Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Ziua porților deschise la Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta

Vineri, a avut loc

Ziua porților deschise la Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta

La Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta, a avut loc vineri, 24.05.2024, ,,Ziua porților deschise".

            La eveniment ne-au onorat cu prezența domnul primar, Török László, domnul inspector de la ISJ Bihor, Dragomir Cristian, domnul director AFIR, Buzlea Cristian, domnul director adj. APIA, Cîmpan Cristian, domnul director al Casei de Cultură Salonta, Kovacs Istvan, doamna profesor universitar șef lucrări, Carmen Dumitrescu - de la USAMVB Timișoara, doamna director, prof. Florentina Galea de la Colegiul Național ,,Teodor Neș" și doamna director, prof. Pop Grațiela de la Școala Gimnazială Nr. 2 Talpoș, domul director Buibaș Teodor de la Școala Gimnazială Olcea.
            Ne-au fost alături și agenți economici parteneri reprezentați de: doamna Cornelia Blăje - Ice Cafe Roze, domnul Mihai Kovacs - FMC, domnul Păcală Bogdan - Lidea, domnul Erdely Laszlo - Agro Comerț Holding SA, domnișoara Miana Ungur - SC Crișana - Brutărie și Patiserie S.R.L, doamna Maria Toma - Cooperativa Agricolă din Ferma Mea, doamna Buștea Ioana - Bunătăți din Salonta, domnii Ilie Viorel și Răzvan Ciorba - din partea fermierilor agricoli. De asemenea, au fost prezenți cu standuri cu bunătăți doamna Bene Claudia Flavia și domnul Haiduc Victor. Cu standuri au participat și firmele de exercițiu realizate de elevii școlii noastre de la profilul Servicii, sub coordonarea doamnelor profesoare: Anton Floare, Morgovan Ioana, Buz Rodica și Simionică Dana.
            Au răspuns invitației noastre un număr mare de elevi de la școlile gimnaziale din zona Salontei, care însoțiți de cadre didactice, au participat la activități pregătite de elevii și profesorii liceului, pe fiecare meserie în parte.
Enumerăm câteva dintre aceste activități:
- la specializarea economic și turism - Prezentarea firmelor de exercițiu: FE Steaua Canah SRL, FE Secretele bunicii SRL, FE Bioapicosal SRL;
- la specializarea industrie. alimentară - Fluxul de obținere a înghețatei;
- la specializarea agricultură - Recunoașterea buruienilor din culturile de grâu si porumb;
- la specializarea veterinară - Semiologia la câini;
- la biologie - Prezentarea inteligenței animalelor cu utilizarea tablei interactive;
- la economie - Să vorbim despre bani și  prezentare film Ferma didactică;
- la gastronomie - Expoziție culinară și Tehnica servirii;
- la conducere auto - Exerciții la simulatorul auto;
După festivitatea de deschidere a evenimentului ne-au încântat cu dansuri populare talentații elevi ai școlii noastre.
În curtea școlii, elevii prezenți de la școlile gimnaziale au putut testa covorul rutier, autoturismul și tractorul Școlii de șoferi. Vizita s-a încheiat cu tombola pregătită pentru elevii invitați, aceștia primind și pliantele cu informații despre oferta noastră de școlarizare pentru anul școlar 2024-2025.
            Le mulțumim tuturor pentru prezență și implicare.
            Mulțumim sponsorilor noștri: S.C. SAL-PAN S.R.L., S.C. VESPAN S.R.L., ADIDAC COM IMPEX, S.C. TRIDIUS COM S.R.L., LIDEA.
            Activitatea s-a desfășurat în cadrul proiectului ,,Elevii și agricultura viitorului", cu sprijinul Fundației World Vision și Fundației Resurse Eficiente și Agricultură Durabilă a firmei AMEROPA.
             Prof. Simionică Mihaela Dana,
            responsabil cu munca educativă

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:41:58 Ora de vară a Europei de Est