Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
27 septembrie

Ai peste 16 ani, ești la liceu și ești creativ?
Înscrie-te până pe 31 octombrie la competiția de inovație Solve for Tomorrow / Poți participa individual sau cu prietenii și colegii, în echipe, iar cei selectați vor beneficia de sesiuni de mentorat, workshop-uri și ateliere pentru a-și pune în practică proiectele (P)…

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 septembrie 2023

Inteligența artificială urmează să fie studiată în cadrul unor discipline noi, opționale, sau în module opționale la nivel de liceu, iar profesorii o vor îngloba în activitățile de predare, reiese dintr-un proiect de strategie națională pentru inteligență artificială, prezentat marți. Documentul, despre care ministrul Cercetării, Bogdan Ivan, a spus că urmează să fie adoptat la nivel de guvern până la sfârșitul anului, vorbește și despre instruirea profesorilor în domeniul IA, dar plasează cele mai multe activități educaționale la nivelul studiilor universitare.
Același document vorbește despre folosirea instrumentelor IA, la nivelul învățământului preuniversitar, pentru ,,evaluare automată a elevilor și a profesorilor”.
Pe lângă repere precum programul de guvernare sau PNRR, documentul folosește ca referință o serie de strategii elaborate până acum în domeniul tehnologiilor sau în domenii conexe, inclusiv SMART-Edu, strategia pentru digitalizarea educației 2021-2027, elaborată în 2020, dar redusă ulterior de la aproape 100 de pagini la doar câteva pagini în proiectul ,,România Educată”.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 septembrie

xDay 2023: România găzduiește una dintre cele mai mari conferințe de Web3, Inteligență Artificială și Metaverse din Europa (P)

În perioada 19-21 octombrie 2023, Bucureștiul va găzdui una dintre cele mai mari conferințe de Web3, AI și Metaverse din Europa – xDay 2023 – punând România pe harta globală a marilor dezvoltatori de tehnologie. Organizat de Fundația MultiversX, evenimentul va aduce împreună lideri, inovatori, investitori, oficiali guvernamentali și pasionați din întreaga lume, pentru a explora și dezvolta tehnologii emergente, precum blockchain, inteligența artificială, Metaverse și Web3. Bilete sunt puse în vânzare pe site-ul www.xday.com.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 septembrie

Profesorii și elevii din România sunt invitați să se înscrie online la provocarea mondială de programare creativă BEBRAS International Challenge organizată de ECDL/ICDL în România / Profesorii se pot înscrie până pe până pe 1 octombrie, iar elevii în perioada 9-15 octombrie (P).

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 septembrie 2023

OFICIAL Instrucțiunile Ministerului Educației pentru bursele școlare din 2023-2024: Pot lua bursă de merit și elevii care nu au susținut Evaluarea Națională, pentru bursa socială monoparentală se acceptă și certificatul de divorț și convenția notarială

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 martie

România, țara cu cei mai puțini copii de peste 4 ani care merg la grădiniță, din Uniunea Europeană – raport / Peste 17% nu sunt înscriși în învățământ / Din toamnă, grupa mijlocie devine obligatorie
..........................................

România are cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar din UE pentru copiii între 4 ani și vârsta oficială de înscriere în învățământul obligatoriu, potrivit raportului privind starea învățământului pe anul 2021-2022, publicat de Ministerul Educației recent. Practic, peste 17% dintre copiii de peste 4 ani nu sunt înscriși în grădiniță.
În prezent, doar grupa mare de la grădiniță este obligatorie, urmând ca cea mijlocie să devină obligatorie până cel mai târziu în 2023, iar grupa mică până în anul 2030, potrivit legii Educației nr. 1/2011.
Datele care plasează România, alături de Bulgaria, ultimele în clasamentul țărilor cu cea mai scăzută rată de participare în învățământul preșcolar – 82,4% – sunt preluate de la Eurostat în raportul Ministerului Educației...

Ceremonia de deschidere a noului Campus International School of Oradea, dedicat învățământului preșcolar

Luni, 11 septembrie 2023

Ceremonia de deschidere a noului Campus International School of Oradea, dedicat învățământului preșcolar

International School of Oradea este mândră să anunțe oficierea ceremoniei de deschidere a noului campus, dedicat învățământului preșcolar, un moment semnificativ în evoluția noastră educațională.

Ceremonia de deschidere a avut loc la 11.09.2023, începând cu ora 19.00 și a fost o ocazie specială pentru comunitatea noastră școlară, părinți, elevi, și toți cei interesați să descopere facilitățile de vârf și oportunitățile educaționale pe care ISO le oferă.
Programul evenimentului a inclus:
*Discursuri de deschidere din partea conducerii ISO, reprezentanți Lumina - instituții de învățământ și reprezentanți ai Consiliului Județean Bihor.
*Tururi ghidate ale campusului pentru vizitatori
*Oportunități de întâlnire cu profesorii și personalul școlii
*Networking și cocktail de final
Reprezentanții ISO adresează sincere mulțumiri: elevilor, profesorilor și personalului, părintilor, și nu în ultimul rând oaspeților din cadrul evenimentului, reprezentanți ai Consiliul Județean Bihor, Primăria Oradea, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Fundația Lumina - instituții de învățământ, Casa Corpului Didactic a județului Bihor. De asemenea, sunt transmise mulțumiri directorilor școlilor si grădinițelor din municipiul Oradea, care au onorat cu prezența dumnealor; colaboratorilor le sunt transmise mulțumiri: Shichida Romania, EDU TRUST, Logischool, Ram Consult Expert, Ramada by Wyndham; formatorilor de opinie din Oradea: Romandra, Cherry The World - Travel blog, Andrea Nutas.
Campusul, situat pe strada Ceyrat nr. 4B, care își va deschide porțile preșcolarilor înscriși la ISO, este compus din trei grupe cu o capacitate de 60 de copii, o sală polifuncțională, loc de joacă modern, grădină senzorială. Construcția întregului campus va fi finalizată în anul 2025 și va avea o capacitate totală de 580 de elevi și următoarele dotări: 29 de săli de clasă, bibliotecă, sală de sport, bucătărie, sală de mese, sală de gimnastică, sală de conferință, teren de sport, cabinet consiliere și psihologie, două cabinete medicale, locuri de joacă pentru fiecare etapă de studii.
Cu o vechime de peste șase ani în Oradea, ISO se regăsește sub patronajul Lumina - instituții de învățământ, entitate care guvernează 11 școli și licee în România, toate acestea fiind dedicate furnizării de educație de înaltă calitate.

Trimite email
Saturday, 30 September 2023

Poza zilei

Câștigătorii concursului cu premii

În urma tragerilor la sorţi, efectuate luni, în prezența celor 16 finaliști, invitațiile gratuite, obținute la Cinema Palace, au revenit elevilor: Mara Antonia Maghiar, Maria Badeu Sarah, Sara Merca și David Colar, din clasa a IV-a B de la Colegiul Național ,,Iosif Vulcan" din Oradea și doamnei profesor Maria Duma, pentru cei 16 finaliști.