Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

MIRCEA BANICIU aduce concertul „Eșarfă în dar”

Pe 28 februarie, la Oradea,

MIRCEA BANICIU aduce concertul „Eșarfă în dar”

Celebrul cantautor MIRCEA BANICIU aduce concertul „Eşarfă în dar" pe 28 februarie la Oradea. Evenimentul ce va prezenta în capitole de istorie muzicală întreaga carieră a solistului, va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor de la ora 19.00 şi va fi dedicat eternei muze - femeia.

Vocea sa inconfundabilă, nespus de frumoasele acorduri de chitară şi melodiile pe care s-au scris poveştile de dragoste ale generaţiilor rebele, se vor auzi live într-un concert ca o călătorie în timp, prin istoria muzicală dar și prin legenda personală a solistului şi compozitorului Mircea Baniciu.
Mircea Baniciu oferă şi o surpriză de proporţii tinerei generaţii de muzicieni, lansând invitaţia ca, în fiecare oraş, la ultima piesă din concert - celebra „Andri Popa" să i se alăture pe scenă tineri chitarişti alături de care va cânta melodia emblemă a trupei Phoenix.

Parcursul integral al turneului este următorul:

Timisoara 27 Februarie  -  Teatrul National Mihai Eminescu

Oradea 28 Februarie - Casa de Cultura a Sindicatelor

Cluj-Napoca 1 Martie - Cinema Florin Piersic

Sibiu 2 Martie - Centrul Cultural Ion Besoiu

Piatra Neamţ - 8 Martie - Cinema Mon Amour

Suceava 9 Martie - Casa de Cultura a Sindicatelor

Iaşi 11 Martie - Cinema Victoria - Sala Unirii

Piteşti 14 Martie - Casa de Cultura a Sindicatelor

Râmnicu Vâlcea 15 Martie - Casa de Cultura a Sindicatelor

Bucureşti 24 Martie - „Eşarfă în dar - Clasic" - Sala Palatului

Despre „Eşarfă în dar"

După evenimentele de succes de la Timișoara și București prin care Mircea Baniciu a sărbătorit 50 de ani de carieră, artistul revine către public cu un eveniment-concept „Eșarfă în dar" prin care vor fi prezentate cele mai frumoase melodii pentru cele mai frumoase prezenţe feminine. Proiectul rezumă cariera lui Mircea Baniciu, trecând prin toate etapele importante: perioada în care Mircea Baniciu a intrat în atenția și inima publicului ca solist vocal al trupei Phoenix, cea în care s-a  identificat cu Pasărea Colibri, repere ale perioadei de creaţie cu Pasarea Rock şi bineînţeles cele din cariera solo asamblate într-un spectacol audio-vizual de excepție.  Pe scenă îi vor fi alături Maestrului muzicii românești colegi de breaslă atât din zona de folk-rock, cât și din alte direcții muzicale.
Cu 20 de albume, peste 100 de melodii compuse, peste 50 de ani de carieră, patru trupe și solistică, cu melodii devenite hit-uri și reinterpretate la nivel național și internațional,  Mircea Baniciu, la cei 75 de ani ai săi, este cea mai proeminentă figură și cea mai bună voce a folk-rock-ului românesc.
Vocea sa specială a făcut deliciul publicului încă din perioada Phoenix, lucru confirmat ulterior prin cariera sa solo sau alături de alte trupe, artistul rămânând în prim planul scenei muzicale de la lansare până în prezent.
Cu aceasta ocazie va fi lansat in premiera *dublul VINYL in ediție limitată* cu cele mai bune melodii compuse și cântate de Mircea Baniciu, pe care iubitorii muzicii lui îl pot adăuga în colecția personală alături de albumul-triplu-CD „Best Of" care conține 40 de piese.

# Despre Mircea Baniciu

Mircea Baniciu este cantautor și compozitor român, care s-a remarcat în muzica românească la începutul anilor '70 când a devenit solist vocal al formației rock Phoenix. În această formulă a lansat trei albume - Cei ce ne-au dat nume, Mugur de fluier și Cantafabule, care au rămas referința în muzica românească până astăzi.
După destramarea formației Phoenix, începe cariera solo, timp în care scoate pe piață un EP și patru albume - Tristeți provinciale, Ploaia, Secunda 1 și Secunda 2. În 1992 a fondat trupa Pasărea Colibri, cu care a cântat timp de zece ani, perioadă în care au apărut pe piață cinci albume și un DVD.
În anul 2014, înființează alături de foștii colegi de la formația Phoenix, super grupul Pasărea Rock unde a participat la lansarea a două EP-uri: Legenda și Călușandra, iar în 2016 la albumul ,,Legenda".
Ulterior și-a continuat cariera solo și a lansat trei albume BEST OF - vol 1 (2008), vol 2 (2010) și vol 3 (2023). În vara anului 2023 lansează albumul Mircea Baniciu - BEST OF - vol 1, 2 și 3, care conține cele mai bune 40 de cântece ale carierei sale, compuse și interpretate de el însuși.
Ruxia Sandru

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 16:20:47 Ora de vară a Europei de Est