Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Primarul Dorel Talpoș a tăiat panglica inaugurală la două blocuri ANL, alături de prefectul Gavrilă Ghilea și ministrul Vasile Blaga

Vineri, la Marghita, eveniment de zile mari

Primarul Dorel Talpoș a tăiat panglica inaugurală la două blocuri ANL, alături de prefectul Gavrilă Ghilea și ministrul Vasile Blaga

Unul dintre evenimentele marcante din mandatul primarului Dorel Talpoș s-a consumat vineri, 10 iulie 2009, când au fost inaugurate 32 de apartamente din cele două blocuri ANL (blocurile 7-8), din Complexul ANL Panduri, unde au mai fost date în folosință 120 de apartamente în perioada 2006-2007. Panglica inaugurală a fost tăiată de primarul Dorel Talpoș, prefectul Gavrilă Ghilea și ministrul Vasile Blaga.

 Conducerea Primăriei municipiului Marghita (primar – ing. Dorel Talpoș, viceprimar – Pocsaly Zoltan) și-a primit distinșii invitați în sala de consiliu, unde primarul Dorel Talpoș a ținut să le prezinte principalele înfăptuiri ale ultimilor ani și în special proiectele aflate în derulare. La masa prezidiului, primarul Dorel Talpoș i-a avut alături pe ministrul Dezvoltării Regionale și Locuinței, Vasile Blaga și pe prefectul județului Bihor, Gavrilă Ghilea, deputații Ștefan Seremi și Lakatos Petru, europarlamentarul Petru Filip, Gheorghe Carp, viceprimarul municipiului Oradea, consilieri județeni și locali... La reuniune, au mai participat Dorel Negruț, consilier de zonă A.N.L., Szarkazi Adalbert, antreprenorul în construcții, Antal Koloman, funcționari ai primăriei...
 Așadar, vineri, ministrul (nostru) Vasile Blaga a onorat inaugurarea primelor 32 de apartamente construite prin A.N.L. în regim de închiriere pentru tineri, din cele 96 de apartamente planificate a se finaliza în 2009, urmând ca în septembrie-octombrie să fie repartizate către solicitanții de locuințe A.N.L., după cum aveam să aflăm de la dl Dionisie Pop, șef birou administrare domeniu public și privat din cadrul Primăriei Marghita.
 „Până la ora actuală, la nivelul primăriei sunt depuse 173 de dosare, care urmează să fie procesate și analizate de comisia constituită în acest scop pentru întocmirea listei de priorități, conform punctajului din regulamentul de repartizare a locuințelor A.N.L., iar primii 96 de solicitanți, în ordinea descrescătoare a punctajului, vor beneficia de o locuință, astfel că sărbătorile de iarnă 2009-2010 le vor petrece în casă nouă.
 În perspectiva anilor 2010-2011 este prevăzută și aprobată construirea a încă 96 de apartamente”, ne-a mai spus dl Dionisie Pop.
 Ștrandul, șapte unități de învățământ, bazinul de înot, drumurile, șoseaua de centură, canalizarea...
 Primarul Dorel Talpoș a pus pe tapet proiectele în derulare, dar și alte doleanțe: ștandul municipal și toată infrastructura, drumurile, un bazin de înot, o șosea de centură, ambulatoriul de la spital, reabilitarea spațiilor verzi (două parcuri), finalizarea lucrărilor de reabilitare începute (în anul electoral) la șapte unități de învățământ...
 Din partea ministrului Vasile Blaga răspunsurile au venit prompt și punctual. Ministrul i-a sfătuit pe edili să dea bătaie să cheltuiască banii, să finalizeze lucrările, să facă licitații, să dea de lucru firmelor, să se împrumute, să sfătuiască tinerii să profite de programul „Prima casă”, să informeze beneficiarii locuințelor că după trei ani de stat cu chirie în apartamente le pot cumpăra, iar banii vor veni înapoi, tot în Marghita și tot pentru construcții de locuințe.
 „Dacă mai vreți blocuri A.N.L., aveți tot sprijinul. Cât mi-ați cerut, atât v-am dat. Banii sunt alocați pentru Marghita. Faceți împrumuturi și voi. Dați bătaie la infrastructură. Profitați de momentele de criză când firmele nu au de lucru. Dați-le de lucru. Cereți bani și pentru locuințe sociale ale primăriei. Faceți-vă un parc de locuințe sociale. Vă înțeleg, a fost an electoral și ați început lucrul la șapte unități de învățământ. Finalizați-le. O parte din ele cuprindeți-le în programul regional. Apă-canal, da! Dar faceți lucruri de calitate. În „Regat” am văzut tot felul de lucrări, unele m-au dezamăgit profund (arătau ca o cocină). Legat de locuințele A.N.L., informați beneficiarii că după trei ani de chirie și le pot cumpăra. Să profite de programul „Prima casă”.
 „Vindeți-le și toți banii vi-i dau înapoi!
 Consilierul Gheorghiță Lupău a pus problema blocurilor de la armată, masive și mult prea scumpe (chiar și chiriile). Ar fi solicitanți pentru cumpărare, dar prețurile sunt mult prea mari. „Să fie recalculate. Prețul lor din 2003 este mult prea mare. Să se acorde facilități, în temei legal...”
„Haideți să uităm de statul comunist. E normal să fie mare dacă și suprafața e mare, iar construcțiile sunt solide. Am vrea să cumpărăm o casă în cinci ani. Alții o cumpără în două generații...”
 Directorul adjunct de la Colegiul Național „Octavian Goga” vrea bani pentru construirea unui nou corp de clădire.
 Ministrul îi răspunde scurt: „Mai întâi trebuie finalizate lucrările la cele șapte unități de învățământ. S-au solicitat bani pentru renovarea casei de cultură, pentru străzi, apă-canal... Dați-i drumul, organizați munca, organizați licitații, dați de lucru firmelor, cheltuiți banii că altfel îi pierdeți. Nu țineți banii blocați în trezorerii. Ați vorbit despre un bazin de înot. De-acord. Faceți licitații. E OK. Vă promit primul „bazin didactic”, cum îl numeați, care se va construi în Bihor să fie cel de la Marghita. Dar vă gândiți și la doamnele din primărie și nu numai, să meargă la fitness, să se întrețină. Să obțineți și bani. Vă dau bani pentru reabilitare termică...”
 Ministrul Vasile Blaga s-a arătat foarte deschis... la pungă, bine intenționat, săritor în sprijinul marghitanilor.
  Așadar, conducerea primăriei, consilierii au tot sprijinul ministrului... numai să pună osul la treabă! (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Primarul Dorel Talpoș a tăiat panglica inaugurală la două blocuri ANL, alături de prefectul Gavrilă Ghilea și ministrul Vasile Blaga.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 21 octombrie 2019