Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

La revedere, creșă!

În vizită la grădiniţă

La revedere, creșă!

Iată că a mai trecut un an la creșă! Cu emoții...lacrimi, amintiri! Cei mici au încheiat o etapă importantă din viață: creșa! Copiii au intrat în vacanță, o parte se pregătesc de grădiniță iar o parte vor reveni, de la toamnă, la creșă și vor avea colegi noi care vor intra pentru prima dată în colectivitate cu bucurie, dar și cu emoții.

,,A fost un an plin de emoții, de temeri, de bucurii, de surprize, de așteptări, în care creșa și familiile copiilor au lucrat împreună în interesul superior al celor mici. Am învățat multe, nu numai din cărți, din activitățile conduse cu măiestrie de către doamnele educatoare, dar mai ales unii de la alții. Am râs și uneori am plâns în brațele pline de înțelegere ale doamnelor care au fost și mame și tătici și bunici deopotrivă", a împărtășit Maria Agape, directorul instituției Creșa Oradea.
        Pentru a ușura tranziția către grădiniță, piticii care au părăsit creșa au fost în vizită la grupele care îi vor primi la toamnă cu multă emoție pentru un nou început, apoi au avut parte de o mică petrecere de final cu baloane de săpun, muzică, dans, jocuri, precedată de teatru de păpuși și daruri pentru toți copiii.
        Pe parcursului anului, toți copilașii au participat la o serie de activități menite să le dezvolte copiilor personalitatea ca un tot, cu emoții, abilități sociale, valori spirituale, participare și inserție socială generală. În educație, abordarea holistică se bazează pe premisa că fiecare copil își găsește identitatea, sensul și scopul în viață prin legăturile cu semenii, cu lumea naturală și cu valorile spirituale.
        Perioada antepreșcolarității este foarte importantă și de bază pentru dezvoltarea copiilor, în conturarea și cristalizarea componentelor personalității și construirii structurilor sale de bază. Activitatea primordială în această perioadă este jocul, iar acesta evidențiază atât dezvoltarea cognitivă, cât și a personalității. Preocupările copiilor se extind, iar prin joc dezvoltă interes pentru ceea ce îi înconjoară, interes pentru învățare.
         Creșa Oradea mulțumește părinților pentru încrederea acordată de a fi alături de copiii lor în drumul cunoașterii, drum pe parcursul căruia am adunat, împreună, amintiri minunate și le urează celor mici mult succes, cu împliniri și bucurii nenumărate!
         ,,Doresc să le mulțumesc părinților pentru încrederea acordată instituției noastre, îi asigur că oferim o atenție deosebită copilașilor și ne mândrim și noi cu pașii importanți pe care aceștia îi fac și bineînțeles colegelor mele din cele 15 creșe pentru dăruirea cu care i-au îngrijit mereu pe cei mici și pentru toată implicarea lor fără de care nu am putea oferi aceste servicii atât de necesare în comunitate", a apreciat Anca Grama, directorul Direcției de Asistență Socială Oradea.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 16:56:02 Ora de vară a Europei de Est