Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

O sărbătoare ca-n povești, cu artiști pe sprânceană

La Oșorhei, trei zile, până-n noapte,

O sărbătoare ca-n povești, cu artiști pe sprânceană

Echipa liberală din fruntea Primăriei Oșorhei (primarul – Ioan Pop și vicele- Ioan Gligor), cu sprijinul consilierilor locali, al P.N.L. Bihor, al Consiliului județean și al Prefecturii, a organizat o sărbătoare de pomină, cu artiști pe sprânceană.

 V-am povestit, cu de-amănuntul cum s-au petrecut lucrurile vineri.
 Sâmbătă, manifestările au început, așa după cum fusese programat, cu finala minicampionatului de fotbal pentru echipe de copii și au continuat cu întreceri pentru elevi: aruncare cu mingea de oină, alergare 50 m fete/băieți, alergare de rezistență (băieți) 800 m, săritură cu sacul, concurs - trasul cu funia și concursul de prins purcei (care, însă, s-a desfășurat seara).
 La concursul ATV-urilor (și Quard-urilor), precum și la concursul de motocros (o premieră în județul Bihor, la asemenea manifestări câmpenești), s-au înscris 30 de participanți din țară (Arad, Oradea, Timișoara și Cluj-Napoca), după cum am aflat de la Cristian Herman, președintele Clubului ATV Arad (În 24 septembrie, clubul său din Arad va organiza cel mai lung concurs din țară, 24 de ore din 24, cu participare internațională, 70 de echipe de câte două persoane la ambele categorii, cu concurenți din Germania, Cehia și România, posibil și din Ungaria).
 Din cauza unei ploi de milioane pentru agricultori, dar mai puțin dorită de micii artiști de la școlile din Oșorhei, momentul artistic al școlarilor (programat de la ora 17.00) a fost anulat. După circa două ore (de ploaie „de aur”), manifestările au continuat cu concursul de prins purcei. La ora 21.00, au început recitalurile: cu David Deejay și Danger. Trupa Top Secret nu s-a prezentat, fiind înlocuită cu trupa orădeană For Flavour (a lui Levi).   
 O seară ... folclorică, prin excelență!
 Ziua de duminică a debutat cu vestitul târg și concursul de atelaje (din România și Ungaria), care au adunat lumea ca la ... circ! Celor mai mari băutori de bere și celor mai puternici oameni din comună li s-au pregătit concursuri speciale, iar seara s-a lăsat cu un program folcloric de pomină, cu artiști pe sprânceană: Aurica Vaida, Felicia și Simona Costin (mamă și fiică), Kiss Geza (și soția), Lucian Drăgan, Corina Szatmari, acompaniată de trupa lui „Zbiciu” (Varga Carol-tatăl, Varga Marius-fiul și Varga Nazarius-nepotul), Ileana Matus (din Maramureș), Cornel Borza și soții Traian și Valeria Ilea. Înainte să pornească superbul foc de artificii, Corina Szatmari ne-a surprins și încântat cu „Puterea dragostei”.
 Surprizele zilei de duminică
 Surprizele zilei au venit din partea fotbaliștilor și a „Mugurilor și mlădițelor de tezaur” din Beiuș.
 După cum poate ați aflat, juniorii republicani ai lui F.C. Bihor (antenor principal, Gheorghe Silaghi) au învins cu 5 la 4, sâmbătă, la Mogoșoaia, echipa Steaua București, în finala campionatului național, devenind astfel, după 46 de ani, campioni naționali. E pentru prima oară când au ajuns în finală! Ei bine, acești copii minunați au urcat pe scena de la Oșorhei, fiind felicitați și aplaudați la scenă deschisă!
 Cealaltă plăcută surpriză ne-a venit tocmai de la Binș, fiind furnizată de membrii Ansablului de cântece și dansuri „Muguri și mlădițe de tezaur” al Casei de Cultură „Ioan Ciordaș” din Beiuș, condus de directorul instituției, Anca Banda, îndrăgita solistă de muzică populară din Beiuș, o animatoare inimoasă, fără pereche!
 Vreme de mai bine de o oră mugurii și mlădițele au cântat și au dansat cum au știut ei mai bine, acompaniați de Ioan Popa (din Teleac) - la tobă și Nicolae Gașpar (Culița din Albești) – la vioară cu goarnă.
 Și-au dat concursul: Andrada Ardelean (cea mai mică și mai dulce solistă și dansatoare, absolventă cu coroniță a clasei I), Georgiana Vesa, Andrada Bocoiu, Adela Manea, Sebastian Hahău, Anca Pirtea, Robert Tau, Anca Banda și Roxana Gudiu, Roxana Mihalca, Florina Morar, Simona Carp, Dumitru Buda și Laura Cadar, soliști unu și unu, mulți dintre ei laureați a numeroase concursuri și festivaluri județene și naționale. Săptămâna trecută au cântat și jucat la Gurahonț, iar până în 11 noiembrie, au planificate serbări săptămânal, în județ, în țară și în Ungaria. În 27-30 iulie, vor fi prezenți pe scena Festivalului de la Tulcea.
 După focul de artificii, primarul comunei Oșorhei, dl Ioan Pop (coordonatorul principal al manifestărilor) se arăta mulțumit: „În sfârșit, respir mai ușurat, văzând că tot ce ne-am propus am reușit să ducem la îndeplinire. Este, cum se spune, mulțumirea lucrului bine făcut! Sunt încă puțin copleșit de emoții și foarte bucuros după acest superb foc de artificii care a pus capăt celor trei zile de serbări. La ceas de izbândă, doresc să mulțumesc echipei liberale, familiei din primărie care au fost alături de mine: consilierilor locali care au dovedit unitate, fermitate și armonie, Consiuliului județean și Prefecturii, P.N.L.-ului Bihor, cetățenilor comunei, poliției și firmei de pază „Spartan” Oradea, tuturor personelor fizice și juridice care m-au sprijinit, fără toți aceștia nu reușeam să materializăm tot ce ne-am propus. Am fost o echipă, o familie și astfel am învins”, ne-a declarat tânărul și îndrăgitul primar al comunei Oșorhei, Ioan Pop.
  Felicitări, domnule primar, prima ediție a „Zilelor comunei Oșorhei” a ieșit ca la carte! (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: O sărbătoare ca-n povești, cu artiști pe sprânceană.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 23 august 2019