Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Un moment de celebrare la început de primăvară

Marţi, 11 martie, la Centrul Social Multifuncțional din Ioșia

Un moment de celebrare la început de primăvară

Direcția de Asistență Socială Oradea a marcat sosirea primăverii printr-un eveniment special organizat pentru seniorii din comunitate la Centrul Social Multifuncțional din Ioșia. Această întâlnire a fost dedicată celebrării Zilei Internaționale a Femeii, subliniind importanța și contribuția femeilor în societate.

În deschiderea evenimentului, Anca Grama, directorul executiv al D.A.S.O., a transmis un mesaj emoționant: „Mă bucur de fiecare dată când vă revăd și îmi doresc să ne întâlnim mereu cu ocazii fericite. Cu sprijinul colaboratorilor noștri, să ne bucurăm împreună de această zi, de această lună și de viața frumoasă pe care o avem înainte. Vă doresc să străluciți în continuare, să fiți iubite și apreciate și să transmiteți tot ce e mai bun din valorile familiei copiilor și nepoților dumneavoastră! La mulți ani, doamnelor dragi!". De asemenea, a mai subliniat că astfel de evenimente sunt esențiale pentru întărirea legăturilor comunitare și pentru oferirea unui cadru în care persoanele vârstnice să se simtă apreciate și susținute.
În continuare, d-na Miorița Săteanu, coordonatoarea proiectului „Cetățeni activi la puterea a treia" și cetățean de onoare al municipiului Oradea, a evidențiat semnificația zilei de 8 martie, importanța implicării femeilor în viața comunității și rolul Forumului Internațional al Femeilor Creștine în promovarea și păstrarea tradițiilor legate de existența și contribuția femeii în societate.
Doamna comisar Indrieș Ioana, reprezentantul I.P.J. Bihor și Ileana Pușcaș, reprezentantă a Asociației Lampas, au subliniat importanța luptei împotriva violenței domestice și necesitatea aprecierii fiecărui membru al societății, evidențiind eforturile constante depuse pentru sprijinirea victimelor violenței domestice și promovarea unei culturi bazate pe respect, siguranță și solidaritate. De asemenea, acestea au încurajat participanții să fie vigilenți și să sprijine inițiativele comunitare care contribuie la prevenirea acestui fenomen. I.P.J. Bihor în colaborare cu Fundația Lampas derulează în prezent și campania ,,Oferă o floare, nu violență!", și toate doamnele prezente la activitatea de azi au primit câte o floare.
Evenimentul a fost îmbogățit de intervenția domnului prof. univ. dr. Vasile Marcu, care a adus în atenție aspecte relevante despre rolul femeii în istorie și societate. De asemenea, publicul s-a bucurat de un moment artistic deosebit, oferit de Corul „Margareta" și Corul „General Traian Moșoiu", care au încântat participanții cu interpretările lor, bucurându-ne împreună și de un recital de poezii despre femeie, mamă și iubire, interpretate de poeții noștri dragi Florina Denuț și Aurel Horgoș.
În încheiere toți cei prezenți au cântat La mulți ani și au evidențiat importanța egalității de șanse și a respectării drepturilor femeilor, subliniind necesitatea unor acțiuni concrete pentru sprijinirea acestora.
Direcția de Asistență Socială Oradea rămâne dedicată promovării unei societăți incluzive și echitabile, în care fiecare persoană este valorizată și respectată.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 17:09:28 Ora de vară a Europei de Est