Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

#SERA DIDACTICĂ# LICEUL TEHNOLOGIC NR. 1 SALONTA

O rampă excelentă de lansare pentru viitorul agricultor

#SERA DIDACTICĂ# LICEUL TEHNOLOGIC NR. 1 SALONTA

Într-o zi frumoasă de toamnă, la Liceul Tehnologic Nr. 1 Salonta, a avut loc inaugurarea ,,Serei didactice" - un proiect ambițios, inițiat de doamna director, prof. ec. Florica - Maria NEAGA și coordonat de doamna director adj. ing. Ramona TODERICI.

Sera didactică modernă reprezintă un pas esențial către modernizarea învățământului cu specific agricol, profesorii și elevii liceului nostru putând beneficia de cele mai noi tehnologii în domeniu, astfel încât procesul instructiv-educativ să se realizeze la cel mai înalt nivel, eficient atât pentru elevi și pentru profesori, cât și pentru piața muncii, care va primi oameni calificați. 
Acest proiect a fost posibil datorită sprijinului oferit de Fundația World Vision România, reprezentată de doamna Crenguța BĂRBOSU; de Fundația Ameropa, sponsor principal, reprezentată de doamna Gabriela CIRIPIALĂ, și de Asociația Agape România, reprezentată de domnul Adrian SZATMARI.
Noua seră didactică, echipată cu tehnologie modernă, de ultimă generație, le oferă elevilor de la profilul Agricultură/Horticultură ocazia de a pune în practică ceea ce studiază în clasă, fundamentând astfel bazele de pregătire în domeniul profesional ales, o rampă excelentă de lansare pentru viitorul agricultor. Este un proiect menit să deschidă drumuri pentru viitorii agricultori și să ofere baze solide celor care aspiră la o carieră de succes în acest domeniu.  
Ziua de 7 noiembrie 2024 va rămâne o amintire deosebită în cadrul liceului nostru. Ne-au onorat cu prezența: domnul inspector școlar general, prof. dr. Horea Abrudan, doamna inspector de specialitate Daniela VÎLCEANU, domnul primar al Municipiului Salonta, Török László, directorul adjunct APIA Bihor, domnul Cristian CÂMPAN, reprezentanți ai Consiliului de Administrație al liceului: Ramona BUZ, Dorina MARIAN, Lenuța TOMA, reprezentanți ai agenților economici locali, ai părinților, ai cadrelor didactice, precum și elevi dornici să descopere noile oportunități ce le-au fost oferite.
Prima parte a evenimentului s-a desfășurat în sala festivă a liceului, în care doamna director adjunct, ing. Ramona TODERICI, a descris importanța și necesitatea realizării serei didactice, precum și a beneficiilor aduse de aceasta în dezvoltarea abilităților și deprinderilor practice ale elevilor, în vederea formării profesionale a elevilor din învățământul profesional și tehnic.      
Partea a doua a evenimentului a avut loc în cadrul serei didactice, unde elevii clasei a X-a F, coordonați de doamna prof. ing. Aurica GOINA, au prezentat sera și au susținut o lecție demonstrativă de butășire a mușcatelor, înconjurați de culorile florilor și legumelor de sezon. 
Evenimentul s-a încheiat cu un frumos joc popular oferit de elevii școlii noastre  care țin să transmită mai departe tradițiile și obiceiurile strămoșești.
Gustările atent pregătite de elevii noștri de la specializările: Gastronomie și Industrie alimentară, coordonați de doamna prof. Rodica NEȘ și domnul prof. Dan ARDELEAN, au încheiat un final festiv pentru o zi deosebită. 
Le mulțumim tuturor celor implicați în realizarea acestui proiect și invitaților care ne-au onorat cu prezența! Ne exprimăm gratitudinea față de partenerii noștri și vă asigurăm de respectul și recunoștința noastră. (E.P.)

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:57:26 Ora de vară a Europei de Est