Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Mergi în pace, suflet blând și ales!

Luni, ziua înmormântării, zi de tânguire

Mergi în pace, suflet blând și ales!

Luni, 8 iulie 2024, în ziua înmormântării, Distinsul nostru Președinte și Rector, prof. univ. dr. ing. MIȘU-JAN MANOLESCU a reușit să ne adune pe toți laolaltă, iar și iară, între zidurile pe care Domnia Sa le-a construit și dezvoltat, în ideea măreață de a crea o AGORĂ a ideilor neîngrădite..., vorba Distinsei Doamne Președinte, prof. univ. dr. Adriana Manolescu.

Un ultim Laudatio
La căpătâiul celui răposat s-a rostit Laudatio -un corolar a ceea ce a făcut în această viață pe care Adormitul întru Domnul o lasă în urmă, iar MIȘU JAN MANOLESCU are ce deconta, vorba unuia dintre vorbitori, domnul Petru Filip.
Viața i-a fost plină și a știut cum să o trăiască. Astăzi vorbim despre MIȘU JAN MANOLESCU, care ar trebui să facă parte din clubul valorilor orădene. A ars pentru un ideal. A construit și a condus o Universitate, o cetate a educației, iar educația este singura modalitate de emancipare a societății românești. În manifestările publice, ceea ce mi s-a părut definitoriu la MIȘU JAN MANOLESCU era seriozitatea cu care aborda problemele. Oriunde și oricând, peste tot, afișa același zâmbet, al mulțumirii interioare, același tip de zâmbet. Era o trăire interioară, personală, care îi venea din interior. A fost un om care a fost mulțumit în interior cu ce făcea. În zona politicului, a fost un om de echilibru. În relație cu biserica, a avut o relație sufletească puternică. Vorba aceea, în interior, fiecare ne construim o biserică proprie în inimă. Pentru mine, MIȘU JAN MANOLESCU va rămâne, fără discuție, un exemplu de valoare și demnitate umană, care a promovat valorile perene care stau la baza unei societăți: educația, moralitatea, cultura, tradiția.
La revedere, MIȘU JAN MANOLESCU, a conchis domnul Petru Filip.
Drept, calm, corect, iubitor de oameni..., a fost preocupat mereu să facă binele. Adormitul întru Domnul a fost un om cu inimă mare, caldă, dar care a cedat pe nesimțite, după cum a apreciat Doamna Președinte, prof. univ. dr. Adriana Manolescu.
În numele fiicelor mele și al nepoților noștri, vă mulțumesc că ați venit să-i arătați respectul pe care îl merită. De acolo de unde este, sunt sigură că este onorat de prezența dumneavoastră.
Dumnezeu să-l odihnească în pace.
La final, ca și în deschiderea manifestării, o trompetă a vestit LINIȘTEA care s-a așternut și TĂCEREA care urmează să dăinuie!

Trimite email
vineri, 2 mai 2025, 06:40:23 Ora de vară a Europei de Est