Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Distracție cât încape, cu artiști de artiști, și mai mari și mai mici

Sâmbătă și duminică - Zilele comunei Borș

Distracție cât încape, cu artiști de artiști, și mai mari și mai mici

Sâmbătă (25 iulie 2009), la ora exactă (17.00), majoretele campioane naționale („Margareta” din Sântion) au dat tonul distracției, deschizând cea de-a XII-a ediție a Serbărilor comunei Borș.

 După intrarea triumfătoare a majoretelor pe terenul de sport, primarul Batori Geza și parlamentarul Lakatos Petru au salutat publicul de la microfon, în câteva cuvinte de suflet. La scurt timp, scena a fost invadată de majoretele campioane, și mai mari și mai mici, de toate vârstele, instruite de Lucia Marin. Unele sunt de șapte ani în formație, după cum aveam să aflăm de la referentul cultural al primăriei, dl Kupas Tiberiu. „Majoretele din Sântion sunt campioane naționale, iar în 3-4 octombrie, urmează să participe la campionatul european din Croația, ceea ce ar însemna o bucurie și o mândrie pentru noi toți, nu numai pentru ele și familiile lor, dar o asemenea participare internațională costă (în jur de circa 100 de milioane), or, familiile nu-și pot permite o asemenea investiție, de aceea facem un apel la toți posibilii sponsori (firme și persoane fizice) să le întindă o mână cu mult drag.”  
Chiar dacă bastonul a mai ajuns și pe jos, aceasta nu a supărat pe nimeni, se întâmplă și la case mai mari. Showul a continuat cu trupa orădeană de teatru de păpuși „Lilliput”. Profesioniștii care mânuiesc păpușile știu ce vor să asculte și să vadă copiii, dar nu numai ei, prin urmare, le-au pregătit un număr pe care să nu-l uite prea curând. Cei mai mici artiști ai școlii din localitate și-au dat concursul la realizarea unui program special de dans, în care am avut parte de toate genurile de dans. Între ei, elevii clasei a III-a, îndrumați de înv. Kubala Aniko și a II-a, instruiți de înv. Furtos Izabella. Spectacolul a fost întregit de trupe cu nume, precum: Tini Dance Borș, Black & White, Hip-Hop Sântion, Shake & Dance, Superstyle Oradea, unele sunt vedete în devenire, altele, deja consacrate: Tini Dance (instruită de înv. Erdei Katalin, din Săcuieni), Intensity (instruită de Chande Noemi)... ori Superstyle din Oradea.
 Pentru patruzeci de minute, dansul a lăsat loc muzicii de calitate, pentru că pe scenă a urcat Mohacs Brigitta, o viitoare Szandi a Tămășeului, care de vreo doi-trei ani cucerește pe toată lumea, fiind invitată la toate serbările..  Brigitta a ajuns să cânte în aceeași seară la două-trei reuniuni, precum marile vedete. Astăzi (duminică, 26 iulie), va cânta la Suplacu de Barcău. Pe 1 august, este planificată să cânte la Remetea, iar a doua zi, la Cetariu, în 9 august, la Petreu, iar în 15 august, la Tămășeu și Sâniob, în 16 august, la Viișoara, Olosig și Curtuișeni...
 Brigitta calcă pe urmele unei mari vedete - Szandi.
 Formațiile de dans Tini Dance Center și B 612 – Săcuieni au făcut din nou show, și, împreună cu artiștii profesioniști ai dnei prof. Monica Molnar, de la Școala de Arte „Francisc Hubic” din Oradea, au pregătit terenul pentru o artistă totală, care este Szandi, atât de cunoscută și îndrăgită de toate generațiile. Din Star Group, au evoluat aseară pe scena din Borș: Raul Hirian, Kari Timea, Ștefan Bogdan, Renata Tolvai, Patai Robert, Dora Popovici și Natalia Selegean.
 Szandi ridică morții din morminte
 Cu o carte de vizită impresionantă, cu un nume și un renume care au făcut înconjurul lumii muzicale, Szandi (din Ungaria) a ajuns pe buzele și în sufletele românilor, care o doresc în mijlocul lor, la toate serbările de calitate. Szandi cântă și încântă, fiind în stare să ridice în picioare un stadion, captează și cucerește pe oricine, de la mic la mare. A ținut copiii în priză deși era trecut de ora 23.00. Cum să poți dormi când cântă Szandi? A vrăjit și a înnebunit bărbații, a câștigat admirația și invidia fetelor și femeilor. Chiar și cei cu pletele albe, ajunși la gardul din fața scenei, au cântat cu Szandi. S-a supărat puțin pe aparatul foto care nu a scăpat-o o clipă din obiectiv, dar i-a trecut. Un pupic... și multe autografe! Szandi ridică morții din morminte. Asta este Szandi!
 Atmosfera explozivă creată de vedeta nr. 1 a Ungariei a fost domolită cu greu de manechinele în devenire, fetițe de 10-14 ani, care nu-și trădau deloc vârsta prin maniera profesionistă în care au prezentat rochiile de mireasă și rochiile elegante de seară ale salonului Ely din Oradea, patronat de dna Papp Elisabeta, rochii superbe, de firmă, pe care le-ați putut admira și cu alte ocazii, la prezentarea de la Paleu, iar în perioada următoare, aceleași manechine și aceleași ținute vor fi prezente pe scenele din Cetariu, Diosig și Tămășeu.
 Frumoasă serbare, felicitări domnule primar Batori Geza! (Ovidiu DAN)
 Astăzi, duminică
 Iată și programul de astăzi (duminică, 26 iulie), în cea de-a doua zi a serbărilor de la Borș:
 17.00 – concursuri pentru copii
 18.00 – demonstrație Taekwon-do, cu sportivii clubului King-Do Oradea
 18.30 – formații de țiteră „Rakasz”, Komadi din Ungaria
 19.00 – gala dansului popular: Galagonya Borș, Szentjanosbogar Sântion, precum și formații de dans din Santău Mic și Santău Mare
 20.00 – trupa de dans Control Dance Group
 21.00 – programul Atelier „M” din Oradea
 22.00 – concert „Dolly Roll” din Ungaria
 23.00 – concert „Amazon Asz”
 24.00 – foc de artificii
 24.15 – concert Dreamers
 01.00 – discotecă.
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Distracție cât încape, cu artiști de artiști, și mai mari și mai mici.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 18 mai 2021