Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Universitatea din Oradea se conectează la viitor, cu ajutorul Schrack Technik

Un laborator nou și modern

Universitatea din Oradea se conectează la viitor, cu ajutorul Schrack Technik

De câteva zile studenții Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației au la dispoziție un laborator nou și modern.

Laboratorul Facultății de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației, dedicat disciplinelor de Echipamente Electrice, Materiale Electrotehnice și Tehnologii Electrice, își consolidează reputația printr-o nouă etapă de dezvoltare și inovație, ca urmare a finalizării unui proiect  INO-Transfer, realizat în parteneriat cu filiala din Oradea a firmei austriece Schrack.
„Ne bucurăm să avem oportunitatea de a colabora cu Schrack, pentru a consolida și extinde resursele laboratorului nostru. Această asociere reprezintă un angajament ferm pentru excelență academică și pregătirea viitoarelor generații de profesioniști în domeniul echipamentelor electrice și tehnologiilor conexe, inclusiv prin parteneriate internship pentru studenții Universității din Oradea.  Acest parteneriat ne-a dat ocazia ca, în domeniul cercetării, să realizăm un modul experimental și să publicăm trei lucrări științifice în cadrul unor conferințe internaționale cotate ISI", declară ș .l. dr. ing. Claudia Olimpia Stașac, managerul proiectului INO_Transfer.
Contribuția firmei Schrack Technick constă într-o gamă variată de echipamente. Printre acestea se numără relee, contactoare, întreruptoare diferențiale, elemente de conectică și tehnologii electrice de ultimă generație.
Această colaborare este rezultatul eforturilor continue de a furniza educație de calitate și de a oferi un mediu propice pentru cercetare și dezvoltare academică. Echipamentele furnizate vor servi ca instrumente esențiale în adaptarea în practică a conceptelor teoretice, facilitând înțelegerea și experimentarea directă în diverse domenii ale echipamentelor electrice și tehnologiilor asociate.
„Apreciem enorm contribuția și sprijinul oferit de către compania Schrack Technik. Această colaborare este o oportunitate valoroasă pentru a îmbunătăți calitatea educației și pentru a permite studenților noștri să se familiarizeze cu cele mai avansate tehnologii din domeniul echipamentelor electrice. De asemenea realizarea acestui proiect este o dovadă vie a păstrării și dezvoltării legăturilor dintre Universitatea din Oradea și absolvenții ei. Inginerul Marius Chiș, director al Schrack  Technik Oradea, este absolvent al facultății noastre", a mai adăugat  ș .l. dr. ing. Claudia Olimpia Stașac.
Directorul Scheack Technik Oradea, Marius Chiș afirmă că toți inginerii firmei pe care o conduce sunt absolvenți ai Universității din Oradea. „Ne-am dorit colaborarea cu Universitatea din Oradea și pot să vă spun că lucrăm, împreună, în cele mai bune condiții. Încă de la început, a existat o deplină deschidere din partea ambelor părți. Așa că nu ne putem dori decât ca această colaborare să meargă mai departe", spune inginerul orădean. (B.C.)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 14:43:54 Ora de vară a Europei de Est