Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Slujba arhierească de la Mănăstirea Buna Vestire

Astăzi, de Buna Vestire, am participat la

Slujba arhierească de la Mănăstirea Buna Vestire

Astăzi, 25 martie 2024, la praznicul Bunei Vestiri, am participat la slujba arhierească săvârșită de Preasfințitul Părinte Sofronie, episcopul Oradiei, împreună cu un sobor de ieromonahi, preoți și diaconi, dimpreună cu părintele arhimandrit Atanasie Paleu și părintele Sergiu Maxim, la Mănăstirea Buna Vestire din Oradea, în cartierul Episcopia Bihor.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Sofronie a subliniat faptul că ,,Nu avem mântuire decât numai în Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Și Dumnezeu a ales calea venirii lui Hristos la noi prin Fecioara...
Praznicul de astăzi este sărbătoarea Maicii Domnului, este serbarea tuturor credincioaselor, maici sau credincioase care purtați crucea familiilor dumneavoastră și, îndeosebi, ziua mamelor. Este o zi specială a Bunei Vestiri în care o Fecioară care nu știa de bărbat primește să fie mamă, arătându-ne tuturor noblețea pe care o are mama, demnitatea împărătească pe care orice mamă o are", a adăugat Părintele episcop Sofronie.
,,Să învățăm să strălucim în locul în care ne-a așezat pe noi Dumnezeu"
Iar părintele arhimandrit Atanasie Paleu ne-a pus la suflet ceea ce ar fi bine să învățăm din praznicul Bunei Vestiri.
,,Iubiții mei, dăm slavă lui Dumnezeu și mulțumire Maicii Domnului pentru ziua de astăzi, sfântă și binecuvântată, ziua în care Dumnezeu a descoperit oamenilor Taina cea din veac ascunsă și de îngeri neștiută, Taina întrupării Cuvântului lui Dumnezeu...
Să învățăm, mai întâi, dragii mei, să mulțumim lui Dumnezeu pentru credința pe care ne-am învrednicim să o primim... mila lui Dumnezeu, darul lui Dumnezeu și bunătatea lui Dumnezeu care ne-a învrednicit să ne naștem în această sfântă, dreaptă și adevărată credință. Apoi, să învățăm din smerenia lui Hristos care S-a deșertat pe Sine de slava Sa dumnezeiască, făcându-se om, asemenea nouă, afară de păcat, ca să învățăm și noi smerenia, să învățăm modestia. Apoi, din exemplul Maicii Preacurate, să învățăm să strălucim în locul în care ne-a așezat pe noi Dumnezeu", a conchis părintele arhimandrit Atanasie Paleu.
Și anul acesta, la sărbătoarea hramului mănăstirii, maica stavrofora Bădilă Pavelida, starețul așezământului monahal, s-a bucurat de o prezență numeroasă din partea credincioșilor și de toată dragostea și prețuirea maicii stavrofora Mina Bădilă, starețul Mănăstirii Sfânta Cruce din Oradea și a maicilor de la cele două mănăstiri surori. Iar din Înaltul, Împăratul Ceresc a binecuvântat sărbătoarea Maicii Sfinte cu vreme prielnică pentru ca tot creștinul să poată să se bucure de această sărbătoare sfântă!
Pe Facebook Ovidiu Moise Dan, veți putea intra în atmosfera praznicului, urmărind trei secvențe video...
Ovidiu Dan

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 14:38:13 Ora de vară a Europei de Est