Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

„Criminalistica - pilonul principal al probațiunii judiciare în procesul penal și civil”, ediția a XI-a, București

În perioada 20-21 octombrie, se va desfășura Conferința internațională de Științe criminalistice

„Criminalistica - pilonul principal al probațiunii judiciare în procesul penal și civil”, ediția a XI-a, București

Centrul de Cercetare în Drept SARA (SARA Law Research Center) este partener la Conferința internațională de Științe criminalistice cu tema „Criminalistica - pilonul principal al probațiunii judiciare în procesul penal și civil", ediția a XI-a, organizată de Asociația Criminaliștilor din România.

Lucrările conferinței se vor desfășura în perioada 20-21 octombrie 2023, în București, în sistem mixt (fizic şi on-line).
Parteneri sunt: Institutul Naţional de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Centrul Naţional de Ехреrtizе Judiciare de ре lângă Ministerul Justiţiei аl Republicii Moldova, Universitatea ,,Româno-Americană" Bucureşti, Universitatea „Titu Maiorescu" Bucureşti, Universitatea „Valahia" din Târgovişte, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea „Babeș-Bolyai" Cluj-Napoca, Universitatea ,,Ovidius" din Constanţa, Universitatea „George Bacovia" din Bacău, Universitatea din Piteşti, Asociaţia Română de Drept Penal al Afacerilor, Centrul de Cercetare în Drept SARA, CyBureau - The Institute for Cyber Policy Studies din Israel.
Panelurile propuse în programul conferinței sunt următoarele:
Panel A: Investigarea criminalistică a locului faptei
Panel B: Metode și tehnologii actuale de identificare criminalistică
Panel C: Expertiza criminalistică
Panel D: Interferenţa criminalisticii cu alte ştiinţe pentru aflarea adevărului judiciar.
Conferința este dedicată arealului criminalisticii, științelor de investigație, științelor polițienești, dreptului și disciplinelor înrudite. La conferinţă vor participa teoreticieni şi practicieni din ţară şi străinătate, cu înaltă recunoaştere profesională.
Limbile de lucru ale conferinței sunt română şi engleză.
Articolele prezentate în cadrul conferinţei vor fi publicate în Revista Română de Criminalistică (ISSN 1454-3117) şi Romanian Journal of Forensic Science (ISSN 2069- 2617), care este indexată în baze de date internațional.  
Accesul la lucrările conferinţei este liber.
Informaţii actualizate privind Conferinţa, formularul de înscriere, inclusiv link-ul de logare pentru participare, se vor găsi pe site-ul Asociaţiei Criminaliştilor din România www.asociatiacriminalistilor.ro
Prof. univ. dr. habil. Iancu Elena-Ana,
președinte al Secției Metodologie criminalistică din cadrul Asociației Criminaliștilor din România
Universitatea „Aurel Vlaicu" din Arad
vicepreședinte al Centrului de Cercetare în Drept SARA, https://www.ccdsara.ro/
 
COMITETUL ŞTIINŢIFIC:
1.Prof univ. dr. Gheorghe POPA - Facultatea de Drept, Universitatea Româno-Americană Bucureşti, România, expert criminalist, preşedintele Asociaţiei Criminaliştilor din România
2.Prof. univ. dr. Petre BUNECI - Facultatea de Drept, Universitatea Ecologică din Bucureşti, România, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Criminaliştilor din România
3.Prof. univ. dr. Nicoleta-Elena HEGHEŞ - cercetător științific gr. II, Institutul de Cercetări Juridice ,,Acad. Andrei Rădulescu", Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, Universitatea Creştină ,,Dimitrie Cantemir" din Bucureşti, România, vicepreşedinte al Asociaţiei Criminaliştilor din România
4.Expert criminalist dr. ing. chim. Maria-Georgeta STOIAN - profesor asociat, Facultatea de Drept, Universitatea ,,Titu Maiorescu" Bucureşti, secretar general al Asociaţiei Criminaliştilor din România
5. Chestor de poliţie, expert criminalist dr. Romică POTORAC - director al Institutului Naţional de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române
6. Expert criminalist Grigoraş BEŢIU - director al Institutului Naţional de Expertize Criminalistice de pe lângă Ministerul Justiţiei, România
7. Expert judiciar, dr. în științe juridice Olga CATARAGA - director al Centrului Naţional de Ехреrtizе Judiciare ре lângă Ministerul Justiţiei аl Republicii Moldova
8.Prof. univ. dr. habil. av. Constantin DUVAC - Facultatea de Drept, Universitatea Româno-Americană Bucureşti, România, vicepreședinte al Uniunii Juriștilor din România, preşedinte de onoare al Asociaţiei Criminaliştilor din România
9.Prof. univ. dr. habil. Elena-Ana IANCU - Universitatea ,,Aurel Vlaicu" din Arad, România, vicepreşedinte al Centrului de Cercetare în Drept SARA, preşedinte al Secţiei metodologie criminalistică din cadrul Asociaţiei Criminaliştilor din România
10.Prof. univ. dr.  Carmen-Silvia PARASCHIV - Facultatea de Drept, Universitatea ,,Titu Maiorescu" Bucureşti, România
11.Conf. univ. dr. Dan VOINEA - Facultatea de Drept şi Ştiinţe Economice din Târgu Jiu, Universitatea ,,Titu Maiorescu" Bucureşti, vicepreşedinte al Asociaţiei Criminaliştilor din România
12.Conf. univ. dr. Manuela TĂBĂRAŞ - decan Facultatea de Drept, Universitatea ,,Titu Maiorescu" din Bucureşti, România
13.Conf. univ. dr. Constanţa MĂTUŞESCU - decan Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, Universitatea „Valahia" din Târgovişte, România
14. Conf. univ. dr. Octavian Mădălin BUNOIU - prorector, Universitatea de Vest din Timişoara, România
15.Conf. univ. dr. habil. Sorin Alămoreanu - Facultatea de Drept, Universitatea „Babeș-Bolyai" Cluj-Napoca
16. Prof. univ. dr. Adrian STOICA-CONSTANTIN - decan Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, Universitatea „Ovidius" din Constanţa, România
17.Conf. univ. dr. Andrei-Octavian PARASCHIVESCU - rector, Universitatea „George Bacovia" din Bacău, România
18.Prof. univ. dr. habil. Daniela PÎRVU - decan Facultatea de Ştiinţe Economice şi Drept, Universitatea din Piteşti, România
19.Prof. univ. dr. Mihai Adrian HOTCA - preşedinte Asociaţia Română de Drept Penal al Afacerilor
20.Prof. dr. Tal PAVEL - director al Programului de studii de securitate cibernetică - Sisteme informaționale, Școala de Economie și Management, Colegiul Academic din Tel Aviv-Yaffo, Israel
21. Conf. univ. dr. în drept Vitalie RUSU - decan al Facultăţii de Drept și Științe Sociale, Universitatea de Stat „Alecu Russo" din Bălți, Republica Moldova
22. Lector univ. dr. în drept Vitalie JITARIUC - decan al Facultăţii de Drept și Administraţie Publică, Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Haşdeu" din Cahul, Republica Moldova, membru al Asociaţiei Criminaliştilor din România
23.Prof. univ. dr. ing. Ana-Maria GRĂMESCU - Facultatea de Construcţii, Universitatea „Ovidius" din Constanţa, România, membru al Asociaţiei Criminaliştilor din România
24. Conf. univ. dr. Gheorghe ALECU - Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Ştiinţe Economice din Constanţa, Universitatea ,,Spiru Haret" din Bucureşti, România, membru al Asociaţiei Criminaliştilor din România
25.Lector univ. dr. Nelu Dorinel POPA, Facultatea de Drept, Universitatea ,,Dimitrie Cantemir" Târgu Mureş, România, vicepreşedinte al Filialei Mureş a Asociaţiei Române de Ştiinţe Penale, membru al Asociaţiei Criminaliştilor din România.
 COMITETUL DE ORGANIZARE:
 1.Prof univ. dr. Gheorghe POPA - Facultatea de Drept, Universitatea Româno-Americană Bucureşti, România, expert criminalist, preşedintele Asociaţiei Criminaliştilor din România
2.Expert criminalist dr. ing. chim. Maria-Georgeta STOIAN - profesor asociat, Facultatea de Drept, Universitatea  ,,Titu Maiorescu" Bucureşti, secretar general al Asociaţiei Criminaliştilor din România
3.Chestor de poliţie, expert criminalist dr. Romică POTORAC - director al Institutului Naţional de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române
4.Expert judiciar, dr. în științe juridice Olga CATARAGA - director al Centrului Naţional de Ехреrtizе Judiciare ре lângă Ministerul Justiţiei аl Republicii Moldova
5.Prof. univ. dr. Nicoleta-Elena HEGHEŞ - cercetător științific gr. II, Institutul de Cercetări Juridice ,,Acad. Andrei Rădulescu", Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, Universitatea Creştină ,,Dimitrie Cantemir" din Bucureşti, România, vicepreşedinte al Asociaţiei Criminaliştilor din România
6.Prof. univ. dr. habil. Elena-Ana IANCU - Universitatea ,,Aurel Vlaicu" din Arad, România, vicepreşedinte al Centrului de Cercetare în Drept SARA, preşedinte al Secţiei metodologie criminalistică din cadrul Asociaţiei Criminaliştilor din România
7.Prof. univ. dr.  Carmen-Silvia PARASCHIV - Facultatea de Drept, Universitatea ,,Titu Maiorescu" Bucureşti, România
8.Conf. univ. dr. Denisa BARBU - Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, Universitatea „Valahia" din Târgovişte, România
9.Conf. univ. dr. Nelu NIŢĂ - Facultatea de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative, Universitatea „George Bacovia" din Bacău, România
10.Conf. univ. dr. Adrian-Cristian MOISE - Facultatea de Ştiinţe Juridice, Economice şi Administrative din Craiova, Universitatea ,,Spiru Haret" din Bucureşti, România, preşedinte al Secţiei învăţământ universitar din cadrul Asociaţiei Criminaliştilor din România
11.Conf. univ. dr. Bogdan BUNECI - Facultatea de Drept, Universitatea Ecologică din Bucureşti, România, membru al Asociaţiei Criminaliştilor din România
12.Conf. univ. dr. Gheorghe-Iulian IONIŢĂ - Facultatea de Drept, Universitatea Româno-Americană, Bucureşti, România, membru al Asociaţiei Criminaliştilor din România
13. Lector univ. Victor-Andrei CĂRCĂLE - Universitatea „Ștefan cel Mare" din Suceava, România, membru al Asociaţiei Criminaliştilor din România
14. Asistent univ. dr. Niculae GAMENŢ - Facultatea de Drept, Universitatea Româno-Americană Bucureşti, România, membru al Asociaţiei Criminaliştilor din România
15. Procuror militar, lector univ. dr. Florin-Stelian BOBIN - membru fondator şi preşedintele Secţiei tactică criminalistică din cadrul Asociaţiei Criminaliştilor din România
16. Inginer Anca-Elena BĂLAN - administrator al S.C. ,,CRONOS", România, preşedinte al Secţiei elaborare, implementare proiecte din cadrul Asociaţiei Criminaliştilor din România
17. Grefier Alina TEACĂ - drd. Şcoala Doctorală Drept, Universitatea ,,Titu Maiorescu" Bucureşti, preşedinte al Secţiei relaţii şi cooperare interinstituţională naţională şi internaţională din cadrul Asociaţiei Criminaliştilor din România
18.Expert criminalist Florin LĂZĂU - vicepreşedinte al Asociaţiei Criminaliştilor din România, vicepreşedinte al Asociaţiei Grafologilor din România
19. Expert criminalist Ilie-Dragoş NAIBA - I.P.J. Cluj, România, preşedintele Secţiei tehnică criminalistică din cadrul Asociaţiei Criminaliştilor din România
20.Expert criminalist Mihai-Paul CHENDE - șef Serviciu Criminalistic din cadrul I.P.J. Maramureş, România, preşedintele Secţiei cercetare, inovare, dezvoltare din cadrul Asociaţiei Criminaliştilor din România
21. Expert criminalist Daniel STAICU - șef Serviciu Expertize Criminalistice din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică al Inspectoratului General al Poliţiei Române, Bucureşti, România, preşedintele Secţiei expertize criminalistice din cadrul Asociaţiei Criminaliştilor din România
22. Expert criminalist Ion PLEŞEA - preşedintele Secţiei suport administrativ din cadrul Asociaţiei Criminaliştilor din România
23.Expert contabil judiciar şi auditor financiar Aurel ANDREI - preşedintele Filialei Bucureşti a CECCAR, membru al Asociaţiei Criminaliştilor din România
24.Expert criminalist drd. Silviu PREDESCU - Serviciul Criminalistic din cadrul I.P.J. Timiş, România.

Trimite email
duminică, 28 aprilie 2024, 10:35:58 Ora de vară a Europei de Est