Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Sâmbătă, Moș Crăciun a hrănit animalele și a livrat brazi

Crăciunul animalelor la Zoo Oradea

Sâmbătă, Moș Crăciun a hrănit animalele și a livrat brazi

Grădina Zoologică din Oradea a găzduit sâmbătă, 21 decembrie 2024, „Crăciunul animalelor", un eveniment devenit deja tradiție în preajma Sărbătorilor de iarnă.

Într-un cadru festiv, animalele au fost răsfățate cu bunătăți primite sub forma unor cadouri frumos împachetate și oferite chiar de Moș Crăciun, ajutat de spiridușii săi. Îndrăgitul personaj nu a venit doar cu sacul plin de cadouri, ci a livrat brazi și flori decorative vizitatorilor mai norocoși.
Încă de la primele ore ale dimineții, Moș Crăciun a sunat adunarea în bucătăria Grădinii Zoologice. Spiridușii au împachetat cu grijă hrana preferată de animale în cutii viu colorate. Alaiul, în frunte cu Moșul cel darnic, a pornit apoi spre țarcurile animalelor. Leii, tigrii, macacii japonezi, capucinii, suricatele, babuinii, dar mai ales lemurii cu coadă inelată s-au bucurat precum niște copii de darurile oferite.  Animalele au primit dulciuri, fructe, produse de patiserie sau carne. Spiridușii au fost încântați să răsfețe animalele, fiind răsplătiți în schimb cu un spectacol pe măsură. 
„Crăciunul animalelor și Ziua părinților adoptivi sunt evenimente prin intermediul cărora încercăm să ne apropiem și mai mult de animale, deoarece, pe lângă hrană, ele au nevoie și de afecțiune. Și de această dată, atmosfera a fost specială, reușind să producem o mare bucurie în rândul celor mici, și nu numai", a precizat Florin Ienciu, administratorul Grădinii Zoologice din Oradea.
Pentru ajutorul oferit Moșului în misiunea sa inedită, spiridușii au fost răsplătiți cu mici daruri. Mai mult, cu sprijinul ROA Garden (care a intermediat și venirea Moșului), a fost organizată o tombolă, la finalul căreia au fost oferiți 10 brazi tăiați și 10 plante decorative. 
„Ne bucurăm foarte mult că evenimentul a fost unul reușit și că am putut să contribuim la bucuria copiilor. Cu toții trebuie să ne implicăm în proiecte care să promoveze natura, să susțină animăluțele și să aducă un plus pentru comunitate", a declarat Oana Moldovan, reprezentanta ROA GARDEN, a cărei familie are adoptate nu mai puțin de șapte animale din colecția Grădinii Zoologice. 
Zoo Oradea vă urează Sărbători fericite, un An Nou cu sănătate și vă așteaptă în vizită. 
Programul în această perioadă este zilnic, între orele 9-17 (ora 16, la casierie). 
Loredana Buz
consilier relații publice A.D.P. Oradea

Trimite email
vineri, 2 mai 2025, 08:37:40 Ora de vară a Europei de Est