Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

#SMARTLAB# LICEUL TEHNOLOGIC NR. 1 SALONTA

,,PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!

#SMARTLAB# LICEUL TEHNOLOGIC NR. 1 SALONTA

Scopul educației este să creezi posibilitatea ca un copil să descopere și să inventeze, să fie capabil de lucruri noi. De aceea, în permanență, conducerea și dascălii Liceului Tehnologic Nr. 1 Salonta, dar și autoritățile locale sunt interesați de crearea condițiilor optime de învățare pentru tinerii noștri.

În cadrul Liceului Tehnologic Nr. 1 Salonta a fost parcursă și ultima etapă din proiectul "SMARTLAB TEHNOLOGIC SALONTA".
În data de 22.12.2023, doamna director, prof. ec. Florica NEAGA, a semnat Contractul de finanțare pentru laboratorul inteligent ,,SMART LAB", în valoare de 350.887,58 lei/60.000 euro, iar în data de 8.01.2024 a fost semnat de UEFISCDI în numele și pentru Ministerul Educației, urmând ca până în 31.01.2025 proiectul să fie implementat.
    După achizițiile făcute conform Contractului de finanțare, a avut loc ultima etapă a proiectului, Sesiunea de instruire a cadrelor didactice. Cadrele didactice, împărțite pe grupe, au fost entuziasmate să învețe cum să folosească tabla inteligentă, stația de videoconferință, ochelarii de realitate virtuală, creioanele și imprimanta 3 D, scannerul 3 D, roboții multifuncționali, softuri educaționale interactive, MOZA BOOK CLASSROOM, platforma, e-learning, LIVRESQ, laboratorul digital SKOOLVERS LAB, software editare grafică, foto - video, web design, software analiză și business intelligence, soft contabil SAGA, Camera de documente, Plant Lab și mobilierul integrat, unitate modulară pentru sisteme interactive.
    Școala noastră deține primul laborator Smart Lab complet funcțional din oraș! Acest laborator de ultimă generație reprezintă un pas esențial către modernizarea învățământului, profesorii și elevii liceului nostru beneficiază de cele mai noi tehnologii, astfel încât procesul instructiv-educativ se realizează la cel mai înalt nivel, eficient atât pentru elevi, cât și pentru profesori.
Mulțumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect și vă invităm să ne fiți alături în această nouă etapă de dezvoltare a școlii noastre! În acest sens, dorim să mulțumim firmei CG&GC HI TWECH SOLUTIONS ORADEA pentru instructajul realizat  cadrelor didactice din unitatea noastră școlară.
    Proiectul a fost finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, componenta C 15" Educație Reforma 5" pentru adoptarea și implementarea ,,Cadrului Legislativ pentru digitalizarea educației " - Investiția 9,  „Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ ", Cod F - PNRR - Smart Lab - 2023 - 1802.
Finanțarea a fost acordată Beneficiarului, prin Unitatea Exclusivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, în cadrul apelului ,,Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior, a palatelor și cluburilor copiilor".
Prin acest proiect ținem pasul cu tehnologia de ultimă generație!
Prof. Dana SIMIONICĂ
Responsabil economic, Crina SAV
Director, prof. ec. Florica - Maria NEAGA

,,PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!"
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
„PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană - Următoarea GenerațieUE"
https://mfe.gov.ro/pnrr/ https://www.facebook.com/PNRROficial/
„Școala să nu fie nimic altceva decât ateliere pline de activitate. Numai astfel vor putea să probeze toți, în propria lor practică, adevărul că învățând pe alții ne învățăm pe noi înșine".(Comenius)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:44:35 Ora de vară a Europei de Est