Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Concursul „Cu engleza prin Europa”

Ieri, la Lic. T. „Aurel Lazăr” Oradea

Concursul „Cu engleza prin Europa”

Centrul de limbi străine „Eurolingva” din Oradea și Inspectoratul Școlar au organizat, vineri, 11 mai, la sala festivă a Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” concursul „Cu engleza prin Europa”, cu participarea a 11 echipaje din tot atâtea licee: Liceul Teologic Romano-Catolic „Szent Laszlo”, Colegiul Economic „Partenie Cosma”, Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, Liceul Pedagogic „Iosif Vulcan”, Liceul Teoretic „Ady Endre”, Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” din Beiuș, Liceul Teologic Baptist „Emanuel”, Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, Liceul Teologic Greco-Catolic și Liceul „Don Orione”.

Manifestare dedicată Zilei Europei

Potrivit regulamentului, fiecare echipaj a fost alcătuit din trei elevi (din clasele IX-X), însoțit de un profesor, și elevi susținători, în calitate de spectatori. Pentru jurizare, organizatorii au desemnat o echipă alcătuită din doi reprezentanți ai organizatorilor, alături de un invitat, și un delegat al elevilor (prof. Delia Tarr, inspector de specialitate al Inspectoratului Școlar, Carmen Culici, de la „Eurolingva”, Nicoleta Caciora, de la Consiliul Județean, departamentul Integrare Europeană, eleva Mădălina Sarca, clasa a X-a, reprezentant al Consiliului elevilor). De prezentarea concursului s-a ocupat  Danyek Mihaela, elevă în clasa a XII-a, la Liceul „Emanuel”, sprijinită de Cristian Vereș, reprezentant al Centrului de limbi străine „Eurolingva”.
Fiind tot o manifestare dedicată Zilei Europei, competiția a dorit să evidențieze echipajele care dețin cele mai multe și mai exacte cunoștințe generale legate de Uniunea Europeană, precum și  ușurința de a conversa spontan dezinvolt și cu șarm în limba lui Shakespeare,  în cadrul unei scenete vesele, așa după cum ne-au arătat echipajele. De ce nu? Pentru că și organizatorii și-au dorit o activitate vie, activă,  ceea ce s-a și reușit printr-o mobilizare generală. Trebuie spus că în afara concursului au fost antrenați și susținătorii echipajelor. Reușita deplină a venit din buna organizare și desfășurare a competiției, la care gazdele (conducerea Liceului Teoretic „Aurel Lazăr”, și profesoara de engleză Natalia Gârba) au avut o contribuție substanțială.
După un parcurs bun și o scenetă de milioane, elevii profesoarei Claudia Bolcaș (Alexandru Cosma, Paul Pantea și Putyer Olivia), de la Liceul Teologic Baptist „Emanuel”, au ocupat cea mai înaltă treaptă a podiumului, urmați de elevii profesoarei Lăcrimioara Þic  (Diana Bolcaș, Monica Boța-Moisin și Alin Mihai), de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, pe cea de-a doua treaptă, și de lăzăriștii  dnei profesoare Nicoleta Blaj, pe cea de-a treia treaptă a podiumului de premiere. Premiile câștigătorilor au constat din tricouri, umbrele și șepci, iar ceilalți concurenți s-au ales cu câte un portmoneu „european”. (Ovi Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto (Concurs "Cu engleza prin Europa"). 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 6 mai 2021