Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Cerc pedagogic la Creșa Oradea

Joi,

Cerc pedagogic la Creșa Oradea

Joi, 18 aprilie 2024, la nivelul judeţului Bihor, s-au desfăşurat cercurile pedagogice ale cadrelor didactice, aceasta fiind a doua întâlnire din anul școlar 2023-2024.

Cercul pedagogic a avut ca scop perfecţionarea activităţii didactice, schimbul de practici și actualizarea metodelor și procedurilor de lucru la nivelul fiecărei specialități.
Gazda cercurilor pedagogice pentru cadrele didactice care lucrează în creșe și la grupele mici de nivel preșcolar a fost Creșa Oradea, unitatea de învățământ cu personalitate juridică, aflată în subordinea autorității locale, care administrează cele 15 unități de creșe de stat din municipiul Oradea.
Acest cerc pedagogic a adunat aproape 200 de cadre didactice de specialitate, în cele două structuri ale unității de învățământ de nivel antepreșcolar, Creșa Oradea „Scufița Roșie" și Creșa nr. 15 „Căsuța Prieteniei".
Fiind o întâlnire metodică, cu rol în evaluarea rezultatelor procesului de învățământ, de comunicare și valorificare a experiențelor didactice, a metodelor de predare-învățare, a conținuturilor și modurilor de organizare a procesului educațional, au fost dezbătute următoarele teme: Repere metodice în proiectarea, desfășurarea și evaluarea activităților din cadrul ADE - DOS (Domeniul Om și Societate) și DEC (Domeniul Estetic și Creativ), Securitate și siguranță în mediul școlar și Dezvoltarea integrală a copiilor prin formarea unor rutine zilnice ce includ sport/ mișcare, antrenament mental și responsabilități individuale.
Coordonatoarele de cerc, prof. Puie Camelia, Horga Adela, Dume Gabriela și Copil Ioana, alături de inspectorul școlar pentru educație timpurie, prof. dr. Georgeta Bara, directorul Creșa Oradea, Maria Agape și de cadrele didactice prezente, au dezbătut temele într-un mod interactiv, ceea ce le-a permis acestora să contribuie la precizarea unor aspecte metodice în ceea ce privește proiectarea didactică a activităților desfășurate la grupă cu copiii mici, să identifice situații care ar putea duce la periclitarea securității și siguranței copiilor în mediul școlar și metode de combatere ale acestora, să discute despre importanța rutinelor zilnice pentru dezvoltarea integrală a antepreșcolarilor și preșcolarilor.
,,Întâlnirea a venit în sprijinul cadrelor didactice care sunt la început de carieră, fiind o ocazie pentru perfecționarea activității acestora, scopul comun fiind grija față de copiii care frecventează creșele și grădinițele, educația, creșterea armonioasă și siguranța lor", a declarat Maria Agape, directorul Creșa Oradea.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 17:54:03 Ora de vară a Europei de Est