Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
7 noiembrie 2023

Prima de carieră didactică – informații importante, detalii utile / Cum pot cadrele didactice să obțină rapid creditele profesionale transferabile pentru educație nonformală (P)

Prima de Carieră Didactică a fost oferită în timpul grevei profesorilor ca o soluție pentru cheltuielile legate de activitatea pe care cadrele didactice o desfășoară, dar informațiile oferite până acum nu sunt foarte bine organizate și nu există un rezumat util.
Nu este foarte clar, de exemplu, de ce s-a oferit pe un card diferit de cel de salariu, cum se utilizează cardul primit, de ce sunt atât de mulți furnizori acceptați (deși activitatea lor n-are nicio legătură cu restricțiile privind cheltuirea sumelor de către profesori).
În acest material veți afla:
De unde vin banii;
De ce s-a utilizat un card separat;
De ce sunt atât de mulți furnizori în lista care acceptă cardul;
Care sunt regulile cu privire la cheltuirea banilor;
Care sunt cheltuielile sigur eligibile;
Care sunt beneficiile acestei prime;
Ce cursuri se pot achiziționa.
Răspunsurile au fost elaborate de echipa Docentix https://www.docentix.com/ – (The e-Learning Company este una dintre firmele afiliate care oferă exclusiv cursuri online în limba română).

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 octombrie 2023

Conferință pentru profesori și învățători la Cluj – Universitatea Babeș-Bolyai – FSEGA, pe 19 octombrie: Școala de Bani începe școala – discutăm despre educație financiară într-un context transdisciplinar / Înscrieri deschise pentru cadrele didactice

Conferința Școala de bani începe școala...

A treia conferință regională din seria „Școala de bani începe școala: resurse educaționale transdisciplinare de educație financiară”, este organizată pe 19 octombrie 2023, de la ora 13.30, la UBB – Aula FSEGA, de Edupedu.ro cu sprijinul Școala de Bani – BCR, alături de partenerul instituțional Universitatea Babeș-Bolyai – FSEGA (Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor). Înscrierile sunt deschise pentru participanți, prin completarea acestui formular.
Noțiunile de educație financiară, dar și mai important, cum să le aplice și să afle despre bani în cât mai multe contexte, în cât mai multe și variate împrejurări, exact ca în viață, sunt foarte importante pentru elevi. Care este valoarea banilor, cum să-și gestioneze veniturile și cheltuielile, cum să economisească și să investească, cum să împrumute bani în mod responsabil și cum să se protejeze de fraude financiare, toate aceste chestiuni trebuie să găsească răspunsuri și explicații și de la oamenii care aduc cunoașterea în viața lor, de la cadrele didactice.
Se organizează în total o serie de patru conferințe regionale. Prima dintre ele a avut loc la Timișoara, la Universitatea de Vest, pe 21 septembrie 2023, iar cea de-a doua la București, pe 19 octombrie, la Academia de Studii Economice din Bucureșt, care a fost și partener instituțional alături de Inspectoratul Școlar al Municipiului București. În cadrul acestor evenimente, peste 250 de profesori participanți au interacționat și în cadrul unui atelier de educație financiară și au avut ocazia de a discuta cu experții și organizatorii din proiect. La final, s-au acordat diplome de participare semnate atât de reprezentanții Școala de Bani, cât și de partenerii din inspectoratele școlare și universități. Seria de conferințe regionale se încheie la Iași, pe 16 noiembrie. Înscrierile sunt deschise pentru participanți atât pentru evenimentul de la Cluj-Napoca cât și pentru cel de la Iași, prin completarea acestui formular.
Școala de Bani și BCR au lansat în 2022 proiectul LifeLab, care, după ce a fost pilotat în două școli din sistemul de învățământ preuniversitar, urmează să fie extins la nivel național. Primul an de LifeLab a însemnat peste 50 de profesori, 1.200 de elevi, 15 cursuri de pregătire pentru profesori și 100 de materiale educaționale dezvoltate de profesorii LifeLab. La sfârșitul programului, cunoștințele de educație financiară ale elevilor s-au îmbunătățit considerabil: de la 46% la 65% (pentru elevii din ciclul gimnazial) și de la 40% la 55% (pentru elevii din ciclul liceal). Totodată, 93% dintre elevi și-au exprimat dorința să învețe cât mai multe noțiuni financiare practice și aplicabile.
Pentru profesori sunt esențiale formarea, sprijinul și resursele, în orice demers didactic. LifeLab a pregătit resurse multiple. În plus, Școala de Bani a susținut CCD Prahova pentru a implementa un program de formare gratuit, acreditat de Ministerul Educației.
Participarea este gratuită, dar locurile sunt limitate, se acordă diplome de participare. Sunt invitați să participe în principal profesorii din mediul preuniversitar, pentru care au fost create resursele educaționale cu o abordare transdisciplinară, prin care noțiunile de educație financiară pot fi introduse în predarea mai multor materii, pe toate ciclurile de învățare din preuniversitar: preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
27 septembrie

Ai peste 16 ani, ești la liceu și ești creativ?
Înscrie-te până pe 31 octombrie la competiția de inovație Solve for Tomorrow / Poți participa individual sau cu prietenii și colegii, în echipe, iar cei selectați vor beneficia de sesiuni de mentorat, workshop-uri și ateliere pentru a-și pune în practică proiectele (P)…

Festivalul de muzică pop pentru copii și adolescenți ,,Star Vivere Music Revolution

Asociația Star Vivere despre

Festivalul de muzică pop pentru copii și adolescenți ,,Star Vivere Music Revolution

Asociația Star Vivere, în parteneriat cu Teatrul de Stat Regina Maria, a organizat, în perioada 25-26 august 2023, cea de a VIII-a ediție a Festivalului de muzică pop pentru copii și adolescenți ,,Star Vivere Music Revolution".

Festivalul s-a  desfășurat pe scena Teatrului Regina Maria reunind peste 80 de momente artistice ale copiilor veniți din toată țara. De la București la Baia Mare, Roman, Piatra Neamț, Botoșani, Iași, Onești și Moinești, la Timișoara, Cluj-Napoca, Buzău, Craiova, Sibiu, Arad, Oradea, Pitești, fiecare zonă a fost reprezentată de cele mai bune școli și cluburi private de muzică. Concursul a reunit copii cu vîrsta cuprinsă între 5 și 21 de ani. Structura grupelor a fost următoarea: 4-7 ani, 8-10 ani, A și B, 11-13 ani, A și B, 14-16 ani, A și B, 17+ și secțiunea grupuri.
Juriul, ca de fiecare dată, a fost alcătuit din nume prestigioase ale show business-ului din România. De la Crina Mardare, cel mai în vogă vocal coach, antrenoarea vocilor de la Xfactor și mai nou al personajelor transformate în cadrul show-lui de la Antena 1 - Te cunosc de undeva, la Dan Manoliu - directorul Departamentului de divertisment din Televiziunea Română, cărora li s-a alăturat una din cele mai impresionante voci, de renume internațional, Cezar - Tehe Voice, acompaniați și de alte nume la fel de celebre ca Uddi, artist interpret, câștigător Xfactor România, compozitorul Mihai Alexandru, Doina Elena Bentu, organizatoarea celui mai longeviv festival de muzică pentru copii, Ursulețul de Aur, de la Baia Mare, Bogdan Păun, regizorul primului videoclip realizat în premieră în România cu ajutorul inteligenței artificiale (The Motans - Invitat), fondator al NGM Creative și regizor a peste 150 de videoclipuri pentru cei mai cunoscuți artiști din industria autohtonă de la Alexandra Stan, Maxim, Dorian Popa, Lora, Raluka, Akcent, What's up, Paraziții, Lidia Buble, Corina, Alina Eremia, Caitlyn, Monoir, Anca Pop, Sandra N la INNA, The Motans, Mihaela Tatu, Special Guest Star al acestei ediții fiind Alina Sorescu.
După o zi de concurs incendiară a urmat o Gală plină de emoții și bucurie. Recitalurile artiștilor Uddi, Cezar The Voice și al Alinei Sorescu au umplut scena de copii. În cadrul galei, au mai evoluat, în deschidere, grupul Vivere cu Imnul festivalului, compus special de compozitorul Mihai Alexandru, dar și mai recent premiații la festivalurile din țară, Dragoș Costolaș, Maya Siladi, Sara Roman, Dania Micula.
Grand Prix-ul festivalului,  în valoare de 1000 de euro, a fost cucerit de Delia Andreea Racu din Onești, și a fost înmânat de Gabriel Dunca, antreprenor  Dunca Group&Venezia Showroom.
Ambele zile de festival au fost transmise în direct, online, pe pagina de facebook a festivalului Star Vivere Music Revolution, dar și pe contul youtube al Grupului Vivere.
Echipa producție eveniment: Valeria Dinu Mișcuția - fondator&producător festival, administrator financiar - Nicoleta Pop Baciu, secretar general- Nicoleta Pop Baciu, responsabil administrativ - Alexandra Găvruța, coordonator Juriu - Gabriel Siladi, responsabil repetiții: Roxana Mureșan, coordonator party Continental - Laura Roman, recepție : Laura Roman, Marian & Anca Vulpe Boaru, Lavinia Bala
Mulțumiri speciale voluntarilor senori Vivere: Anca Oros, Dan Micula, Pop Szabolcs, fam. Csaszar, dar și micilor voluntari ai Asociației Star Vivere Oradea.
Echipa tehnică: Broadcaster - video - streaming-regizor tehnic: Bogdan Băcilă,  AutoImpuls - Sunet ing. de sunet: Gabi Ionucz, Foto: Remus Toderici
Fără îndoială că parteneriatul încheiat cu Teatrul Rgina Maria ne-a adus o foarte bună imagine, acesta fiind locul tradițional al desfășurării tuturor edițiilor . Impresia lăsată de acest edificiu asupra artiștilor invitați, a copiilor și părinților, profesorilor, este una impresionantă, sunt fermecați de frumusețea și de acustica neîntâlnită nicăieri în altă parte. Mulțumim, de asemenea, din suflet, sponsorilor noștri principali, Silvoil și Silvoil Petroleum, sponsor de mobilitate D&C Oradea, Mabu Transport, Valtryp, Shabby Events, Henmar Project, Auchan, Callia Market, Biotrade, florăriile Magnolia, Pellini Top Cafe, My Sweets, Lisaseb, Hotel Forum Continental, Bebeto, RoxyStyle, magazinul Luminița, și tuturor acelora care din puținul lor, în aceste vremuri nu tocmai prielnice, au fost dispuși să ofere copiilor dulciuri, rechizite, gadgeturi, cărți, și sprijin financiar, atât de necesar . Tuturor, un imens MULȚUMESC venit din inima fiecărui copil!
Un călduros mulțumesc și partenerilor media, presei bihorene care ne-a fost alături de la prima ediție și până astăzi prin relatările obiective și atenția acordată evenimentelor noastre. Fără voi,  eforturile noastre, munca dar și rezultatele nu ar fi fost cunoscute și apreciate.
Intrarea a fost liberă pentru orice orădean pasionat de muzică!

Trimite email
Sunday, 3 December 2023

Poza zilei

De 1 Decembrie, la Tulca

-Riana, pe unde ți-ai petrecut de 1 Decembrie?
-Am fost cu părinții la Căminul Cultural.
-Și eu, dar nu te-am văzut!
-Cine ți-a plăcut cel mai mult cum a cântat?
-Ciprian Mocan și Mădălin Dodu.
-Mie mi-au plăcut Elena Buda, vedeta noastră, și Daniela Lele, iar Diana a fost magnifică!