Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Concursul „Cu engleza prin Europa”

Ieri, la Lic. T. „Aurel Lazăr” Oradea

Concursul „Cu engleza prin Europa”

Centrul de limbi străine „Eurolingva” din Oradea și Inspectoratul Școlar au organizat, vineri, 11 mai, la sala festivă a Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” concursul „Cu engleza prin Europa”, cu participarea a 11 echipaje din tot atâtea licee: Liceul Teologic Romano-Catolic „Szent Laszlo”, Colegiul Economic „Partenie Cosma”, Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, Liceul Pedagogic „Iosif Vulcan”, Liceul Teoretic „Ady Endre”, Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” din Beiuș, Liceul Teologic Baptist „Emanuel”, Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, Liceul Teologic Greco-Catolic și Liceul „Don Orione”.

Manifestare dedicată Zilei Europei

Potrivit regulamentului, fiecare echipaj a fost alcătuit din trei elevi (din clasele IX-X), însoțit de un profesor, și elevi susținători, în calitate de spectatori. Pentru jurizare, organizatorii au desemnat o echipă alcătuită din doi reprezentanți ai organizatorilor, alături de un invitat, și un delegat al elevilor (prof. Delia Tarr, inspector de specialitate al Inspectoratului Școlar, Carmen Culici, de la „Eurolingva”, Nicoleta Caciora, de la Consiliul Județean, departamentul Integrare Europeană, eleva Mădălina Sarca, clasa a X-a, reprezentant al Consiliului elevilor). De prezentarea concursului s-a ocupat  Danyek Mihaela, elevă în clasa a XII-a, la Liceul „Emanuel”, sprijinită de Cristian Vereș, reprezentant al Centrului de limbi străine „Eurolingva”.
Fiind tot o manifestare dedicată Zilei Europei, competiția a dorit să evidențieze echipajele care dețin cele mai multe și mai exacte cunoștințe generale legate de Uniunea Europeană, precum și  ușurința de a conversa spontan dezinvolt și cu șarm în limba lui Shakespeare,  în cadrul unei scenete vesele, așa după cum ne-au arătat echipajele. De ce nu? Pentru că și organizatorii și-au dorit o activitate vie, activă,  ceea ce s-a și reușit printr-o mobilizare generală. Trebuie spus că în afara concursului au fost antrenați și susținătorii echipajelor. Reușita deplină a venit din buna organizare și desfășurare a competiției, la care gazdele (conducerea Liceului Teoretic „Aurel Lazăr”, și profesoara de engleză Natalia Gârba) au avut o contribuție substanțială.
După un parcurs bun și o scenetă de milioane, elevii profesoarei Claudia Bolcaș (Alexandru Cosma, Paul Pantea și Putyer Olivia), de la Liceul Teologic Baptist „Emanuel”, au ocupat cea mai înaltă treaptă a podiumului, urmați de elevii profesoarei Lăcrimioara Þic  (Diana Bolcaș, Monica Boța-Moisin și Alin Mihai), de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, pe cea de-a doua treaptă, și de lăzăriștii  dnei profesoare Nicoleta Blaj, pe cea de-a treia treaptă a podiumului de premiere. Premiile câștigătorilor au constat din tricouri, umbrele și șepci, iar ceilalți concurenți s-au ales cu câte un portmoneu „european”. (Ovi Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto (Concurs "Cu engleza prin Europa"). 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 8 august 2020