Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

O nouă promoție de absolvenți se alătură efectivelor Poliţiei de Frontieră

Vineri, a avut loc festivitatea de absolvire

O nouă promoție de absolvenți se alătură efectivelor Poliţiei de Frontieră

Vineri, 24 noiembrie 2023, la sediul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu" Oradea a avut loc festivitatea de absolvire, avansare la gradul de agent de poliție și depunerea jurământului de credință de către „Promoţia de agenţi de poliţie de frontieră - 24 noiembrie 2023".

Ceremonialul absolvirii s-a desfăşurat în prezenţa subsecretarului de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, domnul Petru Bledea, inspectorului general al Poliției de Frontieră Române, domnul chestor de poliție Victor-Ștefan Ivașcu, precum și a reprezentanților autorităților locale şi structurilor de ordine publică din municipiul Oradea.
Ceremonialul absolvirii a fost condus de către directorul școlii, comisar-şef de poliţie Aura Sima, care le-a urat tinerilor absolvenți ,,succes la începutul frumoasei cariere de străjer al legalității, ordinii și liniștii publice la frontierele țării".
În cadrul festivității, cu ocazia depunerii jurământului de credință, subsecretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, domnul Petru Bledea, a transmis tinerilor polițiști de frontieră, mesajul domniei sale și al conducerii Ministerului Afacerilor Interne: ,,Vă felicit cu ocazia absolvirii Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu", instituție de învățământ tânără care, în mai puțin de două decenii de la înființare, și-a dovedit eficiența și profesionalismul în formarea de polițiști pentru structurile Ministerului Afacerilor Interne.
Misiunea dumneavoastră, dincolo de calitatea conferită prin Lege, are valoare simbolică și emoțională: sunteți cei care vegheați frontierele naționale ale României. Misiunea dumneavoastră devine cu atât mai evidentă într-o perioadă a schimbărilor geopolitice regionale, într-un context care ne îndeamnă la precauție și vigilență crescută".
Inspectorul general al Politiei de Frontieră Române, domnul chestor de poliție Victor-Ștefan Ivașcu, şi-a manifestat bucuria că a avut posibilitatea de a fi, personal alături de tinerii absolvenţi în aceste clipe speciale: ,,În acest nou capitol al carierei voastre, vă încurajez să extrageţi învățăminte din fiecare experiență, să promovaţi profesionalismul, determinarea, curajul și demnitatea!
Suntem o echipă și trebuie să acționăm ca atare. Suntem mulți colegi în Poliția de Frontieră, dar fiecare dintre noi este o piesă esențială a acestui angrenaj complex care se numește siguranța națională.
Vă îndemn pe fiecare dintre voi să desprindeți învățăminte din fiecare lecție, să creșteți profesional și personal în fiecare zi, pentru că numai așa vom fi cu adevărat demni de uniforma pe care o purtăm!
Vreau ca, la acest nou început, să vă amintiţi mereu de semnificația uniformei pe care o purtaţi și să fiţi mândri de alegerea pe care aţi făcut-o. Împreună, suntem forța care face diferența, și acum, mai mult ca oricând, suntem pregătiți să facem față provocărilor ce stau înaintea noastră".
Absolvenții de azi, dar și cei care au ținut să fie alături de ei în acest moment, au trăit un amalgam de emoții având în vedere că, după o perioadă de un an de studiu, se vor bucura de rezultatele muncii lor, iar părinții îşi vor vedea răsplătite eforturile pe care le-au făcut în această perioadă. Impactul şi emoţia momentului absolvirii şcolii au fost amplificate de momentul depunerii jurământului de credință faţă de ţară, în prezența părinților, rudelor și prietenilor absolvenților.
O premieră a acestui serii este uniforma viitorilor polițiști de frontieră!
Ei au fost echipați, la absolvire, cu noua uniformă de serviciu, echipament realizat din materiale de ultimă tehnologie, materiale respirabile și antimicrobiene, materiale tip ripstop rezistente la sfâșiere, material bi-elastic, mesadă anti vânt cu membrană Gore-tex, țesătură softshell în mai multe straturi, impermeabilă, respirabilă şi rezistentă la vânt. Toate articolele de echipament au un design tactic, care să asigure confortul și siguranța utilizatorului. Iar achiziția acestor articole de echipament s-a realizat numai după efectuarea testelor de calitate pentru materiile prime utilizate. Testarea materialelor s-a realizat în laboratoarele de specialitate acreditate atât din țară, cât și din străinătate. Totodată, s-a urmărit ca toate articolele de echipament să se armonizeze prin utilizarea aceluiași tip de material (ripstop) și utilizarea aceluiași cod de culoare pentru toate materialele.
Seria actuală de elevi a absolvit cu rezultate bune și foarte bune acest ciclu de pregătire în domeniul formării agenților de poliție de frontieră, iar instituția poliției de frontieră române se va întări cu o nouă promoție de absolvenți, pregătită să-și asume responsabilitățile specifice supravegherii şi controlului graniţelor ţării.
Aceasta este cea de-a 35-a promoţie de elevi pe care a pregătit-o şcoala orădeană și este formată din 238 de elevi, 43 de fete și 195 de băieți, iar durata de şcolarizare a fost de un an.
La finalizarea și centralizarea rezultatelor examenului de absolvire, media generală a promoţiei noiembrie 2023 a fost de 8,49. Pentru recompensarea eforturilor în cadrul festivităţii au fost acordate diplome de merit primilor cinci absolvenţi cu rezultate meritorii obținute la examenul de absolvire, şeful de promoţie fiind recompensat şi cu înscrierea numelui pe placa de onoare a instituției. Primii trei clasaţi au fost: şef promoţie - agent Rupa Laurențiu-Bogdan - media 9,62; locul 2 - agent Buznean Florentina-Adriana - media 9,47; locul 3 - agent Trofin Ianis Cătălin -  media 9,43.
Absolvenţii au fost repartizaţi în ordinea mediilor și a opțiunilor fiecăruia, în cadrul inspectoratelor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră, în mod special la frontiera externă a României, ca debutanţi în primele şase luni. De asemenea, 40 de absolvenți vor fi repartizați la Inspectoratul General pentru Imigrări și Direcția Generală de Pașapoarte. (Micheş Eugen)

Trimite email
joi, 2 mai 2024, 21:35:02 Ora de vară a Europei de Est