Dacia' - pr. II, Cîmpan Ioana, de la  Șc. "Dacia'  - pr. II, Gherman Sebastian, de la Șc. ",A. Mureșanu" - pr. III, Lăcătuș Cătălin, de la Șc. "A. Mureșanu" - pr. III, Ungur Maria, de la Șc.  "Dacia", Bunta Gladia-Samira, de la Șc. din Păgaia și Haniș Camelia, de la Șc. "Miron Pompiliu" Ștei - câte o mențiune.
La clasa a VI-a: Fence-Coste Alexandra, de la Lic. T. din Bratca - premiul I,  Mierluț Dana, de la Șc. "A. Mureșanu" - pr.I, Beltechi Diana, de la Școala din Marghita - pr.II,  Mateaș Anca, de la Lic. T. din Bratca - pr. II, Pop Bianca, de la Șc. "Dacia" - pr. II,
Căbuța Bianca, de la Șc. "O. Doamna'  - pr.  III,  Moș Cătălin, de la Șc. „Miron Pompiliu” Ștei, Pușcaș Darius, de la Șc. din Marghita,  
 Druță Nicolae, de la Șc. din  Dernișoara, Lazăr Mădălina, de la "A. Mureșanu", Lele Daria, Lic.. Ped. ,,I. Vulcan'  - mențiuni.
1        Codilă Diana              7            S08 ,,Dacia' Oradea        I
2        Cioci Mircea                7            S08 ,,Dacia' Oradea          II
3        Romocea Claudia        7            S08 ,,A. Mureșanu"           II
4        Cheregi Valentina       7             S08 Dernișoara                 III
5        Ias Cosmin                   7             S08 Marghita                  MENTIUNE
6        Mate Andreea              7             S08 „Miron P.” Ștei        MENTIUNE
1       Arusoaei Andrada       8             S08 ,,O. Doamna'           I
2       Cuc Giulia-Andreea      8             S08 ,,N. Bălcescu'           II
3       Hepuțiu Ana                  8             S08 ,,A. Mureșanu"          II
4       Jurj Bogdan                   8             S08 Marghita                   III
5       Lup Andrada Diana       8             S08 Aleșd                         MENTIUNE
6      Sălăgean Antonia            8            Lit. ,,Onisifor Ghibu'        MENTIUNE
1       Ghenț Lavinia               9            C.N. ,,M. Eminescu'        I
2       Naghiu Mădălina           9             C.N. ,,M. Eminescu'         II
3       Paul Ioana-Larisa          9             Lit. ,,Onisifor Ghibu'       III
4       Stan Andrada                  9             C.E. ,,P. Cosma"               III
5       Secară Denisa                 9             C.E. ,,P. Cosma"            MENÞIUNE
6       Lup Roxana                    9             C.N. ,,O. Goga“ Mar.     MENÞIUNE
7       One Roxana                    9             C.N. ,,E.Gojdu'              MENÞIUNE
8       Tulvan Antonia               9            Gr.I. „Unirea” Ștei         MENÞIUNE
1       Ias Crina                     10              C.N. ,,O. Goga “ Mar.     I
2       Laza  Anamaria           10              C.N „Avr. Iancu” Ștei     II
3       Fildan Daniela             10              C.E. ,,P. Cosma"             III
4       Moise Angela               10               Lit "L. Blaga"                 III
5       Paul Marius                 10               C.E. ,,P. Cosma"           MENTIUNE
6      Anderes Alexandra       10               C.N. ,,O. Goga “ Mar.   MENTIUNE
7       Filipcic Ioana               10              Lit. ,,Onisifor Ghibu'      MENTIUNE
8       Mihuța Anamaria         10          C.N. „Samuil V.” Beiuș      MENTIUNE
1      Mihele Claudia            11          C.E. ,,P. Cosma" Oradea   I
2      Benea Florica              11          C.T. „Al. Roman” Aleșd     I
3      Vaida Teodora             11          C.E. ,,P. Cosma" Oradea   III 
4      Cheregi Larisa              11           Lit "L. Blaga" Oradea     MENTIUNE 5      Vaida Adriana              11          C.E. ,,P. Cosma"              MENTIUNE
6      Bronț Maria                  11           L. Artă Oradea                 MENTIUNE
1      Deac Ioana                  12           C.E. ,,P. Cosma"              I
2      Copos Anca                  12            C.N. ,,E.Gojdu'               II
3      Dan Giorgiana             12            CN „Avr. Iancu” Ștei      III
4       Popa Adina                   12            L. Artă Oradea                MENTIUNE 
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Duminica părinților și copiilor”.

Trimite email
sâmbătă, 20 aprilie 2024, 19:24:50 Ora de vară a Europei de Est