Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Ați fost și rămâneți copiii mei”

Serenada clasei a IV-a C de la Șc. „Avram Iancu” din Oradea

„Ați fost și rămâneți copiii mei”

Timp de patru ani, între învățătoare și copii se țes nebănuite fire de „păianjen” care rezistă tuturor vremurilor, având drept liant sufletele ca niște ofrande. În cazul clasei a IV-a C de la Școala cu clasele I-VIII „Avram Iancu”, chestiunea este mult mai complicată, dat fiind faptul că Monica Toader este mai mult decât dăscăliță, o vrăjitoare!

 Copiii au îndrăgit-o, iar ea le-a oferit sufletul pe tavă, inversând rolurile și ocrotindu-i ca pe propriii copii.
„Ați fost și rămâneți copiii mei. Voi toți ați făcut parte din  familia mea”, așa le spunea Monica, marți seara (9 iunie 2009), în sala de sport, la reuniunea finală.
 Pentru a depăna amintiri din cei patru ani de școală au vizionat un material, după care au dat frâu liber serenadei. Momentele de emoție s-au prelungit  cu cele de încântare la înmânarea premiilor de absolvire. Monica i-a felicitat și îmbrățișat, dăruindu-le  câte o carte și un caiet de vacanță, diploma de absolvire, fotografia clasei, carnetul de elev, un CD cu materialul prezentat și cu alte file de la activitățile din cei patru ani. În  atmosfera încinsă, au fost lansate baloanele cu mesaje, dându-se undă verde petrecerii cu surprize....
„O frumoasă expediție în Þara învățăturii”
Am ascultat mesaje de suflet: „Cei patru ani de școală au fost pentru mine o lume de cunoaștere și distracție” – Tudor Ardelean. „Nu voi uita nicicând cei mai frumoși ani din viața mea și pe buna mea învățătoare”-  Horea Bîrlădeanu. „Pentru mine, cei patru ani de școală au reprezentat patru camere într-o casă mare. În prima cameră când am intrat, m-am acomodat, apoi a fost tot mai ușor, ajungând în ultima, am realizat că tot ceea ce am adunat îmi va folosi”- Dianora Igna. „Am petrecut patru ani ca-n paradis” – Andreea Ilisie. „Am trăit un vis magic din care nu aș dori să mă trezesc” – Mădălina Miron. „Acum sunt mai bogat și mai înțelept prin tot ce-am învățat”- Bogdan Pușcaș. „Clasele primare au însemnat o frumoasă expediție în Þara învățăturii”- Remus Sava. „Au fost patru ani de provocări neîncetate, cu mici obstacole și multe împliniri. Am învățat să scriem, să citim, să povestim, să socotim, să ne cunoaștem trecutul și frumusețile patriei, să ne purtăm civilizat, să vorbim corect, să desenăm, să pictăm, să confecționăm, să cântăm și să protejăm natura, dar și să fim prieteni. Timp de patru ani, ne-am conformat devizei: „Suntem frumoși, harnici și isteți” și vă doresc din suflet așa să rămâneți”- a concluzionat învățătoarea lor cu dragoste, Monica Toader. (Ov. D.)

Trimite email

duminic, 25 august 2019