Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Cea de-a patra ediție a Conferinței naționale - Contenciosul administrativ

Vineri, 8 decembrie,

Cea de-a patra ediție a Conferinței naționale - Contenciosul administrativ

Vineri 8 decembrie 2023, a avut loc la Oradea a patra ediție a Conferinței naționale - Contenciosul administrativ, organizată de Facultatea de Drept din cadrul Universității din Oradea, în parteneriat cu Baroul Bihor, care a reunit cei mai importanți specialiști în domeniu din țară.

Evenimentul s-a desfășurat în Sala ,,Av. Emil Stratone" a Baroului Bihor, iar dezbaterile au fost ample, canalizate asupra aspectelor de ordin practic al aplicării în concret a dispozițiilor din materia Contenciosului administrativ care au stârnit interpretări în practica instanțelor de judecată, desemnându-se totodată și rezultatele cercetărilor invitaților noștri în această materie.
Dimensiunea națională a conferinței este argumentată de împrejurarea că au participat invitați de la cele mai importante facultăți de Drept din țară: București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Târgu Mureș. Dintre aceștia, subliniem prezența doamnele prof. univ. dr. Dana Tofan, director al Școlii Doctorale a Universității din București și membru ale echipei de avocați care a obținut păstrarea Policlinicii Mari (viitorul sediu al Consiliului Județean) în proprietatea publică a județului Bihor și prof. univ. dr. Verginia Vedinaș,  tot de la Universitatea din București, reputat specialist și senator de Bihor în legislatura 2000-2004; remarcăm și prezența doamnei avocat Eugenia Marin, unul dintre cei mai respectați foști judecători ai Secției de Contencios Administrativ a instanței supreme, unde a activat o îndelungată perioadă.
La dezbaterile care au fost deschise de doamna judecător Florica Roman, președintele Curții de Apel Oradea și domnul conf. univ. dr. Cristian Dumitru Miheș, decanul Facultății de Drept a Universității din Oradea, au participat judecători ai instanțelor din Bihor, avocați, reprezentanți ai instituțiilor publice, dar și studenți interesați,
Evenimentul a fost transmis live pe juridice.ro, cel mai mare site cu profil juridic, înregistrând o audiență constantă de peste 5.000 de persoane - o audiență enormă pentru o conferință de specialitate, auditorii fiind judecători, avocații și consilierii juridici de pe întreg teritoriul României.
 Din acest an conferința devine anuală, urmând a reuni cei mai de seamă reprezentanți ai Dreptului administrativ, în primul sfârșit de săptămână după vacanța tradițională de 1 Decembrie, la Oradea.
Mulțumim tuturor invitaților noștri, precum și celor care și-au adus contribuția la reușita evenimentului.
Claudia Simona Timofte

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 14:44:01 Ora de vară a Europei de Est