Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Evaluarea Națională la clasa a IV-a 2007

De la Inspectoratul Școlar al jud. Bihor

Evaluarea Națională la clasa a IV-a 2007

În perioda 9-11 mai, se va desfășura Evaluarea Națională pentru elevii clasei a IV-a.
S-a selectat un eșantion de elevi, ce finalizează învățământul primar în 2007. Variabilele de eșantionare au fost: mediul de rezidență rural/urban; acoperirea (proporțională) a tuturor județelor țării.

 Școlile selectate din județul Bihor sunt: Școala cu clasele I-VIII „Andrei Mureșanu” din Oradea (58 elevi, din trei clase), Școala din Luncasprie (27 elevi, două clase), și Școala din Bălaia (nouă elevi).
Fiecare elev susține câte o variantă de test la două discipline diferite, combinațiile fiind aleatorii, dar respectând succesiunea la nivelul eșantionului național de elevi.
Durata fiecărui test este de 50 de minute, fiecare elev fiind testat timp de 100 de minute.
Forma de evaluare aleasă a fost testarea scrisă, pentru cele trei discipline de bază: limba și literatura maternă, matematică și științe ale naturii.
Scopul – evaluarea performanțelor elevilor de clasa a IV-a.
Responsabil cu Evaluarea Națională la nivelul județului Bihor este dna inspector de specialitate Violeta Taichiș, care a participat la cursul de formare.
Elevii au fost supravegheați de administratori  de test externi școlii, metodiști ISJ Bihor. (prof. Daniel Negrean)

Trimite email
sâmbătă, 18 ianuarie 2025, 00:10:30 Ora standard a Europei de Est