Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Direcția de Asistență Socială a sărbătorit Ziua vârstnicilor

Eveniment desfășurat la Casa Frențiu

Direcția de Asistență Socială a sărbătorit Ziua vârstnicilor

În fiecare toamnă, la începutul lunii octombrie, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea sărbătoreşte Ziua internaţională a persoanelor vârstnice, în acest an, avându-i aproape pe seniorii din centrele multifuncţionale din cartiere şi pe rezidenţii Casei Frenţiu, locul unde s-a desfăşurat evenimentul.

Cei 100 de vârstnici prezenţi la eveniment, au fost întâmpinați cu o floare și o felicitare, confecționată special pentru ei, de copiii din Centrul de Zi Oradea. Cu această ocazie și într-o atmosferă de sărbătoare, au luat masa de prânz împreună, în această zi specială dedicată lor. 
Directorul D.A.S. Oradea, d-na Anca Grama, a deschis evenimentul: „Dacă anul trecut am sărbătorit Ziua internaţională a vârstnicilor altfel decât am făcut-o în anii trecuţi, printr-o excursie de neuitat pe meleaguri bihorene, anul acesta am dorit să oferim seniorilor noștri un prânz special. A fost un prilej să ne revedem, să lăsăm deoparte problemele curente şi să adăugăm amintiri la cele pe care le avem deja. Respectul nostru faţă de cetăţenii noştri activi la puterea a treia rămâne şi nu trebuie să uităm că tot ce avem în prezent s-a construit în timp având la bază experiența, sacrificiul și înțelepciunea persoanelor care azi sunt vârstnice şi de la care avem încă multe de învăţat".
La finalul discursului le-a urat un sincer şi călduros „La mulţi ani"! și le-a mulțumit celor care ne-au sprijinit în organizarea evenimentului, firmei Select Catering şi nu în ultimul rând colegilor de la D.A.S.O. şi d-lui Olimpiu Todorean, preşedintele Asociaţiei Caritas Eparhial. 
La rândul său, d-l Olimpiu Todorean a precizat: „Vreau să vă mulţumesc că aţi ales ,,această  casă" şi anul acesta pentru a sărbători acest moment atât de important - Ziua persoanelor vârstnice şi vă doresc să aveţi parte de o sărbătoare binecuvântată şi câţi ani veţi mai avea, să fie cu pace şi linişte". 
Prezentă la eveniment, d-na viceprimar Antonia Nica a mulţumit celor prezenţi pentru interesul pe care aceştia îl manifestă faţă de problemele comunităţii orădene şi pentru rolul lor activ în administraţia locală de-a lungul anilor şi a subliniat: „Fiecare etapă a vieții trebuie să fie o sursă de fericire pentru fiecare dintre noi, trebuie să știm să apreciem fiecare moment al vieții și cred că dvs. sunteți cei mai în măsură să spuneți acest lucru".
D-na senator, Arina Moș a completat: „Dragi bunici, dragi părinți este minunat să ne vedem în zi de sărbătoare, azi este despre dvs. și vă doresc tot binele din lume. Ne bucurăm să ne revedem după această perioadă în care pandemia ne-a ținut departe unii de alții pentru că până la urmă în viață rămânem cu prieteniile, cu lucrurile frumoase, cu poveștile noastre de viață, cu poveștile dvs. de viață, cu sfaturile pe care ni le dați. Vă doresc La mulți, mulți ani, numai cu sănătate și împliniri"!
Spectacolul inedit de divertisment a fost susţinut pe întreg parcursul desfăşurării evenimentului de către Trupa „Radu Moş", nume cunoscute în muzica populară, originare din Bihor, câştigătoare de trofee la festivaluri din judeţ şi ţară. 
Dl Radu Moş le-a urat celor prezenţi: ,,Să fiţi frumoşi ca iarna, bucuroşi ca primăvara, sănătoşi ca vara şi bogaţi ca toamna, La mulți ani şi distracţie frumoasă"! 
Cu vocile lor plăcute şi cultivate, au interpretat o paletă largă de cântece populare din diferite zone ale ţării, melodii cunoscute de muzică etno, uşoară şi doine, reuşind să impresioneze auditoriul, câţiva invitaţi alăturându-li-se. 
La finalul evenimentului invitaţii au fost răsfăţaţi cu un delicios tort aniversar, făcut special pentru ei.
Direcția de Asistență Socială Oradea le urează tuturor vârstnicilor din comunitatea noastră multă sănătate!  
La mulţi ani, dragi părinţi şi bunici!

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 21:56:35 Ora de vară a Europei de Est