Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Douăzeci şi şase de cupluri au fost felicitate de Primăria Oradea, cu ocazia Nunții de aur

Miercuri, 2 octombrie,

Douăzeci şi şase de cupluri au fost felicitate de Primăria Oradea, cu ocazia Nunții de aur

Viceprimarul Antonia Nica, împreună cu viceprimarul Teofil Filimon au felicitat miercuri, 2 octombrie 2024, cele 26 de cupluri prezente în sala mare a Primăriei Oradea, la evenimentul „Nunta de aur".

Aflat la cea de-a XI-a ediție din acest an, evenimentul este organizat de municipalitate în semn de prețuire pentru familiile care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă și au domiciliul în Oradea.
Viceprimarul Teofil Filimon s-a adresat celor prezenți, astfel: ,,Într-o lume în continuă schimbare, în care lucrurile se mișcă rapid și, uneori, relațiile par să fie afectate de ritmul vieții moderne, dumneavoastră ați reușit să demonstrați că legătura dintre doi oameni poate fi mai puternică decât orice obstacol. Acești 50 de ani reprezintă nu doar o istorie de familie, ci o moștenire de neprețuit pentru comunitatea noastră. Voi sunteți un exemplu pentru noi toți - pentru generațiile tinere care au nevoie să înțeleagă că adevărata fericire vine din construirea unei vieți împreună, din momentele împărtășite, din bucuriile, dar și din provocările depășite cu răbdare și iubire. Gestul nostru de astăzi este doar un mod prin care dorim să vă arătăm că sunteți prețuiți și că povestea dumneavoastră are un loc important în inima orașului nostru. Vă mulțumesc tuturor și vă felicit din inimă pentru această realizare extraordinară"!
Festivitatea de premiere a avut loc în prezența seniorilor și a familiilor lor, fiecare pereche primind o diplomă aniversară, însoțită de flori și de un premiu în bani în cuantum de 1.000 lei.
,,Așa cum spunea cineva, dragostea adevărată constă în a sta alături de celălalt în zilele bune și a sta și mai aproape în zilele rele. Căsnicia vine cu provocări și momente de cumpănă, însă în doi, totul este mai ușor de dus, este mai frumos, iar iubirea dintre soți dă sens vieții și stă la baza întemeierii celui mai puternic lucru de pe pământ: familia. Fie ca Cel de Sus să vă lumineze și să vă călăuzească în continuare pașii vieții, să vă țină sănătoși și fericiți alături de cei dragi!", a spus viceprimarul Antonia Nica.
Cei doi viceprimari ai municipiului i-au felicitat apoi pe toți cei prezenți, iar la finalul festivității au cântat împreună cu invitații tradiționalul „La mulți ani!".
Compartimentul de Stare Civilă primește în continuare cereri de la cei care împlinesc 50 de ani de căsnicie, la camera 12 parter, aflată în clădirea Primăriei. Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0259/408824.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:28:28 Ora de vară a Europei de Est