Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Gala ,,Antreprenor pentru Bihor”

Miercuri, 24 ianuarie, s-a desfășurat

Gala ,,Antreprenor pentru Bihor”

Primăria Municipiului Oradea, Consiliul Județean Bihor și Agenția de Dezvoltare Locală Oradea SA. au organizat miercuri, 24 ianuarie 2024, Gala ,,Antreprenor pentru Bihor".

Evenimentul s-a desfășurat anul acesta in sala de evenimente a Incubatorului de afaceri „Cresc Oradea Mare" inaugurat anul trecut.
Am revenit la această dată pentru a sărbători Ziua Unirii Principatelor Române împreună cu cei mai mari antreprenori bihoreni și nu numai, cărora le mulțumim că ne-au onorat invitația.
Gala ,,Antreprenor pentru Bihor" este un eveniment dedicat mediului de afaceri, pe care Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor îl premiază, într-un mod simbolic, pentru aportul la Bugetul Local, respectiv la dezvoltarea economică a județului.
În cadrul acestei gale - ediția 2024, au fost premiați primii 10 contribuabili la bugetul local al municipiului Oradea pe anul 2023, respectiv cele mai mari 10 companii din județul Bihor în funcție de cifra de afaceri publicată pe anul 2022.
În deschiderea evenimentului, directorul A.D.L.O., doamna Alina Silaghi, a făcut o scurtă prezentare a proiectelor finalizate anul trecut, situația actuală a parcurilor industriale din județul Bihor. Valoarea totală a investițiilor atrase în parcurile industriale până în prezent este de peste 580.000.000 euro, 122 companii rezidente, și un număr total de 10.200 de locuri de muncă create.
„Ne bucurăm să vă anunțăm că o bună parte din proiectele A.D.L.O. au fost finalizate anul trecut:
*Parcul Științific și Tehnologic Bihor in parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Universitatea Oradea este finalizat;
*Incubatorul de afaceri - CRESC str. Louis Pasteur un centru dedicat start-upurilor din domenii creative a fost inaugurat anul curent și funcționează cu 20 de start-up-uri incubate;
*Construirea primului bloc de locuințe de serviciu str. Ovid Densusianu - a fost finalizat anul trecut;
*Un proiect important, Terminalul Intermodal de transport feroviar este finalizat;
*Demararea înființării a cinci parcuri cu specializare inteligentă, patru situate in județul Bihor, 1 in Oradea".
In ce privește Programul MakeITinOradea, directorul executiv al asociației David Achim a fost invitat să facă o scurtă prezentare: ,,In anul 2023 au fost finanțate cinci startup-uri finanțate cu o sumă totală de 215.000 euro și înființate în Oradea, iar în prezent alte două startup-uri din comunitate sunt sprijinite în procesul de dezvoltare. Cel mai important milestone atins de către Make IT în Oradea in 2023 a fost plasarea ecosistemului local pe locul 4 în România, după București, Cluj-Napoca și Timișoara, într-un clasament realizat de către agenția internațională Startup Blink".
Primarul mun. Oradea, Florin Birta, a mulțumit celor prezenți pentru faptul că au onorat invitația și tuturor companiilor pentru contribuțiile la bugetul local, acestea reprezentând aportul mediului de afaceri în dezvoltarea economică atât a județului cât și a municipiului Oradea. Evenimentul reprezintă gestul nostru de recunoștință pentru companiile care contribuie la dezvoltarea orașului.
Primarul a vorbit și despre investițiile realizate anul trecut de către Municipiul Oradea împreună cu Consiliul Județean Bihor, în valoare de peste 500 mil. euro, în infrastructura municipiului și a județului.
În continuare, dl. vicepreședinte Mircea Mălan a luat cuvântul mulțumind tuturor pentru posibilitatea realizării acestui eveniment care are rolul de a închega și mai mult relațiile și parteneriatul dintre Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor, cât și importanța parteneriatului public privat care contribuie esențial la dezvoltarea județului Bihor.
În ceea ce privește premiile acordate din partea Consiliului Județean Bihor, acestea au fost înmânate de către dl. vicepreședinte Mălan către următoarele companii, topul fiind alcătuit în funcție de cifra de afaceri pe anul 2022:
1.CELESTICA ROMANIA
2.AGROIND CAUACEU
3.VOTROM
4.TRANSMEC RO
5.TRANSILVANIA GENERAL IMP-EXP
6.OPTIMEDIA
7.MADRUGADA COM
8.UNIOIL
9.EBM PAPST AUTOMOTIVE & DRIVES ROMANIA
10.PGS SOFA & CO
Viceprimarul dl. Marcel Dragoș a înmânat premiile primilor 10 contribuabili la bugetul local pe anul 2023, respectiv:
1.PLEXUS SERVICES RO
2.GRUP PRIMA
3.CONNECTRONICS ROMANIA
4.GRUP PLASTOR
5.FAIST MEKATRONIC
6.PUREM ORADEA
7.ANDREAS STIHL POWER TOOLS
8.RCS & RDS
9.NIDEC ORADEA
10.GRUP H ESSERS
În anul 2023, primii zece contribuabili au contribuit la bugetul local cu suma totală de 39.808.530 lei.
Premiile pentru investiția anului în parcul industrial II din Oradea a fost acordate companiei -AMER SPORTS RO SRL, pentru o investiție asumată de peste 6 milioane euro, si o investiție cu capital 100% românesc în valoare de 5,7 mil. euro societății - ROX DAVI 2007 SRL.
Cele două premii pentru responsabilitate socială și susținerea proiectelor municipalității au fost acordate de doamna viceprimar Antonia Nica societății PITTACOS DESIGN SRL pentru sponsorizarea construirii unor locuri de joacă, respectiv ASOCIAȚIEI ZI DE BINE pentru proiectul plantării a 100 de mesteceni în municipiul Oradea. Acest premiu a fost preluat de către președinta Asociației, doamna Melania Medeleanu, care ne-a onorat cu prezența la eveniment și cu un discurs deosebit prin care a prezentat semnificația acestui proiect de suflet și a ținut să mulțumească municipalității pentru posibilitatea implementării lui în Oradea.
În încheiere, dorim să mulțumim partenerilor noștri pentru susținerea în realizarea premiilor acordate în cadrul Galei: SYNERGYE THERM Cosmetics, The DRIPPER, SAFALA Organic Farm, Parfumeria LIBERTE, precum și ZOE STUDIO care au realizat fotografiile de la eveniment și reprezintă unul din rezidenții incubatorului de afaceri CRESC ORADEA MARE.

Trimite email
sâmbătă, 4 mai 2024, 23:51:13 Ora de vară a Europei de Est