Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Prima Competiție Internațională de Invenții și Inovații desfășurată la Ploiești

Liceul Vocațional Pedagogic, Beiuș și

Prima Competiție Internațională de Invenții și Inovații desfășurată la Ploiești

Elevi ai Liceului Vocațional Pedagogic ,,Nicolae Bolcaș", Beiuș, au avut ocazia să participe la prima Competiție Internațională de Invenții și Inovații desfășurată local la Ploiești, ISSEER, 2023,sub îndrumarea dnei profesor Hădărean Diana.

Competiția ISSEER - International Social, Science, Engineering and Education Romanian Competition, s-a aflat la prima ediție, și a găzduit echipe din toate colțurile lumii, din peste 20 de țări. Competiția s-a desfășurat în sistem hibrid.
         Concursul a fost organizat de Asociația NWERA, în parteneriat cu Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești, Consiliul Județean Prahova și Colegiul Național Nichita Stănescu din Ploiești, iar locul de desfășurare  a fost  Universitatea de Petrol și Gaze, care și-a pus la dispoziție toate resursele pentru a sprijini această inițiativă. Organizatorul competiției a fost dna Oana Farcaș, profesoară de informatică de la Colegiul Național Nichita Stănescu care a adus medalii și trofee de la competițiile internaționale la care a participat. A realizat competiția împreună cu: Radu Boia, Mihail Alexandru Stănescu, Maria Despan și Alexandru Nae. Activitățile s-au desfășurat în perioada 1-7 mai 2023.
              Dna profesor Hădărean Diana a participat on-line, cu elevi ai Liceului Vocațional Pedagogic ,,Nicolae Bolcaș", Beiuș.
             O echipă formată din elevii clasei a III-a B: Alex Goina, Clop Ciprian și David Mihoc, obținând cu proiectul SDG mențiune de onoare,  iar cu elevul Patrick Denis Chiroiu - clasa a XII-a C, profil informatică  medalie de bronz, cu proiectul The New Education.
             Echipa de elevi din clasele primare a realizat o prezentare despre importanța obiectivelor durabile, desene, machete și proiecte  realizate la nivelul clasei pe această temă. Elevul Patrick Denis Chiroiu a prezentat  importanța jocurilor pe calculator create de el, și a demonstrat aplicabilitatea lor în viitor.
           Dna profesoara Diana Hădărean se mândrește cu asemenea copii, munca depusă pregătirii pentru competiție nu a fost ușoară:  realizare, prezentare, adunarea materialelor, repetiții în limba engleză, prestație, încadrarea în timp, răspunsurile corecte date evaluatorilor.         
           Ne mândrim ca școală cu astfel de elevi, spune doamna profesoară.  Acești copii dedicați, duc numele școlii și al țării peste hotare. Acești elevi sunt viitorul nostru. Dacă le descoperim talentele, ei vor prinde aripi să zboare. Să-i găsim, așadar, și să le dăm drumul.

Trimite email
miercuri, 22 ianuarie 2025, 09:13:20 Ora standard a Europei de Est