Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
13 aprilie 2024

Concurs național pentru profesori, în programul LifeLab.

Premii pentru cadrele didactice care documentează și argumentează folosirea la clasă a fișelor educaționale cu aplicații practice de educație financiară la mai multe discipline
Banca Comercială Română (BCR) anunță extinderea programului LifeLab la nivel național, potrivit comunicatului de presă transmis cu ocazia Zilei Educației Financiare. Proiectul își propune să recompenseze profesorii care integrează noțiuni de educație financiară și discuțiile despre bani și comportamente financiare responsabile în predarea disciplinelor lor, la clasă.
Petiția pentru introducerea educației financiare în materiile predate la școală este deschisă și sunt invitați să o semneze cei care vor să susțină această schimbare.
Se pot înscrie toți profesorii care vor să le ofere elevilor lor abordări interesante, captivante și ancorate în realitate, chiar la disciplinele pe care le predau, indiferent de ciclul de învățământ, din orice școală și grădiniță.
Pentru a se înscrie, trebuie doar să își creeze un cont pe platforma Școala de Bani, să descarce materialele educaționale deja publicate în proiectul LifeLab, potrivite pentru materia pe care o predau și să le aplice la clasă.
Evident, profesorii care se înscriu trebuie să documenteze acest demers didactic prin fotografii sau clipuri video, realizate în timpul implementării fișelor la ore, să urce fișierele pe un link de transfer. Apoi, datele profesorului și o mică descriere despre cum a decurs ora și link-ul de transfer vor trebui completate pe pagina proiectului.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 martie 2024

Regulile pentru gradația de merit a profesorilor se vor modifica „într-un timp relativ scurt”, anunță Ligia Deca: Nu putem să venim cu revoluții acolo
Ligia Deca, ministrul Educației, a declarat luni, 25 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că metodologia gradației de merit pentru profesori va fi revizuită și „e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt”. Pe 11 martie 2024, Ligia Deca spunea că în Ministerul Educației au loc discuții în prezent cu privire la „regândirea gradației de merit” și „regândirea treptelor de salarizare” a profesorilor.
Amintim că ordinul de ministru cu noile reguli pentru gradația de merit a profesorilor, programat să apară de Ziua Păcălelii, în acest an, a fost mutat pe 2 aprilie de Ministerul Educație, potrivit unui document publicat în Monitorul Oficial.
Ministrul Educației a spus luni că lucrează cu specialiștii OCDE pentru un cadru de evaluare de performanță potrivit pentru România: „Un alt sfat al lor este ca acest cadru să nu fie implementat brusc. Este nevoie de pilotare, este nevoie de timp de acomodare și este nevoie de predictibilitate pentru cadrele didactice”, a spus Deca.
„Prima discuție pe care o avem în acest sens este cea legată de revizuirea metodologiei gradației de merit, e un ordin de ministru care trebuie emis într-un timp relativ scurt. Și acolo avem prima discuție. Sigur, nu putem să venim cu revoluții acolo, pentru că, practic, e nevoie de un pic de timp să mergem pe recomandările OCDE.
Recomandările OCDE vorbesc și despre corelarea etapelor de promovare în carieră cu standarde profesionale, deci este vorba de o construcție a carierei didactice mai amplă, este vorba de timp pentru a putea avea rezultate obiective, de tipul evaluării standardizate pentru elevi, ca să poți să ai oglinda valorii adăugate la clasă. Și ne propunem, sigur, să venim cu o serie întreagă de propuneri, dar, din nou, aceste schimbări nu se pot întâmpla peste noapte”, a precizat Ligia Deca...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 martie 2024

Peste 12.000 de profesori și aproape 170.000 de elevi și studenți, parte din proiectele educaționale ale organizației Școala de Valori, în cei 14 ani de activitate (P)
Într-o lume într-o continuă schimbare, Școala de Valori continuă și ea să își împlinească misiunea de a călăuzi tinerii să învețe să devină creatorii propriilor vieți. Cu o experiență de 14 ani în crearea de proiecte educaționale, Școala de Valori a impactat pozitiv viața celor aproape 170.000 de elevi și studenți, precum și a celor aproximativ 12.000 de profesori.
Școala de Valori este o asociație non-guvernamentală înființată în 2009, care și-a oficializat activitatea în 2010, începând cu proiectul GROW, acum cunoscut sub numele de growedu.ro. Începând cu anul trecut, asociația și-a extins misiunea și în Diasporă. L’école des Valeurs este primul avanpost Școala de Valori în spațiul european, cu scopul de a susține dezvoltarea personală și profesională a românilor care trăiesc în Diasporă: https://lecoledesvaleurs.eu/ .

Școala de Valori rămâne implicată în susținerea educației la nivel european și în implementarea de proiecte Erasmus Plus, cu accent pe integrarea tinerilor pe piața muncii, deoarece învățarea continuă centrată pe valori este cheia cu care tinerii pot să-și atingă sau, de ce nu, să își depășească potențialul maxim.

În decursul celor 14 ani, Școala de Valori a fost alături de elevii din școala primară la cei din liceele tehnologice sau teoretice, i-a susținut în procesul de alegere a traseului educațional și de carieră. Studenții au cunoscut procesul de transformare al proiectelor Școala de Valori și, acum, sunt gata să fie antreprenori sau angajați cu competențe antreprenoriale, care știu că locul lor este într-un domeniu care să fie în armonie cu abilitățile lor personale. Pentru că profesorii sunt cheia dezvoltării elevilor, Școala de Valori se implică în crearea unor experiențe educaționale unice, interactive și inspiraționale, care vizează nu doar formarea inițială dar și pe cea continuă, adresând competențele de care au nevoie pentru a lucra cu elevii contemporani.

Credem cu tărie în puterea oamenilor de autodepășire...

Care este imaginea ta despre siguranța și sănătatea la locul de muncă?

Vă mai puteți înscrie la concursul

Care este imaginea ta despre siguranța și sănătatea la locul de muncă?

Se apropie termenul limită pentru participarea la concursul pan-european de fotografii privind locurile de muncă sigure și sănătoase. Data de închidere a concursului de fotografii organizat de Agenția Europeană pentru Securitate și Sănătate în Muncă (EU-OSHA) se apropie. Se mai pot trimite fotografii până la data de 15 august 2009. Concursul a captat interesul cetățenilor din întreaga Uniune Europeană însumând, până în prezent, peste 500 de înregistrări.

 Concursul – intitulat Care este imaginea ta despre siguranța și sănătatea la locul de muncă? – joacă un rol semnificativ în campania pentru Locuri de muncă sănătoase a EU-OSHA care promovează creșterea nivelului de informare cu privire la securitatea și sănătatea în muncă în toate statele membre ale UE. Prin această inițiativă, EU-OSHA încurajează cetățenii europeni să surprindă imagini care să descrie aspecte legate de siguranța și sănătatea la locul de muncă, fotografii pline de creativitate și de imaginație. Fotografiile pot reprezenta situații legate de muncă din diferite sectoare economice, dar care pun un accent special pe exprimarea valorilor pozitive și a impactului locurilor de muncă sigure și sănătoase. Câștigătorii pot obține premii în valoare totală de 7.000 €. Pe site-ul oficial al competiției www.osha-photocompetition.eu cetățenii europeni mai pot trimite încă fotografiile în concurs.
 Jukka Takala, director al EU-OSHA, a afirmat despre desfășurarea concursului: „A fost captivant să observăm cum concursul de fotografii a aprins, încă de la lansare, imaginația cetățenilor europeni. Am primit un număr impresionant de fotografii creative și de înaltă calitate care descriu semnificația locurilor de muncă sigure și sănătoase pentru cetățenii tuturor statelor membre ale UE. Îi îndemn pe toți cei care iubesc fotografia să participe la acest concurs și să trimită materialele lor până pe data de 15 august”.
 Vot public online pentru ca Europa să-și aleagă fotografia preferată
 Unul dintre premii va fi stabilit prin vot online, pentru ca publicul să aibă șansa de a alege fotografia preferată dintre cele înscrise în concurs. Valoarea premiului va fi de 1.000 €, iar votarea va începe din 16 august și va dura patru săptămâni pe site-ul web al concursului. Celelalte trei premii vor fi stabilite de un juriu format din mai multe personalități de marcă ale fotografiei europene.
 Membrul juriului, Clemente Bernad, un fotograf renumit care abordează în general teme sociale, a declarat: „Nivelul materialelor primite până acum este încurajator. În mod evident, există o multitudine de fotografi talentați în Uniunea Europeană care au avut capacitatea de a surprinde valorile pozitive ale locurilor de muncă sigure și sănătoase. Votarea online va constitui o șansă minunată pentru ca cetățenii europeni să aibă un cuvânt de spus în acest sens”.
 Pentru mai multe informații despre concursul „Care este imaginea ta despre siguranța și sănătatea la locul de muncă?”, accesați www.osha-photocompetition.eu.
 (Mihaela GHINESCU)

Trimite email
duminică, 23 iunie 2024, 05:16:44 Ora de vară a Europei de Est