Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Spectacol aniversar în Piața Unirii, cu orchestra Rapsodia Română, Marius Ciprian Pop, Nicolae Furdui Iancu

200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu

Spectacol aniversar în Piața Unirii, cu orchestra Rapsodia Română, Marius Ciprian Pop, Nicolae Furdui Iancu

O serie de surprize au fost pregătite pentru duminică, 23 iunie, cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu, simbol al luptei pentru dreptate, libertate și identitate națională.

Evenimentul este organizat de Centrul de Cultură al Județului Bihor, Consiliul Județean Bihor, Visit Oradea, Primăria Oradea, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Oradea, Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu" Oradea, cu sprijinul Fundației pentru Protejarea Monumentelor Istorice din județul Bihor.
În acest an aniversar, cu mândrie și recunoștință, vom sărbători una dintre cele mai luminoase figuri ale istoriei noastre naționale: Avram Iancu - un lider de seamă al Revoluției de la 1848 din Transilvania, care prin curajul și determinarea sa a devenit un adevărat model de patriotism și devotament pentru țară.
Ceremonial militar, simpozion, popas la placa comemorativă „Avram Iancu"
Programul manifestărilor pregătite pentru duminică, 23 iunie este următorul:
10.00 - 11.00 Ceremonial militar și religios la bustul eroului național Avram Iancu din Parcul Traian. Artista Anamaria Gal va interpreta un moment muzical.
11.30 - 13.30 Primăria Oradea - sala Traian Moșoiu - simpozion bicentenar Avram Iancu și lansarea numărului omagial al revistei „Identitatea Națională".
19.00 - 19.30 Popas la placa comemorativă „Avram Iancu" - întâlnire cu Societatea Cultural Patriotică Avram Iancu și cu Corul Avram Iancu Beiuș, depunere de flori  (strada  V. Alecsandri, nr. 8)
Concert folcloric cu cei mai iubiți artiști români - duminică, ora 20.00, în Piața Unirii
Vă invităm să îl sărbătorim împreună pe Avram Iancu, duminică, 23 iunie, de la ora 20.00, cu un concert folcloric susținut de unii din cei mai iubiți artiști români: Nicolae Furdui Iancu și grupul instrumental „Crai-Nou" (Alba-Iulia), Veta Biriș, Sava Negrean Brudașcu, Mirela Mănescu, Florica Zaha, Ana Almășana Ciontea, Marius Ciprian Pop, Antonela Ferche-Buțiu, Ciprian Roman, Ovidiu Homorodean, Bogdan Toma, Grupul de tulnicărese „Apuseni", Taraful de la Vața.
Concertul va debuta în mod solemn cu sunetul tulnicului care va răsuna din Turnul Primăriei, apoi tulnicăresele de pe scenă își vor începe spectacolul, acompaniate de ritmul sacadat al toacei. De asemenea, zece soldați în uniforme militare pașoptiste vor urca pe scenă la începutul și la finalul concertului.
Spectacolul din Piața Unirii va fi prezentat de Marius Ciprian Pop și acompaniat de orchestra „Rapsodia Bihoreană" - dirijor prof. Liviu Buțiu. Toacă - Cristian Strugar. Regie spectacol: prof. Liviu Buțiu.
Intrarea este liberă.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:58:48 Ora de vară a Europei de Est