Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Sesiunea de comunicări științifice studențești

În perioada 12-13 aprilie, la Oradea, se desfășoară

Sesiunea de comunicări științifice studențești

Asociația studențească „Coriolan Tămâian" Oradea, împreună cu Seminarul Teologic „Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan" și Departamentul Oradea Facultatea de Teologie Greco-Catolică a Universității „Babeș-Bolyai" Cluj-Napoca, vă invită să participați la Sesiunea de comunicări științifice studențești, care se desfășoară în perioada 12-13 aprilie 2024 în Aula Magna a seminarului greco-catolic orădean [str. General Gheorghe Magheru, 25].

Sesiunea de comunicări științifice are în acest an ca temă „Identitatea omului în secolul al XXI-lea" („Mankind's identity in the 21st century") și va cuprinde douăzeci de lucrări științifice susținute atât fizic, cât și online. Relatorii sunt studenți și teologi a mai multor universități, din țară și străinătate, printre care: Facultatea de Teologie Greco-Catolică (departamentele Oradea, Cluj-Napoca și Blaj), Facultatea de Teologie Ortodoxă, Facultatea de Litere de la Universitatea „Babeș- Bolyai" Cluj-Napoca, precum și de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul" din cadrul Universității din București, Facultatea de Artă, Facultatea de Geografie, Turism și Sport de la Universitatea din Oradea, Institutul Pontifical Oriental din Roma (Italia) și Facultatea de Inginerie, Matematică și Științe Computaționale de la Universitatea din Twente (Olanda). Sesiunile de lucrări vor fi intercalate de sesiuni deschise sau Conversatorium, în cadrul cărora cei prezenți vor avea ocazia să discute pe marginea subiectelor abordate.
Într- o lume marcată de schimbări rapide și complexe, cercetarea asupra identității umane este o preocupare legitimă. Ca tineri studenți pornim cu avânt spre a explora dimensiunile profunde ale umanității. Așadar, ne propunem să facilităm dialogul între diversele discipline academice, oferind participanților și publicului oportunitatea de a se întâlni în descoperirea identității umane de azi și de mâine, astfel încât să contribuim la înțelegerea mai profundă a vieții și a lumii în care trăim", susțin reprezentanții Asociației „Coriolan Tămâian" din Oradea.
Sesiunea de comunicări științifice studențești din acest an va aborda o vastă tematică cu privire la identitatea omului contemporan: de la rădăcinile geografice, culturale, și spirituale, până la abordări din perspectiva antropologică, psihologică, socială, teologică și biblică, alături de teme actuale precum inteligența artificială sau furtul online al identității bancare.
Într-o lume în care se pare că totul se află într-o deteriorare accelerată: culturală, economică, sanitară, dar mai ales socială și a valorilor, se vădește din ce în ce mai mult nevoia de spirite vii, iscoditoare, care mai presus de toate să spere în valorile care au dat unele dintre cele mai importante și trainice comori sufletești ale umanității: dreptul la educație, demnitatea umană, fraternitatea, pacea, iubirea. Acestea au rodit pe solul valorilor lumii clasice, și au atins înflorirea în spiritul creștinismului. Nădăjduim cu toții într-o nouă epocă, care să răsară după această acută perioadă de tranziție, în care să zâmbim și să ne putem da din nou, fără teamă, mâna unii cu alții", afirmă organizatorii, care vă așteaptă să luați parte la acest simpozion internațional al studenților, de diferite confesiuni, care se desfășoară anual de mai bine de un deceniu, la Seminarul Teologic „Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan" din Oradea!
Mihaela Caba-Madarasi
jurnalist/ responsabil departament Comunicare EGCO

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 17:17:17 Ora de vară a Europei de Est